Miksi UCO Bank nosti kiertokirjeen NPA-lainanottajille – Banking & Finance News

uco bank, banking

Kolkatan pääkonttorissa toimiva UCO Bank joutui tällä viikolla sosiaalisen median myrskyn keskelle sen jälkeen kun pankin elvytysviranomainen lähetti keskiviikkona kaikille aluejohtajille kiertokirjeen, jossa kerrottiin, että lainanantaja oli päättänyt tavata ja tervehtiä ja tarjota makeisia kunkin konttorin 10 suurimmalle ei- suoriutuvien tilien (NPA) lainanottajien Diwalin aikana.

Siirron perustelut kiertokirjeessä oli yksinkertainen: Pankkiirien ja lainanottajien välinen yhteys huononee, kun tili muuttuu NPA:ksi, ja on parempi tavata tällaiset lainanottajat henkilökohtaisesti. Ilmoituksessa todettiin, että kaikki NPA-generaattorit eivät ole tahallisia laiminlyöntejä ja että todelliset syyt, kuten liiketoiminnan epäonnistuminen tai menetys, avainhenkilöiden kuolema tai muut väistämättömät olosuhteet, ovat saattaneet vaikuttaa lainanottajan maksukyvyttömyyteen.

”Emme voi kiistää sitä tosiasiaa, että tällä hetkellä NPA-lainaajaksi luokiteltu asiakas oli aikoinaan pankin arvostettu asiakas”, tiedotteessa sanotaan. Se lisäsi, että usein on myös huomattu, että pankkiirin ja asiakkaan välinen ”egon yhteentörmäys” johtaa myös tilin muuttumiseen NPA:ksi.

Näin ollen pankki päätti lähettää makeisia 10 parhaalle NPA:lle kussakin konttorissa ja järjestää muodollisen tapaamisen parantaakseen suhteita osapuolten välillä, mikä saattaa johtaa lainojen takaisinmaksuun ja NPA:n muuttumiseen tavalliseksi tiliksi.

Pankki kuitenkin peruutti kiertokirjeen perjantaina sen jälkeen, kun muutosta kritisoitiin sosiaalisessa mediassa. Puhuessaan FE:lle UCO Bankin toimitusjohtaja Ashwani Kumar sanoi, että hänen tiiminsä päätti tavata ja tervehtiä vain parhaita NPA-generaattoreita, mutta koska kiertokirjeen laatija ei ehkä ole koskaan lähettänyt tapaamis- ja tervehdyskutsua mainitsematta makeisten jatkamisesta, he lisäsivät. Diwali-lahjaosa kiertokirjeeseen.

”Todellinen tarkoitus oli murtaa jäätä NPA-lainaajien kanssa, koska joskus heidän kanssaan on vaikea puhua. Yksi tapa oli tavoittaa heidät ja tervehtiä heitä festivaalitervehdyksellä, joten se oli tarkoitus ja he (työntekijä) kirjoittivat makeislaatikoiden jakelun, mikä ei ollut tarkoitus, se oli tavata ja tervehtiä”, hän sanoi.

UCO Bank ei todellakaan ole ensimmäinen lainanantaja, joka on valinnut ainutlaatuisen menetelmän NPA-lainojen takaisinmaksuun. Syyskuussa maan suurin lainanantaja State Bank of India sanoi myös, että se tervehtii niitä, jotka todennäköisesti laiminlyövät kuukausierän, suklaapakkauksella. Tämä prosessi tehdään yhteistyössä fintechin kanssa, SBI:n MD Ashwini Tewari sanoi.

”Kahden tekoälyä käyttävän fintechin kanssa pilotoimme uutta tapaa muistuttaa vähittäislainaottajia heidän takaisinmaksuvelvollisuuksistaan”, hän sanoi.

Kun yksi fintech tekee sovittelua lainanottajien kanssa, toinen varoittaa pankkia lainanottajan taipumuksesta maksukyvyttömyyteen. Ja tällaisten lainanottajien luona, jotka todennäköisesti laiminlyövät maksunsa, fintechin edustajat vierailevat heidän luonaan kantaen kullekin suklaapakkauksen ja muistuttavat heitä tulevista EMI:istä. Tewari ei maininnut fintechin nimeä, mutta sanoi, että lainanantaja tekee parhaillaan pilotteja yksiköiden kanssa ja että lainanantaja ryhtyisi virallisesti kumppaniin, jos tulokset ovat rohkaisevia.

UCO Bankin GNPA-suhde oli syyskuun lopussa 4,14 %, kun netto-NPA oli 1,11 %.

Samankaltaiset artikkelit