Bitcoin ETF:t, joilla on 100 miljardin dollarin lupaus, asettavat vanhat rahastot vaaraan

Spot funds may offer potentially lower fees than what the current futures-ETF lineup charges

Spot Bitcoin ETF:itä ei ole edes hyväksytty Yhdysvalloissa, ja silti jotkut pitävät niitä eksistentiaalisena uhkana niitä edeltäneille futuuripohjaisille rahastoille.

BlackRock Inc. johtaa joukkoa yrityksiä, jotka odottavat sääntelyviranomaisten sanaa hakemuksistaan ​​käynnistääkseen ensimmäiset yhdysvaltalaiset ETF-rahastot, jotka liittyvät suurimman kryptovaluutan spot-hintaan. Grayscale Investments on myös mukana saavutettuaan laillisen voiton pyrkiessään muuntaa 16 miljardin dollarin Bitcoin-rahastonsa pörssirahastoksi. Kannattajat ovat optimistisia siitä, että mukana olevien liikkeeseenlaskijoiden suuri määrä ja Grayscalen äskettäinen voitto voi lopulta kallistaa kertoimet näiden rahastojen hyväksymisen puolelle.

Tällä hetkellä lähimmät yhdysvaltalaiset rahastosijoittajat voivat sijoittaa kryptovaluuttaan tuotteiden kautta, jotka seuraavat Bitcoin-futuurisopimuksia. Kun nämä rahastot debytoivat lokakuussa 2021, niiden ilmestyminen rikkoi ennätyksiä – mutta ne eivät pystyneet ylläpitämään samaa jännitystä pitkään, ja niiden yhdistetty markkina-arvo on sittemmin tasaantunut noin miljardiin dollariin. Spot-pohjaisten rahastojen saapuminen – jotka analyytikot sanovat seuranneensa kolikon hintaa tarkemmin ja mahdollisesti pienemmillä kustannuksilla – voivat uhata jopa tätä omistusta.

”Odotamme varojen ja volyymin yhdistyvän yhden tai useamman spot-Bitcoin-ETF:n ympärille, koska ne ovat ylivoimaisia ​​tuotteita useimmille sijoittajille”, sanoi James Seyffart, Bloomberg Intelligencen analyytikko. ”Uutta rahaa, erityisesti niitä, jotka haluavat ostaa ja pitää hallussaan pidempiä aikoja, houkuttelee spot-tuote, joka on myös todennäköisesti halvempi ja tehokkaampi kuin nykyiset futuuri-ETF:t Yhdysvaltain pörsseissä.”

Bloomberg Intelligencen arvioiden mukaan, jos se hyväksytään, Yhdysvaltain spot-Bitcoin ETF-markkinoilla on potentiaalia kasvaa 100 miljardin dollarin suuruudeksi ajoissa. Bitcoin-futuuri-ETF:t, joista noin 914 miljoonan dollarin ProShares Bitcoin Strategy ETF (ticker BITO) on ylivoimaisesti suurin, saivat lämpimän vastaanoton, koska niiden hyväksyntä merkitsi vedenjakajaa kryptoalalle. Vuosia kestäneen kamppailun jälkeen tällaisista rahastoista Yhdysvalloissa, liikkeeseenlaskijat onnistuivat vihdoin houkuttelemaan sijoittajia tuotteella, joka tarjosi helpomman altistumisen digitaalisten omaisuuserien markkinoille.

Mutta varat ovat jääneet Bitcoinin rallin jälkeen tänä vuonna. BI:n Seyffart on havainnut, että viive selittyy ainakin osittain sillä, mitkä tietyt futuurisopimukset ETF:illä on hallussaan, ja kulut, jotka liittyvät niiden kierrättämiseen niiden vanhentuessa. Nämä rullakustannukset syövät tuottoa, jolloin rahastojen tuotto irtoaa niiden seuraamasta omaisuudesta. ”BTC-futuurien ETF:t tulevat todennäköisesti kokemaan merkittäviä ulosvirtauksia, jos spot-pohjaiset ETF:t hyväksytään”, sanoi K33:n Vetle Lunde. ”Ne ovat paljon vähemmän yksinkertaisia, ja ne aiheuttavat korkeampia kustannuksia rullauksesta, mikä johtaa ajan mittaan huonompaan suorituskykyyn.”

Koska spot-ETF:t todennäköisemmin kuin futuuripohjaiset heijastavat reaaliaikaista tarjontaa ja kysyntää, niiden käyttöönotto voi aiheuttaa ”kaupankäyntitoiminnan ja likviditeetin siirtymistä” pois Yhdysvaltojen Bitcoin-futuurimarkkinoilta, ”sikäli kuin spot-Bitcoin-ETF:t korvaa futuuripohjaiset Bitcoin-ETF:t”, kirjoitti JPMorganin strategi Nikolaos Panigirtzoglou heinäkuun muistiossa.

ProSharesin tiedottaja sanoi, että ”sijoittajien kysyntä BITOlle, maailman suurimmalle Bitcoiniin sidottulle ETF:lle, on edelleen vahvaa, ja keskimääräinen päivittäinen kaupankäyntivolyymi oli lähes 135 miljoonaa dollaria vuonna 2023, mikä tekee sen 5 prosentin parhaan joukossa kaikista Yhdysvaltain ETF:istä. Säännellyt futuurimarkkinat tarjoavat vahvan säilytyssuojan ja vahvan likviditeetin, mikä tekee BITOsta houkuttelevan valinnan sijoittajille, jotka haluavat altistua Bitcoinille.

Spot-rahastot voivat tarjota omia pakottavia syitä, mukaan lukien mahdollisesti paljon alhaisemmat maksut kuin mitä nykyinen futuuri-ETF-kokoonpano veloittaa. Maksusodat ovat tuttu ilmiö yhä ruuhkaisemmalla ETF-areenalla – sekä uusissa luokissa että vakiintuneissa omaisuusluokissa – ja monet odottavat kovaa kilpailua eri liikkeeseenlaskijoiden välillä, jos Bitcoin ETF:t lanseeraavat.

”Jos sijoittajat joutuvat valitsemaan spot vs. futuurit, he todennäköisesti valitsevat aina spot-ETF:n, elleivät he etsi erityisesti vipuvaikutteista tai käänteistä tuotetta”, sanoi Roxanna Islam, VettaFin tutkimuksen apulaisjohtaja. ”Spot-ETF:ien on tarjottava alhaisemmat maksut pysyäkseen kilpailukykyisinä. Tämä voisi olla vieläkin merkittävämpää, jos näemme spot-ETF-tuotteiden massahyväksynnän, jossa alhaisempi maksu voisi erottaa ETF:n vertaisistaan.” Riippumatta siitä, miten uusien liikkeeseenlaskijoiden välinen kilpailu karkaa, ne eivät välttämättä jätä paljon tilaa kenellekään muulle.

Samankaltaiset artikkelit