Pankit lisäävät investointejaan digitaaliseen infraan

Banks, Banks digital infra, Banking sector, user interface of mobile applications,

Suuret ja keskisuuret pankit käyttävät enemmän rahaa digitaalisten ominaisuuksien parantamiseen, sillä mobiilisovellusten ja verkkosivustojen nykyinen käyttöliittymä kaipaa uudistamista paremmalla inhimillisellä otteella, kertoivat johtavat pankkiirit ja asiantuntijat.

State Bank of India -pankin puheenjohtaja Dinesh Khara sanoi tuloksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että lainanantaja investoi voimakkaasti analytiikkaan saadakseen asiakkaita omaisuuspuolelle. ”Viime vuonna, noin maaliskuun vuosineljänneksen tienoilla, olimme takaaneet noin 20 000 rupioita (digitaalisten kanavien kautta myönnetyistä lainoista). Tänä vuonna olemme jo myöntäneet noin 29 000 miljoonaa rupiaa, joten tällaista kasvua näemme.

Federal Bank ED Shalini Warrier sanoi, että pankkien on ”ehdottomasti” päivitettävä käyttöliittymänsä ja että hänen pankkinsa on jo käynnistänyt useita aloitteita, joissa korostetaan pankkitoiminnan inhimillistämistä kehittyneen teknologian avulla. ”Pankkien tulee käyttää tekoälyä tehokkaammin ja varmistaa, että henkilökunta ymmärtää asiakkaiden käyttäytymisen vivahteet ja reagoi niihin niiden mukaisesti. Meidän on parannettava digitaalisia ominaisuuksia, asiakaskokemusta ja käyttömukavuutta”, hän sanoi ja lisäsi, että Federal Bank haluaa lisätä IT-menojen osuutta kokonaiskustannuksista nykyisestä 5,6 prosentista noin 8 prosenttiin seuraavan kahden-kolmen vuoden aikana. .

Bank of Baroda MD ja toimitusjohtaja Debadatta Chand sanoivat, että lainanantaja automatisoi kaikkia pankkiprosesseja ja tarjoaa lisärahoitusta tarpeeseen. Pääjohtaja Joydeep Dutta Roy kertoi lisää investoinneista digitaaliseen puoleen, ja totesi lainanantajan tekevän merkittäviä investointeja sekä automaatioon että digitaalisen infrastruktuurin parantamiseen.

Digitaaliset menot kasvavat vähintään 50 %, koska lainanantajalla on käynnissä erittäin laaja projekti digitaalisesta arkkitehtuurista ja laaja projekti, joka koskee koko pilvisiirtoa. Huhti-kesäkuussa sen kokonaistoimintakulut olivat 6 495 miljoonaa ruplaa, mikä on 18 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Accenturen äskettäinen maailmanlaajuinen tutkimus osoitti, että intialaisten asiakkaiden ja heidän pankkien välisestä suhteesta tulee yhä enemmän transaktiopohjaista ja persoonatonta. Kyselyn mukaan 36 % vastaajista arvioi pankkinsa korkeaksi tarjottujen tuotteiden ja palveluiden osalta ja 35 % antoi pankeilleen korkean arvion räätälöidyn talousneuvonnan pätevyydestä. Noin 88 % pankin asiakkaista on äskettäin hankkinut rahoituspalvelutuotteen muulta kuin pääpankilta.

Intialaisen Accenturen rahoituspalveluiden johtaja Sonali Kulkarni sanoi, että vaikka pankkien digitaaliset investoinnit tehdään oikeaan suuntaan, paljon on vielä tehtävä. Vaikka joissakin pankeissa on jo soita napsauttamalla -toiminto, se yksinkertaisesti yhdistää asiakkaat tavalliseen yhteyskeskuksen IVR:ään. On tärkeää, että useammat pankit eivät vain esittele tätä toimintoa, vaan mahdollistavat myös saumattomamman yhteyden, jossa käyttäjät voivat puhua suoraan asiakasagentille pankkisovellustensa kautta tarpeen tai hätätilanteessa. Kulkarni sanoo, että tämän päivän haasteena on se, että useimmissa pankkisovelluksissa on hyvin perustasolla toimiva ja alkeellisella tasolla toimiva botti, joka ei luo henkilökohtaista yhteyttä.

Samankaltaiset artikkelit