Uusi yleissuunnitelma Faridabadin kaupunkimaiseman uudelleenmäärittelemiseksi

New master plan to redefine Faridabad’s urban landscape

Faridabad, Delhin vanhin ja yksi suurimmista satelliittikaupungeista, on valmis 360 asteen muodonmuutokseen, mikä parantaa kiinteistöalan näkymiä alueella suurella tavalla.

Kunnianhimoinen yleissuunnitelma, jonka Haryana pääministeri Manohar Lal Khattar paljasti äskettäin, määrittelee Faridabadin kaupunkimaiseman kattavasti uudelleen ja nostaa sen asemaa merkittävänä asuin- ja kaupallisena keskuksena. IIT Delhin ja IIT Roorkeen valmistelema suunnitelma muuttaa kaupungin tulevaisuuden täysin.

”Uusi yleissuunnitelma on osoitus osavaltion hallituksen sitoutumisesta Faridabadin kiinteistöpotentiaalin vahvistamiseen. Se suunnittelee kokonaisvaltaista kehitysstrategiaa, joka koskee infrastruktuuria ja julkisia palveluita Faridabadin metropolialueella. Faridabadin väkiluku on 1,5 miljoonaa, ja sen odotetaan kasvavan edelleen vuoteen 2031 mennessä. Tässä suhteessa yleissuunnitelma on myös keskeinen tekijä, joka mahdollistaa väestön kasvavan kasvun ja tasoittaa tietä kestävälle kehitykselle”, sanoo johtaja Sanjeev Arora. , 360 kiinteistönvälittäjät.

Yleissuunnitelmassa painotetaan uusia teitä, yhteisökeskuksia, viemärijärjestelmiä, sähköntuotantoa jne. Samoin ”se sisältää myös uusien terveydenhuoltokeskusten, koulujen ja viihdekeskusten kehittämisen, mikä antaa kasvojenkohotuksen yleiselle asumisindeksille ja hallinnoidaan paikallisen väestön tarpeisiin. Toinen tärkeä näkökohta on systemaattinen investoiminen useille toimialoille, mukaan lukien elektroniikka, autot, IT, start-up-yritykset, tekstiiliteollisuus jne. Tämä lisää entisestään taloudellisen vaurauden ja kasvun prosessia ja lisää myös kiinteistöjen kysyntää”, Arora lisää.

”Tämä yleissuunnitelma ei ole pelkästään kehityssuunnitelma; pikemminkin se merkitsee omistautunutta pyrkimystä muuttaa Faridabad vilkkaaksi kaupunkikeskukseksi, joka tarjoaa huipputason asuin- ja liiketoimintanäkymiä. Sen tavoitteena on varustaa kaupungin asukkaille erinomaiset mukavuudet ja infrastruktuuri, mikä katalysoi kiinteistöjen kasvua, sekä asuin- että liiketilojen. Tätä kasvua vauhdittavat entisestään viimeaikaiset yhteyksien parannukset, kuten yhteys Jewarin lentokentälle FNG Expresswayn kautta, Delhi-Mumbai Expressway ja monet muut infrastruktuurin edistysaskeleet”, sanoo Rohit Mohan, BPTP Groupin varatoimitusjohtaja.

Historiallisesti teollisena esikaupunkina tunnettu Faridabad on nähnyt valtavan muutoksen viime vuosina. Se sijaitsee strategisesti Delhi-Mathura Roadilla, ja siitä on tullut yksi halutuimmista asuinkohteista National Capital Regionissa (NCR). Kiinteistökehityksen laajentaessa alueellista jalanjälkeään Faridabad on noussut edelläkävijäksi NCR:n satelliittikaupunkien joukossa.

”Faridabadin kasvukaari on ollut vaikuttava. Sen strateginen sijainti ja käynnissä olevat infrastruktuurihankkeet tekevät siitä houkuttelevan tarjouksen sijoittajille ja asunnon ostajille. Useat keskeiset infrastruktuurihankkeet ovat olleet keskeisessä asemassa Faridabadin kiinteistöpotentiaalin edistämisessä, mikä on parantanut alueen kiinteistönäkymiä. Mutta osavaltion pääministerin äskettäin ilmoittama suunnitelma vie Faridabadin uudelle tasolle, mikä lisää kiinteistön arvolupauksia”, sanoo Mohit Goel, MD, Omaxe Ltd.

Faridabad-Noida-Ghaziabad (FNG) moottoritien ja Eastern Peripheral Expresswayn (EPE) rakentaminen on parantanut merkittävästi yhteyksiä. Lisäksi KGP Expressway ja Manjhawali Bridge ovat lyhentäneet matkoja ja parantaneet saavutettavuutta.

Lisäksi tuleva Delhi Mumbai Expressway, joka johtaa Jewarin lentokentälle, avaa uusia mahdollisuuksia kiinteistökehitykselle. Neharpar Faridabadin läheisyys Sektorille 75, Greater Noidalle ja Yamuna Expresswaylle lisää sen vetovoimaa kiinteistökeskuksena.

Yksi tämän kunnianhimoisen suunnitelman kulmakivistä on yksityiskohtainen tutkimus, joka tehtiin yhteistyössä IIT Delhin ja IIT Roorkeen kanssa. Tämän kyselyn tarkoituksena on arvioida huolellisesti Faridabadin kaupunkimaisemaa ja tunnistaa alueita, jotka vaativat parannusta ja uudelleensuunnittelua, jotta ne vastaisivat kaupungin kehityssuunnitelmia. Tämä datalähtöinen lähestymistapa varmistaa, että resurssit kohdennetaan tehokkaasti kaupungin kiireellisimpiin tarpeisiin.

Faridabad, Delhin vanhin satelliittikaupunki, on ollut pitkään naapurikaupunkiensa varjossa. Viimeaikaiset hallituksen aloitteet ja strateginen infrastruktuurin kehittäminen ovat kuitenkin muuttaneet tarinaa. Faridabadilla on nyt hyvät yhteydet muihin satelliittikaupunkeihin, mikä ruokkii optimismia sen kiinteistönäkymien suhteen.

Kun kaupunki käy läpi muutosta kattavan yleiskaavan mukaisesti, niin kehittäjät, sijoittajat kuin asukkaatkin odottavat innokkaasti valoisaa ja vauras tulevaisuutta. Alan asiantuntijoiden mukaan Faridabad on valmis ottamaan takaisin asemansa Delhin suosituimpana satelliittikaupunkina, ohittaen kilpailun ja nousemalla NCR:n kaupunkikehityksen majakaksi.

Samankaltaiset artikkelit