Pankit korottavat IT-menoja parantaakseen digitaalista suorituskykyä – Banking & Finance News

Banks

Pankit investoivat suuria summia, jopa 10 % toimintakuluistaan, päivittääkseen IT-järjestelmiään ja noudattaakseen säännösten mukaisia ​​normeja, vaikka ne selviytyvätkin verkkokauppojen lisääntymisestä.

ICICI Bankin toiminnanjohtaja Sandeep Batra sanoi viime viikolla, että IT-suojaus ja asiakasturvallisuus olivat pankille ensiarvoisen tärkeitä. ”Tätä ei rajoita mikään budjetti. Itse asiassa vuodesta 2019 lähtien IT- ja kyberturvallisuuskulutuksemme osuus kokonaiskuluista on noussut 5,6 prosentista noin 9,4 prosenttiin nyt”, Batra sanoi.

HDFC Bank investoi myös mielekkäästi teknologiaan, toimitusjohtaja Shashidhar Jagdishan sanoi. ”Jatkamme panostamista jakeluun, ihmisiin ja teknologiaan. Itse asiassa toiminnallinen vipuvaikutus valjastetaan ajan kuluessa parannetun teknologian ja digitaalisen infrastruktuurin käyttöön”, Jagadishan sanoi.

Axis Bankin teknologia- ja digitaalikulut muodostivat 9,3 % neljännen vuosineljänneksen 9 319 miljoonan Rs:n toimintakuluista. Toimitusjohtaja Amitabh Chaudhry sanoi, että pankin tuotteiden vahva asema johtuu jatkuvista investoinneista ihmisiin, prosesseihin ja teknologiaan viimeisen viiden vuoden aikana. ”Olemme varhaisessa vaiheessa johtavassa asemassa mikropalveluihin perustuvassa pilvipalvelussa, ja olemme ensimmäinen intialainen pankki, joka on ISO-sertifioitu AWS- ja Azure Cloud -tietoturvalleen osana sitoutumista avoimeen API-ekosysteemiin.

Chaudhry sanoi, että lainanantaja tarjoaa nyt laajan pinon yli 410 API:ta kehittäjäportaalissaan.

Sumant Kathpalia, IndusInd Bankin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja, sanoi, että pankki käyttää noin 8–10 % kuluistaan ​​tuloihin digitaalisiin ja IT-ominaisuuksiin. ”IT-infrastruktuuri voidaan erityisesti omistaa paremman UI/UX-kokemuksen kehittämiseen, petosten hallintaan, KYC- ja e-KYC-ominaisuuksien tukemiseen reaaliajassa ja verkossa”, hän sanoi.

CSB Pankin toimitusjohtaja Pralay Mondal kertoi FE:lle, että se käytti 7-8 % toimintakuluistaan ​​IT-palveluiden rakentamiseen ja määrä nousee vain seuraavien kolmen-neljän vuoden aikana. ”Enimmäissijoituksemme on teknologiaan. Suurin osa IT-järjestelmästä on uudenaikaista ja luokkansa parasta. Rakennamme uutta pankkia käynnistämällä teknologian kokonaan uudelleen, hän sanoi.

Bank of Maharashtran toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Nidhu Saxena sanoi, että lainanantaja jakaa varoja IT-alalle. Lainanantaja käytti vuonna 2023 IT- ja digitaalisiin palveluihin 800 miljoonaa rupiaa, vuonna 2023 900 miljoonaa ja aikoo käyttää yli 1 000 miljoonaa rupiaa IT- ja digitaalisen infrastruktuurin päivittämiseen vuonna 2024. ”Otetaan käyttöön asianmukainen mekanismi sen tarkistamiseksi, kuinka monta uutta tiliä avataan digitaalisesti), kuinka monta pankkikorttia myönnetään, kuinka moni tekee aktiivisesti mobiilipankkitapahtumia.”

Useiden viime vuosien aikana sääntelyviranomainen on houkutellut lainanantajia riittämättömän IT-infrastruktuurin vuoksi ja estänyt niitä toimimasta, kuten asiakkaiden digitaalisesta lisäämisestä tai luottokorttien myöntämisestä. Viime viikolla Reserve Bank of India (RBI) pyysi Kotak Mahindra Bankia (KMB) lopettamaan uusien asiakkaiden vastaanottamisen verkko- ja mobiilipankkikanaviensa kautta ja lopettamaan uusien luottokorttien myöntämisen.

Samankaltaiset artikkelit