EU on sopinut tiukemmista säännöistä rahanpesun torjumiseksi ja kryptovarojen talteenottamiseksi – Digital Transformation News

Cross-border crypto asset firms must make additional checks

Euroopan unioni pääsi torstaina väliaikaiseen sopimukseen parantaakseen kansallisten viranomaisten keskinäistä yhteistyötä rahanpesun torjumiseksi, mukaan lukien kryptoalalla. EU-maiden ja Euroopan parlamentin edustajat pääsivät sopimukseen torstaina aamupäivällä päättyneissä neuvotteluissa, joiden tavoitteena on lopettaa nykyiset erilaiset kansalliset lähestymistavat rahanpesun torjuntaan.

”Näin varmistetaan, että huijareilla, järjestäytyneellä rikollisuudella ja terroristeilla ei jää tilaa laillistaa tulojaan rahoitusjärjestelmän kautta”, EU-puheenjohtajamaa Belgian valtiovarainministeri Vincent Van Peteghem sanoi lausunnossaan. Sopimus kattaa osia rahanpesun vastaisesta toimenpidepaketista, jolla luodaan uusi EU:n rahanpesun vastainen viranomainen. Nykyisiä EU:n rahanpesun vastaisia ​​sääntöjä laajennetaan siten, että kryptovarojen palveluntarjoajien on tarkastettava asiakkaita, jotka suorittavat vähintään 1 000 euron (1 090,00 dollarin) arvoisia liiketoimia, ja raportoitava epäilyttävästä toiminnasta. Rajat ylittävien kryptovarayritysten on tehtävä lisätarkastuksia.

Myös luksustavaroiden, kuten jalometallien, jalokivikauppiaiden ja kultaseppien, sekä luksusautojen, lentokoneiden ja huviveneiden myyjien on tarkastettava asiakkaita. Jäsenvaltiot voivat ottaa mukaan myös ammattilaisjalkapalloseurat ja -agentit vuodesta 2029 alkaen. Myös EU:n laajuinen käteismaksujen enimmäisraja on 10 000 euroa, mikä vaikeuttaa rikollisten rahanpesua, lausunnossa todetaan. Uusien sääntöjen piiriin kuuluvien yritysten on tunnistettava ja tarkistettava henkilöt, jotka suorittavat satunnaisia ​​3 000–10 000 euron käteismaksuja.

Uudet säännöt edellyttävät EU-valtioiden ja koko parlamentin muodollista nyökkäystä, ennen kuin niistä tulee laki.

Samankaltaiset artikkelit