NBFC:lle ei ole ominaista hakea pankkilisenssejä: RBI DG – Banking & Finance News

rbi, reserve bank of india, nbfc, banking, industry

Intian keskuspankin (RBI) apulaispääjohtaja Rajeshwar Rao sanoi perjantaina, että ei ole tyypillistä, että pankkien ulkopuoliset lainanantajat (NBFC) hakevat pankkilisenssejä, koska niillä on sääntelyetuja. Hän sanoi, että jopa huipputason NBFC:itä koskevat määräykset eivät ole samanarvoisia yleispankkien kanssa.

”NBFC:t ovat kehittyneet niche-yrityksiksi, jotka palvelevat tiettyjä taloudellisia tehtäviä, ja niille ei ole ominaista vaatia pankin kaltaista”, Rao sanoi Intian teollisuusliiton järjestämässä tapahtumassa.

Rao kehotti NBFC:itä huomioimaan vakuutuskäytäntönsä ja yhteen segmenttiin keskittyneen luotonannon aiheuttamat riskit. ”Vaikka helppous ja mukavuus lainanottajan kannalta on erittäin tärkeää, tämän ei pitäisi tapahtua vakuutusstandardien kustannuksella. NBFC:n on keskityttävä ylläpitämään lainasalkkunsa laatua.

NBFC:n sääntelyetuja ovat helpommat tai ei ollenkaan markkinoille tulon ja poistumisen esteet, alempi alkupääomavaatimus 10 biljoonaa ruplaa verrattuna yleispankin 1 000 biljoonaan ruplaan ja ei rajoituksia toiminnalle, kun pankin on saatava toimilupa. ”Haluaisin korostaa, että NBFC-säännökset, erityisesti ylemmän kerroksen, ovat paljon kalibroidumpia, mutta eivät varmasti vastaa pankkeja koskevia määräyksiä”, Rao sanoi.

Bajaj Finservin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Sanjiv Bajaj otti äskettäin esiin kysymyksen pankkitoimiluvista NBFC:lle. Bajaj oli sanonut, että pankin lisenssejä voidaan harkita NBFC:ille, jotka ovat täyttäneet vaatimustenmukaisuusvaatimukset ja osoittautuneet 10 vuoden ajan.

RBI on erittäin selvä, ettei se salli useiden NBFC:iden vastaanottaa talletuksia, eikä yhtään uutta lisenssiä ole myönnetty viime vuosina, Rao sanoi. Talletuksia hyväksyvien NBFC:n määrä on pudonnut 26:een yli 200:sta.

Apulaiskuvernööri veti myös mikrorahoitusyhtiöitä, koska ne veloittivat suhteettoman korkeita korkoja. ”Emme ole tietämättömiä mikrorahoitussektorille annetun vapauden väärinkäytöstä ja joidenkin tahojen vastuuttomat käytännöt painostavat toimimaan niitä vastaan”, Rao sanoi.

Samankaltaiset artikkelit