Miksi nuoret intialaiset ammattilaiset ovat siirtymässä yhteiselämään

Real estate is booming and rentals more so. (iStockphoto)

2BHK:n asunto Sarjapur Roadilla, Whitefieldillä ja Bengalurun esikaupunkialueella, vaatii vähintään 27 000 kuukaudessa (katso kuva). Ylläpitokulut ovat erikseen. Vuokralaisen on maksettava 10 kuukauden vuokra etukäteen. Vuokrat ovat lähes samanlaiset monissa Delhi-NCR:n osissa, mukaan lukien Noida, mutta sinun on maksettava vain kahden kuukauden vuokra etukäteen. Mumbai on kalliimpi; Mulundin ja Chemburin kaltaisilla alueilla vuokralaisten on vähintäänkin ryhdyttävä maksamaan 50 000 kuukaudessa ja viisi kertaa talletussumma.

Kun jyrkät vuokrat leikkaavat syvälle palkkapaketteihinsa, nuoremmilla ammattilaisilla ei jää muuta vaihtoehtoa kuin etsiä halvempaa asuntoa, ja yhteisasuminen on nousemassa suosikiksi. Yhteisasumisen alustojen avulla vuokralaiset voivat varata huoneita välittömästi ja ilman vaivaa. Välityspalkkiota ei ole ja vakuus on yleensä vain kuukauden vuokraa vastaava. Vuokrat ovat alueella 15 000–20 000 per henkilö (katso kuva).

Aloitusyritykset, kuten Zolo, Stanza, HelloWorld, Nestaway jne., tarjoavat jaettua majoitusta useissa kiinteistöissä – 2BHK, 3BHK ja jopa 1BHK yksiö.

”Milleniaalit ja nuoremmat ammattilaiset vaativat hyvin hoidettuja tiloja. He eivät halua halpoja hostelleja tai kalleimpia 1BHK:ita metrokaupungeissa. Joten he pitävät avoliitosta”, sanoo Swapnil Anil, Colliers Intian johtaja ja neuvontapalvelut.

Yhteisasunnolla on useita etuja. He antavat vuokralaisten esimerkiksi ladata vuokrakuitit sovelluksistaan, mikä auttaa heitä hakemaan asunnon vuokratukea helposti.

Mint puhui joidenkin nuorten ammattilaisten kanssa siitä, mikä sai heidät valitsemaan yhteisasumisen.

Toimiston läheisyys

Rohan Takalkar, 30, Punesta, aloitti vuokra-asunnon etsimisen Bengalurussa liittyessään siellä fintech-start-up-yritykseen. Takalkar sanoo olevansa järkyttynyt, kun vuokranantajat vaativat talletuksia 1,5-2 lakh.

Hän ei välittänyt 2BHK:n asunnon jakamisesta, mutta vastusti ajatusta koko vuokran maksamisesta siltä varalta, että hänen kämppäkaverinsa muuttaisi muualle. Hänen täytyisi maksaa koko vuokra, kunnes uusi vuokralainen löytyi. Tuli myös muita kuluja: välitys, uudet kalusteet, wifi yhteys jne.

Silloin Takalkar törmäsi yhteisasumiseen. Hän onnistui löytämään 2BHK:n asuinkiinteistönsä läheltä toimistoaan. Sen lisäksi, että se oli kävelyetäisyydellä hänen työpaikastaan, hän piti laitoksessa alhaisesta talletusvaatimuksesta ja nopeasta varauksesta.

”Jos olisin etsinyt tavallista asuntoa, olisi kestänyt jonkin aikaa löytää sopiva paikka. Mutta tässä minun piti vain maksaa 16 000 vakuus, joka vastasi kuukauden vuokraa. Oli ylimääräinen kertaluonteinen varausmaksu 1000″, hän sanoo.

Hän lisää jakavansa 500 neliömetrin huoneen tilavassa 2BHK:ssa. Hänellä ja hänen kämppäkaverillaan on erillinen kaappi tavaroitaan säilyttää. Lisäksi huoneistot ovat täysin kalustettuja ja niissä on mikroaaltouuni, televisio, jääkaappi, induktioliesi jne. On yhteinen alue, jossa vuokralaiset voivat käyttää pesukoneita. Huoneistot siivotaan säännöllisesti. Vuokralaiset voivat esittää palvelupyyntöjä isännöintisovelluksessa ja Takalkar sanoo, että niihin puututaan nopeasti.

Takalkar on tyytyväinen avoliitossa saavutettuihin säästöihin. Hän pitää myös mahdollisuudesta seurustella ja verkostoitua sellaisessa ympäristössä. ”Jaan hyvän suhteen naapureideni kanssa, jotka työskentelevät toisessa fintechissä. Myös kämppäkaverini ovat eri osavaltioista, kuten Keralasta ja Andhra Pradeshista. Joten saat jonkin verran altistumista muihin kulttuureihin”, hän lisää.

Finanssialan ammattilainen Preet Singhvi, 24, oli varovainen Mumbain korkeista vuokrakustannuksista. Niinpä hän päätti kokeilla yhteiselämää. Vaikka Mumbaissa ei ole niin paljon yhteisasumisen vaihtoehtoja, Singhvi löysi pod-pohjaisen konseptin läheltä toimistoaan. Kiinteistössä on kaksi ilmastoitua huonetta, joissa kummassakin on 24 kerrossänkyä. Se tarjosi ilmaisen Wi-Fi-yhteyden.

Parin kilometrin päässä Singhvin toimistosta sijaitseva kiinteistö on useiden yritysjohtajien käytössä kolmen yrityspuiston läheisyyden vuoksi. ”Paikka on aika siisti ja siisti. Meillä oli jopa ulkomaalaisia ​​turisteja yöpymässä täällä”, hän lisää.

Singhvi kertoo, että hänen kotikaupunkinsa Surat oli vain kahden ja puolen tunnin junamatkan päässä Mumbaista ja hänen toimistonsa oli hybridityötilassa (kotoa työskentely oli sallittua muutaman päivän viikossa). ”Tein siis töitä kotoa maanantaisin. Saavuin toimistolleni tiistaisin Suratista. Varaisin vuodesohvan tiistaiksi ja keskiviikolle. Torstai-iltana toimiston jälkeen lähdin taas junalla Suratiin ja sitten perjantaisin töihin kotoa”, Singhvi kertoo.

Hän sanoo, että se maksaa 1 000–1 500 tilauksen varaamiseen yöksi. Keskimäärin hän vietti 10 000 kuukaudessa majoitukseen. Singhvi on nyt löytänyt työpaikan Suratista.

Yhteistyö naisille

Swati Sisoudiya, 27, joka työskentelee kiinteistötutkimusyrityksessä ja muutti Gurugramista Bengalurulle kolme kuukautta sitten, etsi tytöille tarkoitettua majoitusta PG:lle (maksava vieras). Mutta hän ei pitänyt näiden kiinteistöjen mukavuuksista. ”Ei ollut ilmastointia ja paikkoja ei hoidettu hyvin”, hän sanoo.

Sitten hän valitsi yhteisasunnon – kahden hengen ilmastoidun huoneen, johon kuuluu kylpyhuone. Vuokra on 17 500 kuukaudessa ja hän joutui maksamaan yhden kuukauden vuokran vakuudeksi. Hänen huoneessaan on parivuode, sohva, kaksi kaappia, televisio ja Wifi-yhteys. Hänen toimistonsa sijaitsee vajaan 2 kilometrin päässä paikasta.

Vuokraan sisältyy aamiainen ja päivällinen. Siellä on myös yhteinen sotku, jota vuokralaiset voivat käyttää ruoanlaittoon ja yhteinen alue pesukoneille. Toistaiseksi vuokra sisältää sähkömaksut, mutta Sisoudiya sanoo, että se voidaan laskuttaa erikseen ensi kuusta lähtien, koska hallitus on nostanut sähkötariffia.

”Säännöllinen huolto ja siivous on myös paikalla. Voimme aina esittää palvelupyyntöjä heidän sovelluksessaan”, hän lisää.

Yhteisasuminen pariskunnille

Tekoälyn (AI) tutkija Prabhu Pradhan, 25, ei löytänyt sopivaa asuntoa Bengalurusta, koska hänellä oli asumiskumppani. Hän oli käyttänyt yhteisasumista Saksassa oleskelunsa aikana siellä kolmen vuoden ajan vuosina 2019–2022, joten hän oli valmis majoittumaan tällaisissa kiinteistöissä. Lopulta hän löysi toimistonsa läheltä studiohuoneiston, jossa ei ollut rajoituksia kumppaniensa kanssa asuville vuokralaisille (sukupuolineutraali majoitus).

Pradhan, joka on kotoisin Lucknowista, sanoo, että vuokra ja talletus olivat molemmat kevyitä. ”Me maksoimme 22 000 kuukaudessa ja vakuus oli vain kuukauden vuokra”, hän sanoo.

Tämän lisäksi asunto oli täysin kalustettu ja siinä oli mikroaaltouuni ja jääkaappi jne. WiFi-yhteys oli myös mukana. Siellä oli myös varavirtajärjestelmä ja sähkökustannukset jaettiin erikseen. Siellä oli yhteinen tila pesukoneelle, jota kaikki vuokralaiset saivat käyttää. Hän kertoo pystyneensä varaamaan kiinteistön parissa päivässä ja joutui maksamaan vain kertaluonteisen varausmaksun 1 000.

Pradhan muutti äskettäin tavalliseen 2BHK-asuntoon, jossa hän sai asua kumppaninsa kanssa. ”Studio oli liian pieni. Löysimme vihdoin asunnon etsittyämme sitä viimeisten viiden-kuuden kuukauden ajan”, Pradhan sanoo.

Päivitetty: 3. syyskuuta 2023 klo 22.50 IST

Samankaltaiset artikkelit