Pankkien 1 vuoden MCLR 8,75 % joulukuussa – Banking & Finance News

Banks, banking news, RBI, Reserve Bank of India, RBI news, Reserve bank of India news, MCLR, MCLR news

Pankkien yhden vuoden rajakustannus rahastopohjaisen luoton koron (MCLR) nousi 8,75 prosenttiin joulukuussa, korkeimmalle toukokuun 2019 jälkeen.

Yhden vuoden MCLR oli 8,70 % marraskuussa 2023. Erityisesti yksityisten pankkien MCLR on korkein, 9,60 %. Uusien rupialainojen painotettu keskikorko laski marraskuussa 9,34 prosenttiin lokakuun 9,50 prosentista. Kotimaisen määräaikaistalletuksen painotettu keskikorko nousi marraskuusta 6,34 prosenttiin lokakuun 6,31 prosentista.

Ulkoisten viitelainojen osuus nousi syyskuun neljänneksellä 53,3 prosenttiin kesäkuun neljänneksen 50,2 prosentista.
Luotonannon painotetun keskikoron ja kotimaisten määräaikaistalletusten painotetun keskikoron väliset erot ovat laskeneet alle pandemiaa edeltäneen tason kesäkuusta 2023 lähtien, mikä aiheuttaa painetta nettokorkomarginaaliin, sanovat asiantuntijat.

Antolainaus- ja talletuskorkojen välinen ero on kaventunut verrattuna uusien luotto- ja talletuskorkojen väliseen eroon.

”RBI:n kiihdyttäessä vakuudettomia lainatuotteita, mikä johtaa siihen, että pankit ovat varovaisia ​​korkeatuottoisten tuotteiden, kuten vakuudettomien henkilökohtaisten lainojen, suhteen, myös lainakoroissa voi olla paineita”, CareEdge Ratings sanoi raportissaan.

Raportti lisäsi, että kun pääomamarkkinatarjousten tuotot pysyvät korkealla, talletusten korot todennäköisesti nousevat jatkossa.

Samankaltaiset artikkelit