Hyviä uutisia! Modi Govt nostaa näiden pienten säästöjärjestelmien korkoja – Tarkista tiedot

Good news! Modi Govt hikes interest rates of these small savings schemes – Check details

Nostaako Modin hallitus piensäästöohjelmien korkoja tulevalle vuodelle 2024 vai jätetäänkö ne taas ennalleen edellisten vuosineljänneksien tapaan – tämä oli kysymys useimpien yksityissijoittajien mielessä ennen korkoilmoitusta.

Heille on kuitenkin vihdoin hyviä uutisia, sillä Modin hallitus on tarkistanut muutaman pienen säästöohjelman korkoja tilikauden 2023-24 neljännelle neljännekselle alkaen 1.1.2024 ja päättyy 31.3.2024.

Vaikka tärkeimpien piensäästöjärjestelmien, kuten National Savings Certificate (NSC), Senior Citizens Savings Scheme (SCSS) ja Public Provident Fund (PPF) korot on pidetty ennallaan 7,7 prosentissa, 8,2 prosentissa ja 7,1 prosentissa, vastaavasti. 3 vuoden määräaikaistalletus ja Sukanya Samriddhi Account Scheme on nostettu hieman 7,0 prosentista 7,1 prosenttiin ja 8,2 prosenttiin, mikä saattaa helpottaa niitä, jotka haluavat sijoittaa näihin järjestelmiin.

Voidaan todeta, että pienet säästöohjelmat, kuten PPF, NSC, SCSS ja Sukanya Sammriddhi Yojana (SSY), ovat olleet suosittuja yksityissijoittajien keskuudessa, koska ne tarjoavat pitkällä aikavälillä kohtuullisen tuoton lisäksi myös riskialtistuksen. matalalla tasolla.

Voit myös valita pienen säästöohjelman, joka on synkronoitu taloudellisten tavoitteidesi kanssa. Jos esimerkiksi haluat sijoittaa lapsesi korkeakoulutukseen, voit sijoittaa NSC-, PPF- ja postin kiinteään talletukseen. Vastaavasti, jos aiot sijoittaa alle 10-vuotiaan tyttölapsesi avioliittoon, voit sijoittaa Sukanya Sammriddhi Yojanaan.

Samankaltaiset artikkelit