Asiakkaiden valitukset luottotietoyrityksiä vastaan ​​lisääntyvät: RBI – Banking & Finance News

RBI, banking

Keskuspankki ilmoitti tiistaina, että luottotietoyhtiöitä (CIC) koskevat asiakkaiden valitukset ovat lisääntyneet. Keskuspankki on myös havainnut ”joitakin huolenaiheita” luottotietoyhtiöiden toiminnasta valvonta-arviossaan, todettiin virallisessa lausunnossa, mutta huolenaiheita ei eritelty. .

Lausunnossa, joka julkaistiin apulaiskuvernööri Swaminathan J:n ja CIC:iden toimitusjohtajien tapaamisen jälkeen aiemmin päivällä, mainittiin myös erityisalueet, joihin CIC:iden on keskityttävä.” Hän (Swaminathan) huomautti, että viime aikoina on luottotietoihin liittyvien asiakasvalitusten kasvu ja joitakin huolenaiheita on noussut esille Varantopankin valvovan arvioinnin aikana”, lausunnossa todetaan.

CIC:iden on korjattava asiakkaiden valitukset ajoissa, vahvistettava sisäistä oikeusasiamiehen kehystä, virtaviivaistettava tietojen korjauspyyntöjen käsittelyprosessia, vahvistettava kyberturvallisuutta ja tietosuojaa vankan tietoturvan hallintokehyksen avulla, parannettava tietojen laatua ja myös puututtava tietojen käytöstä aiheutuviin huolenaiheisiin. konsultointia ja analytiikkaa varten, Swaminathan sanoi kokouksessa.

Swaminathan myönsi myös CIC:iden keskeisen roolin rahoitusjärjestelmässä lausunnon mukaisesti. Kokoukseen osallistui myös valvonta- ja sääntelyosaston toiminnanjohtajat ja muut korkeat virkamiehet, se sanoi.

Samankaltaiset artikkelit