Asuntolainan jälleenrahoitus: Paras aika jälleenrahoittaa asuntolainasi alhaisemmalla korolla

Home Loan Refinance: Best time to refinance your home loan for a lower interest rate

Aina kun lainan korko nousee, se vaikuttaa suoraan lainanottajien EMI:ihin. Pidempi laina-aika ja suurempi lainasumma vaikuttavat enemmän lainan kokonaislyhennyksiin.

Jos sinulla on esimerkiksi 100 000 rupiaa henkilökohtainen laina, jonka takaisinmaksuaika on 1 vuosi ja korko nousee 10 prosentista 11 prosenttiin vuodessa, se johtaisi EMI:n nousuun 8792 rupiasta 8838 rupiaan eli , 46 rupiaa kuukaudessa, ja kokonaislyhennys kasvaa 552 rupiaa.

Vastaavasti jos olet ottanut asuntolainaa, vaikutus voi olla suurempi. Oletetaan, että sinulla on 50 000 rupiaa asuntolaina 20 vuodeksi ja korko nousee 8,5 prosentista 9,5 prosenttiin vuodessa, mikä johtaisi EMI:n nousuun 43 391 Rs:sta 46 607 Rs:iin. 3 216 kuukaudessa, ja maksun kokonaismäärä kasvaa huikealla 7,72 lakhilla.

Joten on tärkeää hallita suuria lainojasi huolellisesti aina, kun korko muuttuu.

Onneksi viimeisen 18 kuukauden aikana tehtyjen koronnostosarjan jälkeen repokorko on tällä hetkellä vakaa 6,50 %:ssa ja nyt voi olla hyvä aika nostaa asuntolainasi korko takaisin mukavuustasolle. Selvitetään joitakin tärkeitä tapoja tehdä se.

Koska korko on pysynyt vakaana viime kuukausina ja suurin osa pankeista on jo sopeuttanut asuntoluottojensa korkoja nykyiseen repokorkoon, voi olla hyvä aika etsiä lainanantaja, joka tarjoaa asunnolle vähimmäiskoron. lainan siirrot. Oletetaan esimerkiksi, että olet ottanut 50 000 rupiaa asuntolainaa, jonka takaisinmaksuaika on 20 vuotta ja pankkisi perii tällä hetkellä 9,10 prosentin korkoa, kun taas on muita pankkeja, jotka tarjoavat sinulle mahdollisuuden siirtää laina niille korko vain 8,40 % pa. Siirtämällä lainan voit helposti alentaa EMI:täsi 2 233 rupiaa kuukaudessa.

Ennen siirtoa on kuitenkin varottava siihen liittyviä maksuja. Valitse pankit, jotka sallivat lainasiirrot halvimmalla korolla sekä vähimmäislainansiirtokuluja.

Useimmat pankit perivät asuntolainojen korkoa laattakorkojensa perusteella, jotka ovat sidoksissa lainanottajan luottopisteisiin, lainan määrään ja laina-aikaan. Lainasummaa ja laina-aikaa ei voi muuttaa, mutta luottoluokitustasi voi ehdottomasti parantaa, jos siihen on mahdollisuus. Yleensä useimmat lainanantajat perivät lisäpalkkion peruslainakorkonsa lisäksi, jos lainanottajan luottoluokitus on alhainen. Pankit tarjoavat yleensä 0,25–0,50 % alemman koron lainanottajalle, jonka luottopistemäärä on yli 750.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, sanoo: ”Voit parantaa luottopisteitäsi maksamalla takaisin olemassa olevat EMI:t ajoissa, välttämällä uusia lainoja ja jättämällä uusia lainakyselyjä. Luottokorttien säännöllinen käyttö ja luottojen käyttöaste alle 30 prosentin pitäminen ja erääntyneiden takaisinmaksu ennen eräpäivää voivat myös auttaa parantamaan luottopisteitäsi.

Yksikään lainanantaja ei halua päästää asiakasta pois. Joten ennen kuin keskustelet muiden pankkien kanssa, sinun on tarkistettava nykyinen lainanantajasi ja neuvoteltava heidän kanssaan saadaksesi paremman tarjouksen ja alentaaksesi korkoa. Usein neuvottelut toimivat lainanottajan eduksi. Se voi säästää aikaa ja rakentaa paremman suhteen olemassa olevan lainanantajan kanssa.

Lopuksi korkotaso riippuu useista tekijöistä. Joten sinun on oltava valmis käsittelemään korkoja nostettuja ja maksamaan lainasi takaisin ilman taloudellisia vaikeuksia. Ylimääräisen taloudellisen tyynyn ylläpitäminen voi auttaa sinua tällaisessa tilanteessa. Joten kun onnistut laskemaan asuntolainasi korkoa, voit käyttää säästetyt rahat taloudellisen tyynyn luomiseen.

Samankaltaiset artikkelit