Useimmat ulkomaiset rahastotalot jäävät paitsi Intian kasvujunasta – Market News

Mutual Funds

Kun Invesco päätti myydä 60 prosentin osuutensa Hinduja-konsernille aiemmin tässä kuussa, se ei yllättänyt ketään. Tämä johtuu siitä, että vain kourallinen ulkomaisia ​​rahastotaloja on pystynyt kasvamaan maassa, vaikka Intian sijoitusrahastoala on jo ylittänyt 50 biljoonaa rupiaa (54 biljoonaa Rs 24:llä).

Esimerkki tästä: 10 parhaan pelaajan joukossa listalla on vain kaksi ulkomaista rahastotaloa – Nippon India ja Mirae Asset. Vielä pahempaa on, että 20 parhaan pelaajan joukossa vain kuusi pääsee eroon. Nippon Intian ja Miraen lisäksi listalla ovat HSBC, Franklin Templeton, Canara Robeco ja Invesco. Toisin sanoen, vaikka noin 52 biljoonaa rupiaa hallinnoi 20 parasta pelaajaa, vain viidesosa hallinnoitavista varoista on ulkomaisten pelaajien hallussa, lukuun ottamatta yhtä yhteisyritystä Value Researchin tietojen mukaan.

Viime vuosikymmenen aikana Goldman Sachs, Nomura, Fidelity ja monet muut ovat sulkeneet liikkeensä Intiassa. Itse asiassa maan ensimmäinen yksityisen sektorin rahastotalo – Kothari Pioneer – oli Pioneerin of US ja Kotharin yhteisyritys. Alle vuosikymmenessä sen osti Franklin Templeton.

Rahastotalot, joiden kanssa Financial Express puhui, viittasivat useisiin syihin ulkomaisten sijoitusrahastoyhtiöiden poistumiseen Intiasta. Näitä syitä ovat muun muassa pitkä raskausaika, jakelumahdollisuudet ja räätälöityjen kotimaisten tuotteiden tarve.

”Intian sijoitusrahastoala on pääasiassa kotimainen hanke, jossa ulkomaisten omaisuudenhoitajien on omaksuttava globaalin näkökulman ja paikallisen asiantuntemuksen politiikka. Intialaiset ovat mieluummin säästäjiä kuin sijoittajia, joilla on varman tuoton ajattelutapa”, sanoi Avinash Satwalekar, Franklin Templeton Asset Managementin (Intia) johtaja. Franklin Templeton Asset Management on yksi Intian vanhimmista ulkomaisista rahastoista, joka on ollut maassa lähes 3 vuosikymmentä.

Suurin osa kotimaisista sijoitusrahastoista on suurten pankkien tytäryhtiöitä. Heidän laajan konttori- ja asiakasverkostonsa auttavat rahastotuotteiden tehokkaassa jakelussa. Ulkomaisilla rahastotaloilla ei kuitenkaan ole tätä luksusta.

Satwalekar sanoi, että sijoitusrahastot ovat työntötuote, koska ne ovat sidoksissa markkinoihin, minkä vuoksi ne ovat myynnin suhteen pitkälti jakelijariippuvaisia.

”Useimmat ulkomaiset huipputoimijat ovat rakentaneet liiketoimintaansa hyödyntäen intialaisten emoyhtiöiden vahvaa brändiläsnäoloa sekä omaa jakeluverkostoa”, Satwalekar sanoi.

Invesco Asset Management Intian toimitusjohtaja Saurabh Nanavati kertoi 60 %:n osuuden myymisestä tiedotteessa, että vahva kotimainen kumppani lisää merkittävästi heidän kykyään laajentua useampaan Intian kaupunkeihin, jotka vauhdittavat alan kasvua.

Kaikki eivät kuitenkaan jaa samaa tapaa. Hitesh Thakkar, ITI Mutual Fundin vt. toimitusjohtaja, sanoi, että vaikka valmiin jakelukanavan saaminen helpottaa nopeaa leviämistä, se ei ole markkinoille pääsyn este.

Hän sanoi, että Intia tarjoaa valtavan mahdollisuuden sijoitusrahastoille alhaisen levinneisyyden, nuoren väestön, jossa käytettävissä olevat tulot kasvavat, verotuksen tehokkuuden, hyvän inflaatiokorjatun pitkän aikavälin suorituskyvyn sekä teknologian saatavuuden ja digitalisointituen ansiosta.

Bajaj Finserv Asset Managementin toimitusjohtaja Ganesh Mohan sanoi, että eriytetty lähestymistapa on välttämätön sijoittajien houkuttelemiseksi, koska markkinat ovat jo täynnä useita sijoitusrahastovaihtoehtoja.

Satwalekar korosti myös, että 10 parasta pelaajaa hallitsee noin 80 % AUM:sta, kun taas 16 parhaan pelaajalla on vain 1 %. Lisäksi rahaston mukaan Intian sijoitusrahastoalan uuden toimijan raskausaika voi olla jopa vuosikymmen.

Vaikka irtautumisia on ollut useita, jotkut pelaajat etsivät mahdollisia mahdollisuuksia palata markkinoille kasvupotentiaalin vuoksi. Tällä kertaa monet kuitenkin etsivät yhteistyötä kotimaisen kasvatetun tuotemerkin kanssa.

Intian omaisuudenhoitoteollisuudesta vuonna 2018 poistunut BlackRock on nyt tehnyt yhteistyötä Mukesh Ambanin Jio Financial Servicesin kanssa. Maailman suurimpien varainhoitajien joukossa oleva BlackRock toivoisi parempaa tulosta tällä kertaa, sillä alalla on tapahtunut useita muutoksia vuosien varrella.

”Intian digitaalinen talous on kasvanut nopeasti muutaman viime vuoden aikana. Tämä auttoi monia olemassa olevia toimijoita palvelemaan pienempien kaupunkien investointeja, vaikka heillä ei ollut läsnäoloa”, Thakkar sanoi.

Samankaltaiset artikkelit