ICICI Bank-I-Sec -fuusio kohtaa opposition vähemmistöosakkaiden

ICICI Securities

ICICI Securitiesin (I-Sec) fuusio emoyhtiön ICICI Bankin kanssa voi osua tiesulkuun, sillä raportit viittaavat siihen, että norjalainen eläkerahastonhoitaja Norges Bank ja intialainen PMS-palveluntarjoaja äänestävät ehdotusta vastaan ​​vedoten huoleen alhaisesta arvosta.

Vähemmistöosakkeenomistaja ja PMS-palveluntarjoaja Manu Rishi Guptha MRG Securitiesista on kehottanut muita osakkeenomistajia vastustamaan listaamista ja äänestämään sitä vastaan ​​torstaina olevien raporttien mukaan. Norges Bank Investment Managementin valtion eläkerahasto Global omistaa 3,13 prosenttia ICICI Securitiesista.

Kun ICICI Bankin tiedottaja otti yhteyttä, hän sanoi: ”Pankki nimitti arvostetun riippumattoman arvioijan toimittaman arviointiraportin ja luotti siihen sekä maineikkain riippumattoman kauppapankkiirin antamaan oikeudenmukaisuuslausuntoon. Arvioijat päätyivät osakkeiden vaihtosuhteeseen ICICI Bankin ja ICICI Securitiesin suhteelliseen oman pääoman arvon perusteella harkittuaan erilaisia ​​kansainvälisesti hyväksyttyjä arvostusstandardeja ja lähestymistapoja, erityisesti tuotto- ja markkinalähtöistä lähestymistapaa.

I-Secin osake nousi 5 % kaupankäynnin aikana. Lopulta se päätyi 635,45 rupiaan, mikä on 2,37 % nousua. ICICI Bankin osakekurssi nousi marginaalisesti 0,57 % 962,95 rupiaan.

Pankin mukaan ehdotettu osakkeiden vaihtosuhde on 77 rupiaa korkeampi kuin ICICI Securitiesin osakkeiden markkinahinta (552 ruplaa volyymin painotettu keskihinta) kesäkuun 23. päivänä. Se on myös korkeampi kuin Sebin määräämä pohja-arvo. (60 päivän volyymin painotettu keskihinta hallituksen kokouksen päivästä), joka oli 583,60 rupiaa.

Välitys ilmoitti kesäkuussa, että se eroaa pörssilistalta ja siitä tulee ICICI Bankin kokonaan omistama tytäryhtiö. Kesäkuussa 2023 ICICI Bank omisti lähes 75 % ICICI Securitiesista.

Vaikka ICICI Bank ja ICICI Securities ovat antaneet nyökkäämisensä ehdotukselle, molempien yksiköiden osakkeenomistajien ja velkojien, Reserve Bank of Indian, National Company Law Tribunalin ja pörssien hyväksynnät ovat edelleen kesken. Enemmistön lisäksi se vaatii 2/3:n enemmistön ICICI Securitiesin julkisista osakkeenomistajista säännösten mukaisesti.

Tuolloin kerrottiin, että julkisille osakkeenomistajille jaettaisiin 67 ICICI Bankin osaketta jokaista 100 I-Secin osaketta kohden. ICICI Bankin tiedottajan mukaan tämä on määritetty riippumattomien arvioijien arviointiraportin perusteella ja Sebin listalta poistamismääräysten mukaisesti.

”ICICI Securitiesin julkiset osakkeenomistajat saisivat myös likvidimmän osakkeen, joka on julkisten osakkeenomistajien omistuksessa”, I-Sec ilmoitti.

ICICI:n tiedottajan mukaan ICICI Bankin ja ICICI Securitiesin välillä on liiketoiminnallisia synergiaetuja, mutta yhdistäminen sulautumisen kautta ei ole sallittua, koska pankille asetetaan lainsäädännölliset rajoitukset, joiden mukaan se ei saa harjoittaa arvopaperivälitystoimintaa osastoittain.

Näin ollen yritykset ovat ehdottaneet nykyistä järjestelmää, jonka seurauksena ICICI Securitiesista tulee ICICI Bankin kokonaan omistama tytäryhtiö. ICICI Bank tarjoaa kattavan valikoiman pankkipalveluita ja ICICI Securities tarjoaa kattavan valikoiman sijoitus- ja henkilökohtaisia ​​rahoituspalveluita.

Molemmat yhtiöt voisivat hyödyntää vahvaa yhdistelmäehdotusta tarjota kokonaisvaltaisia ​​rahoituspalveluita nykyisille ja uusille asiakkaille.

Samankaltaiset artikkelit