7. palkkaprovisio: Dearness Allowance (DA) -vaelluspäivä – milloin se on odotettavissa?

SBI Life - Smart Annuity Plus Plan

7. palkkaprovisio Dearness Allowance -korotuspäivämäärä, viimeisimmät uutiset (25. elokuuta): Valtionhallinnon työntekijöiden ja eläkeläisten odotetaan saavan 3 prosentin korotuksen Dearness Allowance (DA) ja Dearness Relief (DR) korkoissa vuoden 2023 toisella puoliskolla. Mutta kun ilmoittaako hallitus korotuksista?

Useat raportit ovat äskettäin sanoneet, että päätös DA/DR:n koronnostosta julkistetaan todennäköisesti ensi kuussa eli syyskuussa 2023.

DA/DR tarjotaan avustustoimenpiteenä, jolla vähennetään inflaation vaikutusta valtion työntekijöille ja eläkeläisille maksettavan palkan/eläkkeen arvoon. DA/DR-vaellus ilmoitetaan 7. palkkakomission suositteleman kaavan mukaisesti.

Miksi DA/DR:n odotetaan nousevan 3 %?

Vähittäiskaupan inflaatio Intiassa oli heinäkuussa korkeimmillaan 15 kuukauteen. Kesäkuun 2023 AICPI-IW-tietojen mukaan palkkionkorotus on hieman yli 3 prosenttiyksikköä. Hallitus ei kuitenkaan pidä DA/DR:n vaellusta desimaalipilkun yläpuolella. Tästä syystä on odotettavissa, että DA:n 3 prosentin nousu julkistetaan ensi kuussa.

Jos hallitus ilmoittaa 3 prosentin korotuksesta, keskushallinnon työntekijöiden DA-aste nousee 45 prosenttiin, kun taas eläkeläisten DR-aste nousee myös 45 prosenttiin.

Seuraava DA-korotusilmoitus astuu voimaan 1. heinäkuuta 2023. Hallitus tarkistaa DA/DR-korkoa puolen vuoden välein ja mahdolliset korotukset, jos niistä ilmoitetaan, pannaan täytäntöön 1. tammikuuta ja 1. heinäkuuta alkaen. Yleensä DA-vaellus ilmoitetaan yhdestä kolmeen kuukautta heinäkuun jälkeen. Työntekijöille ja eläkeläisille maksetaan kuitenkin rästiä edellisiltä kuukausilta.

Lopullisen päätöksen DA-vaelluksesta tekee pääministerin johtama liittohallitus.

Kuka hyötyy?

Yli miljoona keskushallinnon työntekijää ja eläkeläistä hyötyy seuraavasta DA/DR-vaelluksesta. Maaliskuussa 2023 DA/DR-prosenttia nostettiin 4 % 38 %:sta 42 %:iin. Seuraava korotus, kun se ilmoitetaan, voi nostaa tämän koron 45 prosenttiin.

Samankaltaiset artikkelit