Nifty Realty nousi 42 % tänä vuonna tähän mennessä; DLF, Prestige Estate hyppää yli 50 %; voivatko kiinteistöosakkeet nousta entisestään?

Nifty Realty nousi 42 % tänä vuonna tähän mennessä;  DLF, Prestige Estate hyppää yli 50 %;  voivatko kiinteistöosakkeet nousta entisestään?

Nasdaqissa listatun sijoitusrahastoyhtiön Colliersin mukaan Intia sai ulkomaisia ​​institutionaalisia investointeja kiinteistöihin 26,6 miljardin dollarin arvosta kuuden vuoden aikana 2017–2022, mikä on kolminkertainen kasvu edelliseen kuuden vuoden jaksoon verrattuna. Selvityksen mukaan ulkomaisten investointien osuus kiinteistösijoituksista vuosina 2017-22 oli huomattava, 81 prosenttia.

”Maan sijoittajaystävällinen suorien sijoitusten politiikka, lisääntynyt läpinäkyvyys sopimusrakenteissa ja korkeammat sijoitusrajat suoran reitin kautta ovat rohkaisseet globaaleja sijoittajia investoimaan Intian kiinteistösektorille”, se sanoi.

Nifty Realty -indeksi on tähän mennessä noussut lähes 42 prosenttia tänä vuonna, kun taas Nifty 50 vain 9 prosenttia. Osakkeet, kuten Prestige Estate ja DLF, ovat nousseet yli 50 prosenttia, kun taas Macrotech Developersin, Mahindra Lifespacesin ja Phoenix Millsin osakkeet ovat nousseet yli 40 prosenttia tänä vuonna.

(Jännittäviä uutisia! Mint on nyt WhatsApp-kanavilla. Tilaa tänään klikkaamalla linkkiä ja pysy ajan tasalla uusimmista taloustiedoista! Klikkaa tästä!)

Näytä koko kuva

Nifty Realty -osakkeiden palautus kalenterivuonna 2023 tähän mennessä (13.10. sulkeutuneena) (Pääomamarkkinat)

Voivatko kiinteistöosakkeet nousta entisestään?

Kiinteistöosakkeet voivat nousta entisestään, ja asiantuntijat uskovat, että järjestäytyneet pelaajat hyötyvät eniten eteenpäin. Kun toimiston valintatahti palaa ja korkojen odotetaan laskevan muutaman kuukauden jälkeen, alan osakkeet voivat nousta edelleen tulevina päivinä.

Välitysyrityksenä HDFC Securities huomautti, että kiinteistökehittäjät raportoivat ennätyksellisistä ennakkomyynnistä kausiluonteisesti heikoimmalla Q2:lla.

”Sobha ( 1 700 miljoonaa, kasvua 48 prosenttia edellisvuodesta ja 18 prosenttia QoQ), Prestige ( 7 100 miljoonaa, kasvu 102 prosenttia edellisvuodesta ja 82 prosenttia QoQ, Macrotech ( 3 500 miljoonaa, kasvu 12 prosenttia vuotta aiemmasta ja 5 prosenttia QoQ) ja Phoenix Mills (kulutus 2 640 miljoonaa, kasvua 9 prosenttia vuotta aiemmasta, mutta QoQ pysyi samana) ovat raportoineet ennätysmyynnistä toisella neljänneksellä”, HDFC Securities huomautti.

Välitysyritys odottaa tämän vauhdin jatkuvan Q3FY24 uusilla lanseerauksilla, jotka lisäävät kerrannaisvaikutusta ennakkomyyntiin.

”Mikromarkkinoilla odotamme konsolidaatiotarinan jatkuvan kuuden suurimman kaupungin alueella, joissa volyymivetoinen kasvu on vahvaa Bengalurussa, MMR:ssä (Mumbai Metropolitan Region) ja Punessa, kun taas NCR:n kasvua ohjaa suurelta osin ylellisyyden korkeampi hintojen nousu. segmentti”, HDFC Securities sanoi.

Lue myös: Osinkoosakkeet bonusosakkeiden harkitsemiseen, takaisinosto ensi kuussa. Osake hyppää 17 %

Kiinteistöala on korkoherkkä sektori, mutta HDFC Securities uskoo, että korot eivät enää ole alan kysynnän määräävä tekijä.

Lue myös: Tällä viikolla ostettavat osakkeet: RIL, DMart, Tata Consumer, Sobha 12 teknisen valinnan joukossa; omistatko yhtään?

Välitysyhtiö sanoi, että korkeampi asuntolainojen korko voi lyödä kohtuuhintaisia ​​ja keskituloisia asuntoja, kun taas luksuskysyntä pysyy välinpitämättömänä, koska luksussegmenttiä ohjaa varallisuusvaikutus. Prestigen, Godrejin ja Macrotechin kaltaisten kehittäjien äskettäinen GDV-lisäys (brutto kehitysarvo) osoittaa suurempaa kallistusta kohti premium-projekteja.

”Näemme korkeamman ennakkomyynnin kasvun premium-kiinteistösegmentistä NCR- ja Bengaluru-markkinoilla, mikä johtaa kehittäjien korkeampiin keskimääräisiin hintoihin”, HDFC Securities sanoi.

Välitysyritys odottaa kattavuusuniversuminsa yhteenlasketun liikevaihdon, EBITDA:n ja PAT:n raportoivan 30 prosenttia, 32 prosenttia ja 37 prosenttia vertailukaudesta. Kokonaistasolla välitysyritys odottaa marginaalin kasvavan vuositasolla 137 bps QoQ Q2FY24:llä.

Lue myös: SBI:n osakekurssi laskenut 6 % tänä vuonna tähän mennessä; pitäisikö sijoittajien ostaa, myydä vai pitää se?

DLF, Oberoi Realty, Sobha, Mahindra Lifespaces ja Prestige Estates Projects ovat HDFC Securitiesin parhaita valintoja kiinteistöalalla.

”Pidämme Oberoi Realtysta, koska sillä ei ole kilpailua premium-kiinteistöjen segmentissä ja se on suunnitellut lukuisia lanseerauksia tilikauden toiselle puoliskolle (H2FY24). Mahindra Lifespaces saattaa edelleen menestyä paremmin teollisuus- ja uusien maapankkien lisäyksissä. , DLF on leikki NCR-markkinoilla ja myöhäisen syklin kaupallisten toimistojen elvyttämisessä. Eteläisillä markkinoilla pidämme Sobhasta ja Prestige Estatesta”, sanoi HDFC Securities.

Toinen välitysyritys Nuvama Varainhoito uskoo, että kehittäjät, joilla on vahva vuokraportfolio, kuten DLF, Brigade Enterprises ja Embassy Office Parks, hyötyisivät toimistotilojen kysynnän todennäköisestä elpymisestä keskipitkällä aikavälillä.

Nuvamalla on ostopyyntö DLF:lle ja Brigade Enterprisesille.

Lue kaikki markkinoita koskevat uutiset täältä

Vastuuvapauslauseke:

”Jännittäviä uutisia! Mint on nyt WhatsApp-kanavilla 🚀 Tilaa tänään napsauttamalla linkkiä ja pysy ajan tasalla viimeisimmistä taloustiedoista!” Klikkaa tästä!

Päivitetty: 16. lokakuuta 2023, 14.31 IST

Samankaltaiset artikkelit