Odotetaan asianmukaisia ​​ohjeita luottokorteista: Shriram Finance – Banking & Finance News

nbfc

Pankkien ulkopuoliset rahoitusyhtiöt (NBFC:t) ovat kirjoittaneet Intian keskuspankille (RBI) saadakseen selvyyttä luottokorttien myöntämistä koskevista normeista, Shriram Financen varapuheenjohtaja Umesh Revankar kertoi FE:lle vuorovaikutuksessa.

”RBI ei ole vielä antanut asianmukaisia ​​sääntöjä luottokorttien myöntämiselle. He ovat sanoneet hyväksyvänsä sen, mutta he eivät ole vielä laatineet asianmukaisia ​​ohjeita. Pyysimme (sääntelyviranomaiselta), ja heillä on oikeat säännöt”, hän sanoi.

Huhtikuussa 2022 RBI sanoi, että NBFC:t voivat päästä luottokorttiliiketoimintaan vain etukäteisluvalla.

Hän lisäsi myös, että NBFC:llä ei ole välittömiä suunnitelmia hakea yleispankin toimilupaa. Se vaatii kuitenkin puhelun myöhemmin makrotaloudellisten olosuhteiden ja sääntelyviranomaisen saaman rohkaisun mukaan.

”Tällä hetkellä meillä ei ole sellaisia ​​suunnitelmia (pankkitoimiluvan hakeminen). Mutta huomenna tai ylihuomenna, riippuen ympäristöstä, riippuen sääntelyviranomaisen rohkaisusta, päätöksemme voi muuttua”, hän sanoi.

Shriram Finance on tällä hetkellä toiseksi suurin NBFC Bajaj Financen jälkeen, ja sen hallinnoimat varat olivat kesäkuun lopussa 1,93 biljoonaa rupiaa NBFC:n Q1FY24 sijoittajaesittelyn mukaan. Hyötyajoneuvot hallitsevat NBFC:n kokonaislainavalikoimaa lähes 50 %:n osuudella. Seuraavaksi tulevat henkilöautot ja rakennuskoneet, joiden osuus kokonaislainoista oli 19 % ja 8 %.

Samankaltaiset artikkelit