HUL:n volyymikasvu saattaa jäädä vaimeaksi Q3:lla: Nomura – Market News

HUL, Hindustan Unilever, HUL Nomura, HUL news, industry news

Maan suurimman kulutustavarayhtiön Hindustan Unileverin (HUL) volyymikasvu saattaa olla vaimeaa loka-joulukuussa, koska juhlapyhien kysyntä pysyi heikkona, välitys Nomura sanoi torstaina. Yhtiö näkisi myös painetta bruttokatemarginaaleihinsa raaka-aineiden korkeampien kustannusten vuoksi, koska se on pidättäytynyt ottamasta uusia hintoja kolmannella vuosineljänneksellä, Nomura sanoi.

Useimmat nopeasti liikkuvat kulutustavarayritykset (FMCG) odottivat kysynnän piristyvän maaseudulla ja taajamissa kolmannella neljänneksellä kahden neljänneksen heikon elpymisen jälkeen. Vaikka kaupunkien kysyntä on ollut vakaata, maaseudun kysyntä on ollut hidasta sään epävarmuuden ja inflaatiopaineiden vuoksi, asiantuntijat sanoivat.

Nomura sanoi, että HUL:n hintavetoinen kasvu laskee 1,5 % pysyttyään ennallaan syyskuun neljänneksellä. Volyymikasvu sen sijaan olisi joulukuun neljänneksellä samaa tasoa (2 %) kuin toisella neljänneksellä.

”Kuluttajakysyntä pysyi kolmannella vuosineljänneksellä vaimeana, eikä olennaista muutosta vuosineljänneksestä tapahtunut verrattuna odotuksemme asteittaisesta paranemisesta juhlakauden vuoksi. Volyymeihin vaikutti edelleen heikko kysyntäympäristö, Nomura sanoi.

Vaikka premium-segmentti menestyy paremmin kuin massasegmentti, globaali välitys sanoi, että talvikuormitus loka-marraskuussa HUL:lle oli normaali, eikä nousuja ole vielä nähtävissä.

”Odotamme volyymien kasvun kolmannella vuosineljänneksellä olevan samanlaista kuin Q2FY24. Odotamme samanlaisen trendin jatkuvan vielä parin vuosineljänneksen ajan normalisoituessa todennäköisesti 25. vuosineljänneksen jälkeen”, Nomura lisäsi.

Vaikka HUL on menettänyt markkinaosuuttaan massapäässä, se tulee suurelta osin kestämään ja kasvattaa volyymiosuuttaan 75 prosentissa liiketoiminnastaan ​​ja arvoosuutta 60 prosentissa liiketoiminnastaan, Nomura sanoi.

Nomura sanoi, että liikevoittomarginaalin kasvu kolmannella vuosineljänneksellä olisi rajoitettua, koska HUL jatkaa investointeja mainoskuluihin ja brändin rakentamiseen torjuakseen kilpailua.

Samankaltaiset artikkelit