Yksityiset pankit kohtaavat NIM-pakkauksen korkeampien varojen kustannusten keskellä – Banking & Finance News

Private banks, net interest margin, ICICI Bank, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank, Federal Bank, top news, latest news, banking news,

Yksityisten pankkien nettokorkomarginaali (NIM) on pysynyt paineen alaisena kolmannella neljänneksellä, mikä heijastaa niiden rahastokustannusten nousua. Suurin osa yksityisistä luotonantajista on raportoinut korkomarginaalinsa laskevan vuositasolla (yoY), mihin on vaikuttanut määräaikaistalletusten kasvu ja pankkijärjestelmän tiukka likviditeetti.

”NIM:n lasku heijastaa määräaikaistalletuskorkojen nousun viivästyneitä vaikutuksia viimeisen vuoden aikana ja se näkyy talletusten kustannuksissa. Kaiken kaikkiaan NIM vastasi odotuksiamme”, sanoi Sandeep Batra, ICICI Bankin toiminnanjohtaja, tulostiedotteessa lauantaina. ”Koko vuoden (FY2024) NIM tulee todennäköisesti olemaan samalla tasolla kuin FY2023.”

Yksityisten pankkien NIM:t ovat supistuneet 6-36 peruspistettä vuodentakaisesta kolmannella neljänneksellä. HDFC Bank, ICICI Bank, Kotak Mahindra Bank ja Federal Bank ovat nähneet NIM:nsä laskun, kun taas IndusInd Bank ja IDFC Bank ovat vastustaneet trendiä.

Pankkien NIM-rahastoihin on kohdistunut painetta muutaman viime vuosineljänneksen aikana, koska talletuskorot ovat nousseet sarjassa, mikä on nostanut pankkien rahastokustannuksia. Pankkijärjestelmän tiukat likviditeettiolosuhteet yhdistettynä korkeaan lainojen kysyntään pakottivat lainanantajat tarjoamaan korkeita korkoja kiinteälle talletukselle.

Pankit ovat kohdanneet haasteita talletusten hankkimisessa, mikä on johtanut talletusten kasvun hidastumiseen, kun taas luotonannon kasvu on selvästi ylittänyt talletusten kasvuvauhdin. 15.12.2023 pankkijärjestelmän luottojen kasvu (ilman HDFC-fuusiota) oli 15,8 % vuotta aiemmasta. HDFC-fuusion vaikutus mukaan lukien pankkijärjestelmän luotto kasvoi 20,2 %. Talletuspuolella järjestelmätason kasvu oli 13,3 %.

Pankit eivät todennäköisesti paranna NIM:iä seuraavalla vuosineljänneksellä, koska likviditeetti on edelleen tiukka ja luottojen kasvun odotetaan pysyvän vakaana. ”Järjestelmän likviditeetin jatkuessa paineen alaisena, valvomme jatkuvasti luotonannon ja talletusten kasvun välistä kuilua.

Pankkien välinen intensiivinen kilpailu talletusten keräämisestä heijastuu todennäköisesti myös osittain korkeampiin talletuskorkoihin, vaikkakin tietyissä hallintajaksoissa”, sanoi Karan Gupta, India Ratings and Researchin rahoituslaitosten johtaja ja johtaja.

NIM-pankkeja lukuun ottamatta yksityiset pankit ovat menestyneet hyvin muillakin rintamilla. Ne ovat parantaneet varojen laatua, mikä näkyy järjestämättömien bruttovarojen supistumisena kolmannella neljänneksellä neljännesvuosittain. Varallisuuspuolella yksityiset pankit kasvoivat voimakkaasti, kun niiden lainat kasvoivat 18-20 % kolmannella neljänneksellä.

Samankaltaiset artikkelit