Das kehottaa pankkeja tehostamaan toimia muulitiliä vastaan ​​- Banking & Finance News

The Financial Express logo

Intian keskuspankin pääjohtaja Shaktikanta Das pyysi keskiviikkona pankkeja tehostamaan toimia ”muulitilejä” vastaan ​​ja myös tehostamaan asiakkaiden tietoisuutta ja koulutusta muun muassa digitaalisten petosten hillitsemiseksi.

Muulitili on tili, jonka on luonut yksi henkilö, mutta jota ylläpitää toinen henkilö. Näitä tilejä käytetään usein rahanpesuun ja veronkiertoon. Tällä hetkellä nämä petokset muodostavat noin 55 prosenttia kaikista Intian petoksista.

Das piti tapaamisen julkisen sektorin pankkien ja tiettyjen yksityisen sektorin pankkien toimitusjohtajien ja pääjohtajien kanssa Mumbaissa. Nämä vuorovaikutukset ovat osa keskuspankin jatkuvaa yhteistyötä säänneltyjen yhteisöjen ylimmän johdon kanssa. Kokouksiin osallistuivat myös apulaiskuvernöörit M Rajeshwar Rao ja Swaminathan J sekä sääntely- ja valvontatehtävistä vastaavat johtajat. Edellinen vastaava kokous pidettiin 14. helmikuuta.

Das korosti myös pankkien tarvetta varmistaa vankka kyberturvallisuuden valvonta ja hallita tehokkaasti kolmannen osapuolen riskejä.
Das tunnusti pankkien varojen laadun, lainavarausten, vakavaraisuuden ja kannattavuuden jatkuvan parantumisen, mutta korosti pankkien hallintostandardien, riskienhallintakäytäntöjen ja noudattamiskulttuurin vahvistamisen merkitystä.

Kokouksessa käsiteltiin muun muassa luottojen ja talletusten kasvun jatkuvaa kuilua, likviditeettiriskien hallintaa ja omaisuuserien hallintaan liittyviä kysymyksiä sekä vakuudettoman vähittäisluotonannon trendejä.

Keskusteltiin myös varmistustoimintojen vahvistamisesta, luottovirroista pk-yrityksille, rupian käytön lisäämisestä rajat ylittäviin liiketoimiin ja pankkien osallistumisesta Reservipankin innovaatiohankkeisiin.

Samankaltaiset artikkelit