Zepto kerää vielä 31,25 miljoonaa dollaria E-sarjan kierroksella – Market News

Äskettäin yksisarvinen ja nopean kaupankäynnin alusta Zepto keräsi 31,25 miljoonan dollarin lisäsumman sarjarahoituskierroksella, johon osallistuivat Goodwater Capital, Nexus Venture Partners, enkelisijoittajat Oliver ja Lish Jung sekä Mangum II LLC yhtiön hakemusten mukaan. Singaporen kirjanpito- ja yrityssääntelyviranomaisen (ACRA) kanssa. Yrityksen tiedottaja vahvisti kehityksen paljastamatta lisätietoja.

Tämä rahoitus tulee vain muutama päivä sen jälkeen, kun 10 minuutin pikatoimitusalustan liikevaihto kasvoi 14-kertaiseksi 23. tilikaudella ja oli 12 024 ₹ verrattuna 142,4 ₹ 22:een. Kuitenkin myös sen tappiot nousivat 1 272 ₹:iin, kun se edellisenä vuonna oli 390,4 ₹, mikä on lähes 4-kertainen kasvu. resepti yksikön taloudellisuuden optimointiin ja kassapolton vähentämiseen. Viimeisimmän rahoituskierroksen myötä yhtiö on kerännyt yhteensä lähes 625 miljoonaa dollaria.

Aadit Palichan ja Kaivalya Vohran johtama startup on ollut toiminnassa reilut kaksi ja puoli vuotta ja se on läsnä seitsemässä kaupungissa, operoi yli 250 pimeää myymälää, ylläpitää yli 6 690 varastoyksikköä ja kaksinkertaistaa päivittäisen toimituskapasiteetin 350 000 tilausta hieman yli vuodessa. Elokuussa se lopetti 11 kuukautta kestäneen yksisarvisen kuivuuden Intiassa nostamalla 200 miljoonaa dollaria 1,4 miljardin dollarin arvosta.

Zepto oli aiemmin ilmoittanut suunnitelmistaan ​​saavuttaa kannattavuus 24. vuoden loppuun mennessä ja pyrkiä listautumaan listautumiseen vuoteen 2025 mennessä. Välittömänä tavoitteena on tulla Ebitda-positiiviseksi (tulos ennen korkoja, veroja, poistoja ja poistoja) 12-15 kuukauden kuluttua. Kuten Aadit Palicha mainitsi elokuussa. Viimeisen kilometrin logistiikka, pimeä kauppa, pilaantuvien tavaroiden menetykset ja alhaiset katteet päivittäistavarakaupassa ovat saaneet monet analyytikot pitämään nopean kaupan liiketoimintaa kestämättömänä korkean kassapolton vuoksi. Zepto kilpailee Zomato’s Blinkitin, Swiggy’s Instamartin ja Tata BigBasketin BBNow’n ja BBDailyn kaltaisten kanssa. Jotkut, kuten BBNow, ovat välttyneet lupaavilta nopeilta toimituksilta 10-15 minuutin alueella, vaan ovat päättäneet panostaa 20-30 minuutin toimituksiin. Zepto on kuitenkin vaatinut keskittyvänsä jatkossakin nopeampaan toimitusaikaan lisätäkseen asiakkaiden tahmeutta ja uskollisuutta.

”Ymmärrämme, että käyttäjät välittävät paljon läheisyydestä ja nopeudesta. Kun arvioitu saapumisaika laskee, konversio- ja säilytysprosenttimme samasta sijainnista nousee”, sanoi Viral Jhaveri, Zepton kasvujohtaja. Alustan toimitusmediaani oli elokuussa 12-13 minuuttia, ja se aikoo pudottaa tämän 8-9 minuuttiin vuoden loppuun mennessä.

Huolimatta Zepton aiemmasta väitteestä, ettei se kuluta painettuun mainontaan ja vähäiseen ulkomainontaan, se on sittemmin osallistunut molempiin, mukaan lukien mainoskampanjan ICC Cricket World Cup 2023 -tapahtuman aikana. Maaliskuussa 2023 Zepto oli kolmannella sijalla mitattuna markkinaosuudellaan. tilausten määrän ja arvon kautta, noin 20-21 % Blinkitin ja Instamartin jälkeen. Blinkitin omistava Zomato ilmoitti äskettäin myös pitävänsä nopeaa kaupankäyntiä kannattavuuden edistäjänä jatkossa. Googlen ja Reliancen tukeman Dunzon huolestuttava kassamurska on kuitenkin avannut tilaa markkinoilla erityisesti avaintasoilla. Olen metrokaupungeissa, joissa Dunzo on sulkenut melkein kaikki pimeät myymälänsä.

Samankaltaiset artikkelit