Amerikkalainen kauppa kutistuu

Amerikkalainen kauppa kutistuu

Sähköisen kaupankäynnin lisääntyminen ja kasvava inho jättimäisiä kauppakeskuksia kohtaan heikentävät tavaratalojen ja muiden isojen tilojen kysyntää. Samaan aikaan ravintolat ja kahvilat nielevät pieniä liikkeitä, kun amerikkalaiset viettävät enemmän aikaa ulkona syömiseen, tilausten tekemiseen ja ruoan toimitussovellusten käyttöön.

Lopputulos: Vähittäiskauppiaat allekirjoittivat keskimäärin 3 200 neliöjalkaa vuokrasopimuksia vuoden 2023 kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, mikä on pienin koko sen jälkeen, kun datayritys CoStar Group alkoi seurata tätä mittaria vuonna 2006.

”Kauppakeskus näyttää nykyään hyvin erilaiselta kuin 10 vuotta sitten”, sanoi Brandon Svec, CoStarin Yhdysvaltain vähittäiskaupan analytiikan kansallinen johtaja. ”Painopiste on paljon enemmän kokemuksessa, paljon enemmän ruoassa ja juomassa.”

CoStarin mukaan elintarvike- ja juomayritykset allekirjoittivat tänä vuonna lähes viidenneksen kaikista vähittäiskaupan vuokrasopimuksista, ja useimmat kohdistavat tiloja 5 000 neliöjalkaa tai pienempiin tiloihin.

Näistä vähittäiskaupan maiseman muutoksista huolimatta myymälätilojen yleinen kysyntä on vahvaa. Valtakunnallisesti käytettävissä olevien liiketilojen osuus oli 4,8 % kolmannella vuosineljänneksellä, mikä on alhaisin taso 18 vuoteen, jonka kiinteistöpalveluyritys CBRE on seurannut.

Sen sijaan, että monet vähittäiskauppiaat olisivat täyttäneet laajoja tavarataloja tavaroiden valikoimalla, ne ovat alkaneet käyttää verkkotilausten, sosiaalisen median ja jalankulkujen analytiikan tietoja pienempien varastojen mukauttamiseen paikallisen väestön tarpeisiin. Ne ovat myös vahvistaneet myymäläinfrastruktuuria, jotta asiakkaiden on helpompi noutaa ja palauttaa verkossa ostettuja tuotteita.

Näin he voivat pitää vähemmän tavaroita myymälöissä ja pienentää jalanjälkeään, jotta ne mahtuvat ulkoilmakauppakeskuksiin, joissa asiakkaat tekevät ostoksia yhä enemmän.

”Vanhat ajat pinoamalla niitä korkealla ja katsomalla ne lentävät ovat poissa”, sanoi vähittäismyyntianalyytikko Dana Telsey, joka perusti ja johtaa Telsey Advisory Groupia.

Jotkut maailmanlaajuiset muotiliikkeet, kuten Zara ja H&M, ovat menossa päinvastaiseen suuntaan. He kasvattavat myymälöidensä jalanjälkiä erityisesti Lontoossa ja muilla ulkomaisilla markkinoilla. Yhdysvaltalaiset luksuskauppiaat allekirjoittavat myös vuokrasopimuksia isommista tiloista, jotka tarjoavat enemmän ruokaa ja juomaa ja pyrkivät perinteisten pääkatujensa ulkopuolelle uusille markkinoille.

Mutta monet muut yritykset, jotka eivät aiemmin olisi tehneet kompromisseja neliötilasta, puristavat nyt mielellään pienempiin tiloihin, sanoi Jeff Edison, Phillips Edisonin toimitusjohtaja. Phillips Edison on päivittäistavarakauppoihin ankkuroitujen ostoskeskussektorin kiinteistösijoitusyhtiö. Jälleenmyyjät yrittävät päästä lähemmäksi asiakkaita, jotka muuttavat lähiöihin, työskentelevät kotoa muutaman päivän viikossa ja haluavat kätevän ajon ja noudon laiturilta.

”Sijainti on korkeampi prioriteetti kuin täydellinen koko”, hän sanoi. ”Se on melko merkittävä muutos viimeisen 10 vuoden aikana.”

Phillips Edison on 98-prosenttisesti varattu, mikä on korkein taso yhtiön kolmen vuosikymmenen historiassa, Edison sanoi. Yhtiö raportoi myös ennätyskorkeasta säilytysprosentista, koska vähittäiskauppiaat ovat haluttomia luopumaan vuokrasopimuksistaan.

Verkkokaupan kasvun myötä myymälätilaa käytetään vähemmän vähittäiskaupan perushyödykkeiden, kuten sukkien ja hammastahnan, myyntiin. Sähköisen kaupankäynnin osuus kaikesta vähittäismyynnistä on nyt noin 15 %, kun se vuonna 2014 oli kauppaministeriön mukaan hieman yli 6 %.

Mutta henkilökohtaisia ​​palveluita ja kokemuksia myyvät yritykset, kuten kynsisalongit, kahvilat ja joogastudiot, allekirjoittavat edelleen vähittäismyyntisopimuksia.

Keksiyritys Crumbl, joka myy kuuden gourmet-keksistä koostuvaa pyörivää menua noutoruokaa, toimitusta ja tarjoilua varten, on avannut yli 900 myymälää ympäri Yhdysvaltoja vuodesta 2017 lähtien, joista useimmat ovat alle 2 000 neliöjalkaa. Sisällä on avokeittiöjä, joissa on jopa kuusi jääkaappia, uunia, sekoitinta ja ainesosien säilytystilaa, kertoo Nathan Christensen, joka työskentelee yrityksen toimiston aluekehitystiimissä tulevien leipomopaikkojen löytämiseksi.

”Näet työntekijöidemme murskevan noita munia ja sekoittavan joukkoon sokeria, voita ja jauhoja”, hän sanoi.

Perinteiset vaatteet ja isokokoiset vähittäiskauppiaat ajattelevat myös pieninä. Nordstrom ja Target ovat pienempiin tiloihin nojautuvia ketjumyymälöitä, koska asiakkaat viettävät vähemmän aikaa suljetuissa ostoskeskuksissa.

Macy’s on myös omaksunut trendin. Se on avannut kymmenkunta pienikokoista myymälää vuodesta 2020 lähtien ja aikoo lisätä 30 toimipaikkaa vuoden 2025 loppuun mennessä, yhtiö kertoi. Kaupat ovat kooltaan 30 000–50 000 neliöjalkaa, ja ne ovat noin viidennes Macy’s-ostoskeskuksen toimipisteistä. Bloomingdale’s, Macy’sin yksikkö, on avannut kolme pienikokoista toimipistettä ja suunnittelee laajentumista.

Samaan aikaan Macy’s on sulkenut 80 tavarataloa helmikuusta 2020 lähtien.

Muut isokokoiset jälleenmyyjät, kuten Sears ja Bon-Ton, ovat lopettaneet toimintansa viime vuosina, mikä on edelleen vähentänyt suurten tilojen kysyntää, Svec sanoi. Kaiken kaikkiaan yli 1 000 tavarataloa suljettiin Yhdysvalloissa vuosina 2016–2020, kiinteistötutkimusyhtiö Green Streetin mukaan.

Vuokranantajat jakavat tai rakentavat uudelleen tätä käyttämätöntä isolaatikkotilaa, ja uusien liiketilojen rakentaminen on ollut vähäistä viimeisen vuosikymmenen aikana.

Tämä tarjonnan tarkastus on auttanut saamaan vähittäiskaupan vajaakäytön ennätysalhaiselle tasolle, samalla kun vuokrat nousevat edelleen.

Vuokrakustannusten nousu on suuri syy siihen, että jotkut jälleenmyyjät valitsevat pienempiä tiloja. Crumblin toimipisteissä ei ole istumapaikkoja, mikä mahdollistaa ne avautuvan kauppakeskusten pienempiin julkisivuihin ja houkuttelevat ohimenevien asiakkaiden herkkusuomeja. Mutta tärkeintä on kustannussäästöt.

”Jos saamme vuokrat alas mahdollisimman alhaiseksi pienentämällä jalanjälkeämme, se on kannattavampaa franchising-kumppaneillemme”, Christensen sanoi.

Samankaltaiset artikkelit