IT-ralli rajoitettu valitsemaan suuria yhtiöitä, Street varovainen – Market News

IT stocks, Large-cap IT stocks, Nifty, BSE IT, NSE IT indices, top news, latest news, business news,

Huipputason IT-osakkeet ovat nousseet jyrkästi muutaman viime kaupankäyntisession aikana, ja sijoittajat näyttävät olevan luottavaisempia tulevaisuudennäkymiinsä. Keskitason IT-yrityksiä kohtaan on ollut vähemmän innostusta. Suuryhtiöiden IT-osakkeet nousivat 5-10 % viimeisten parin päivän aikana, kun neljä parasta yritystä ovat raportoineet kolmannen vuosineljänneksen tuloksensa. Yksi osa kadusta on kuitenkin varovainen.

Citi Researchin analyytikot ovat havainneet, että vaikka johdon kommentit ovat olleet tasapainoisia ja johdonmukaisia, sanat ”tukossa” ja ”vihreät versot” ovat luoneet optimismia sijoittajien keskuudessa. ”Sillä välin henkilöstövähennykset jatkuvat ja TCV-trendit ovat maltillisia – mikä viittaa vain asteittaiseen elpymiseen, mikä on perustilanteemme”, välityksen tutkimusjohtaja Surendra Goyal sanoi.

Hän huomautti, että tunnelma on parantunut euforiseksi pessimistisestä joissakin taskuissa, mikä nosti arvostuksia pandemiaa edeltävän viiden vuoden aikana. TCS:n, Infosysin, Wipron ja HCLT:n arvostus on tällä hetkellä korkeampi kuin viiden vuoden ennen pandemiaa tai viimeisen viiden vuoden keskiarvo, ja kasvun ja marginaalien näkyvyys on rajallinen. ”Jos vertaillaan pandemiaa edeltävään viiden vuoden ajanjaksoon – jonka uskomme olevan kasvun ajanjakso seuraavan kahden vuoden aikana -, arvostukset ovat > 3sd tästä vaihteluvälistä”, Citi kirjoitti.

NSE IT -indeksi käy kauppaa 27 %:n preemiolla Niftyyn nähden, mikä on selvästi historiallisen keskiarvon yläpuolella. Tammikuun 12. päivästä lähtien Sensex ja Nifty ovat nousseet 1,96 % ja 1,78 %, kun taas BSE IT- ja NSE IT -indeksit ovat nousseet 5,66 % ja 5,73 %.

Suurin osa toisen tason IT-yrityksistä ei ole vielä julkistanut joulukuun vuosineljänneksen tuloksia. Lukuja edeltäneet analyytikot ovat todenneet, että heillä on vaihtelevia kasvutrendejä, ja kaikkien kasvun kaltevuus laskee. Nämä osakkeet ovat liikkuneet välillä (-)3,3 % – 6 %. Newgenin, Sonatan ja muutaman muun BPO-yrityksen osakkeet nousivat yli 6 %.

Suurempien pelaajien kohdalla havaittujen trendien mukaan keskitason IT-pelaajat eivät todennäköisesti yllätä Streetiä. Kuten analyytikot ovat huomauttaneet, asiakkaiden budjetit eivät näytä osoittavan merkittäviä muutoksia heidän prioriteeteissaan. Sellaisenaan kulut voivat pysyä hiljaisina vuonna 2024, he uskovat. Asiakkaat muutamalla toimialalla, kuten valmistus ja biotieteet ja lääketeollisuus, kuluttaisivat edelleen terveellisesti, kun taas vähittäiskaupan menojen odotetaan elpyvän.

Vuonna 23 useimmat keskitason yritykset, mukaan lukien jotkin IT-suunnittelupalveluyritykset, kasvattivat liikevaihtoaan nopeammin kuin TCS ja Infosys. Jotkut näistä keskisuurista IT-yrityksistä kasvoivat 25–45 % vuotta aiemmasta 23. tilikauden aikana, mikä johtui pandemian aikaisesta siirtymisestä kohti digitalisaatiota ja pilvipalveluja.

Samankaltaiset artikkelit