Modi ja Macron luovat vahvemmat puolustussiteet ja kunnianhimoisia tavoitteita

G20 Summit,Emmanuel Macron,Narendra Modi,Modi Macron bilateral meeting,New Global Financial Pact,G20 Leaders’ Declaration

Intian ja Ranskan johtajat ovat vahvistaneet yhteisen sitoutumisensa puolustusyhteistyön tehostamiseen. Pääministeri Narendra Modi ja Ranskan presidentti keskustelivat kahdenvälisessä kokouksessaan G20-huippukokouksen yhteydessä kumppanuudestaan ​​kehittyneiden puolustustekniikoiden ja alustojen suunnittelussa, kehittämisessä, testaamisessa ja valmistuksessa. Erityisesti he korostivat myös puolustustuotannon laajentamista Intiassa keskittyen palvelemaan kolmansia maita Intian ja Tyynenmeren alueella ja sen ulkopuolella. Johtajat vaativat puolustusteollisuuden etenemissuunnitelman pikaista viimeistelyä tässä yhteydessä.

Presidentti Macronin Intian-vierailu, joka seurasi tiiviisti pääministeri Modin Pariisin-vierailua heinäkuussa, oli Intian ja Ranskan strategisen kumppanuuden 25. vuosipäivä. He tarkastelivat kahdenvälisten suhteiden edistymistä edellisen Pariisin kokouksensa jälkeen ja vaihtoivat näkemyksiä kansainvälisestä ja alueellisesta kehityksestä.

Keskustelu keskittyi kunnianhimoisiin tavoitteisiin muun muassa puolustuksen, avaruuden, ydinenergian, digitaalisen infrastruktuurin, kriittisen teknologian, ilmastonmuutoksen, koulutuksen ja ihmisten välisten yhteyksien ympärillä. He käsittelivät myös kumppanuuttaan Indo-Tyynenmeren alueella ja Afrikassa korostaen infrastruktuuria, yhteyksiä, energiaa, kestävyyttä ja paljon muuta.

Lisäksi johtajat korostivat yhteistyötä digi-, tiede-, teknologia-, innovaatio-, koulutus-, kulttuuri-, terveys- ja ympäristöalalla. He vaativat institutionaalisten yhteyksien vahvistamista näillä aloilla, mikä heijastelee Indo-Tyynenmeren alueen indo-ranskalaista kampusta. Heidän asialistallaan olivat myös kulttuurivaihto ja museoiden kehittäminen.

Pääministeri Modi ja presidentti Macron korostivat yhteistyön laajentamisen tärkeyttä alueellisten ja globaalien haasteiden ratkaisemiseksi. He vahvistivat sitoumuksensa edistää yhtenäisyyttä ja osallisuutta, mikä on kiteytetty sanomaan ”Vasudhaiva Kutumbakam”, joka tarkoittaa ”yksi maa, yksi perhe, yksi tulevaisuus”.

Johtajat tunnustivat Intian ja Ranskan avaruusyhteistyön, siviiliydinvoimasuhteet sekä Jaitapurin ydinvoimalahanketta koskevien keskustelujen edistymisen. He ilmaisivat aikomuksensa kehittää yhdessä Small Modular Reactor (SMR)- ja Advanced Modular Reactor (AMR) -teknologioita, mikä vahvistaa edelleen kumppanuuttaan. Ranska toisti horjumattoman tukensa Intian jäsenyydelle Nuclear Suppliers Groupissa.

Presidentti Macron onnitteli pääministeri Modia Intian menestyksestä Mission Chandrayaan 3:ssa ja tunnusti Intian ja Ranskan avaruusyhteistyön kuuden vuosikymmenen historian.

Lopuksi pääministeri Modi ilmaisi kiitollisuutensa Ranskan jatkuvasta tuesta Intian G20-puheenjohtajuuskaudella korostaen sen roolia maailmanlaajuisen osallisuuden ja yhtenäisyyden edistäjänä. He olivat myös tervetulleita Afrikan unionin jäsenyyteen G20-ryhmässä ja ilmaisivat sitoutumisensa yhteistyöhön AU:n kanssa Afrikan edistymisen ja kehityksen edistämiseksi.

Samankaltaiset artikkelit