Vishal Mega Mart suunnittelee miljardin dollarin listautumista, lähteet sanovat – IPO News

Vishal Mega Mart IPO

Intialainen Vishal Mega Mart suunnittelee 1 miljardin dollarin listaamista, joka arvostaisi budjettisupermarketketjun jopa 5 miljardiin dollariin, ja osa tuotoista on tarkoitettu myymälöiden lisäämiseen, sanoi kaksi henkilöä, jotka ovat suoraan tietoisia suunnitelmasta. Sveitsin Partners Group ja intialainen Kedaara Capital, jotka yhdessä omistavat enemmistön Vishal Mega Martista, myyvät kumpikin osakkeita tarjouksessa, sanoivat ihmiset, jotka kieltäytyivät tunnistamasta, koska keskustelut olivat yksityisiä. Ei ollut heti selvää, kuinka paljon Vishal Mega Martista nämä kaksi pääomasijoitusyhtiötä omistavat, kuinka paljon ne myisivät ja säilyttäisivätkö ne enemmistön.

Vishal Mega Martin toimitusjohtaja Gunender Kapur ei vastannut Reutersin kommenttipyyntöihin. Kedaara ei myöskään vastannut, kun taas Partners Group kieltäytyi kommentoimasta. Vähittäiskaupalla on 560 vaate- ja päivittäistavarakauppaa pääosin pienemmissä kaupungeissa. Se kilpailee intialaisen tycoon Mukesh Ambanin Reliancen, Tata Groupin Trentin ja päivittäistavarakauppiaan Avenue Supermartsin kanssa.

Investointipankkeja on kutsuttu pitämään listautumisannissa tällä viikolla, ja tarjous tapahtuu todennäköisesti myöhemmin tänä vuonna, ihmiset sanoivat. Suunnitelmat tulevat aikaan, jolloin Intian osakemarkkinat käyvät lähellä ennätyskorkeuksia ja vertailuindeksi NIFTY on noussut 12 % viimeisen kuuden kuukauden aikana. Pankkiirit ja analyytikot odottavat listautumisajon vauhdittuvan Intiassa nopean talouskasvun ja vakaan poliittisen ympäristön keskellä pääministeri Narendra Modin todennäköisesti voittavan helposti kolmannen kauden toukokuuhun mennessä järjestettävissä vaaleissa.

Vishal Mega Martin liikevaihto kasvoi 36 prosenttia 75,9 miljardiin rupiaan (917 miljoonaa dollaria) sen viimeisellä maaliskuussa 2023 päättyneellä tilikaudella, kun taas nettovoitto kasvoi 60 prosenttia 3,2 miljardiin rupiaan Fitchin omistaman India Ratingsin raportin mukaan. Boston Consulting Groupin arvioiden mukaan Intian vähittäismarkkinat voivat olla 2 biljoonaa dollaria vuoteen 2033 mennessä verrattuna noin 840 miljardiin dollariin tällä hetkellä.

Rakennusyritykset hallitsevat edelleen suurinta osaa maan vähittäiskaupan sektorista huolimatta Amazonin kaltaisten sähköisen kaupankäynnin alustojen noususta, ja markkinoiden alemmassa päässä kuluttajat siirtyvät yhä enemmän tienvarsilla olevista tuotemerkittömistä kaupoista ketjuihin.

Vishal Mega Mart, joka myy T-paitoja jopa 99 rupiasta (1,5 dollarista) ja farkkuja 9 dollarista, saa lähteiden mukaan noin puolet myynnistään vaatteista. Se myy myös kodinkoneita ja matkatavaroita päivittäistavaroiden lisäksi. Partners Group ja Kedaara ostivat Vishal Mega Martin noin 350 miljoonalla dollarilla vuonna 2018 kilpailevilta ostoyhtiöiltä TPG:ltä ja intialaselta Shriram Groupilta.

Samankaltaiset artikkelit