RBI peruuttaa kahden osuuspankin toimiluvan – Banking & Finance News

RBI, RBI news, Reserve Bank of India, Reserve Bank of India news

Reserve Bank of India (RBI) on peruuttanut The Botad Peoples Co-operative Bankin pankkilisenssin välittömästi ja ilmoittanut sen ei-pankkilaitokseksi. Tämä tekee Botad Peoples Co-operative Bankin pakolliseksi lopettaa ”pankkitoiminnan” harjoittamisen, mukaan lukien talletusten vastaanottaminen ei-jäseniltä, ​​RBI sanoi.

”Lisäksi, The Botad Peoples Co-operative Bank Ltd., Botad varmistaa, että sen hallussa olevat maksamattomat ja lunastamattomat talletukset, jotka eivät ole jäseniä, maksetaan takaisin aina kun niitä pyydetään, vaikka siitä olisi ilmoitettu ei-pankkilaitokseksi”, RBI sanoi.

Erikseen RBI peruutti myös Adarsh ​​Mahila Nagari Sahakari Bank Maryaditin toimiluvan ja pankki lopettaa pankkitoiminnan harjoittamisen 29. joulukuuta alkaen. RBI on pyytänyt Maharashtran osuuskuntien komissaaria ja rekisterinpitäjää antamaan määräyksen pankin purkamisesta. pankkiin ja nimittää selvitysmies.

RBI peruutti Adarsh ​​Mahila Nagari Sahakari Bank Maryaditin lisenssin, koska sillä ei ole riittävää pääomaa ja ansaitanäkymiä, se ei noudattanut useita pankkialan sääntelylain kohtia ja ”pankin jatkaminen vahingoittaa sen etuja tallettajat”.

RBI sanoi myös, että pankki ei nykyisellä taloudellisella asemallaan pystyisi maksamaan täysimääräisiä maksuja nykyisille tallettajilleen ja jos pankin sallittaisiin jatkaa pankkitoimintaansa, se vaikuttaisi haitallisesti yleiseen etuun.

”Selvitystilassa jokaisella tallettajalla olisi oikeus saada talletuksistaan ​​5 00 000 rupiaa (vain viisi lakhaa rupiaa) talletusvakuutuksen korvaussummaan asti talletussuoja- ja luottotakuuyhtiöltä (DICGC). DICGC-lain 1961 säännökset. Pankin toimittamien tietojen mukaan 99,77 prosentilla tallettajista on oikeus saada täysi määrä talletuksistaan ​​DICGC:ltä”, RBI sanoi.

Se lisäsi, että lokakuun 31. päivänä DICGC on jo maksanut 185,38 miljardia rupiaa kaikista vakuutetuista talletuksista pankin tallettajilta saadun halukkuuden perusteella.

Samankaltaiset artikkelit