Saako Nifty takaisin 19 500 vai poistaa voitot? Katso GIFT Nifty, FII data, raakaöljy, F&O-kielto, lisää ennen markkinoiden avaamista

share market outlook

GIFT Nifty kävi 0,03 % korkeammalla maanantain alun kaupankäynnin aikana 19 553:ssa, mikä viittaa kotimaisten indeksien NSE Nifty 50 ja BSE Sensex tasaiseen avaukseen. Perjantaina Sensex sulkeutui 65 300:n yläpuolella, kun taas Nifty ylitti 19 400:n lähellä. Alat, kuten metallit, energia, autoteollisuus ja pankkiala, kokivat voittoa, kun taas terveydenhuolto- ja lääkeosakkeet kohtasivat jonkin verran laskupainetta.

”Kotimaan markkinat nousivat merkittävästi suotuisten maailmanlaajuisten vihjeiden, odotettua korkeamman kotimaisen tuotannon PMI:n ja positiivisten BKT:n kasvutietojen ansiosta. Nämä vahvat talousnäkymät saivat tärkeimmät valmistussektorit johtamaan rallia, kun taas vahvat myyntiluvut lisäsivät kiinnostusta autoosakkeisiin. Myönteinen avautuminen globaaleilla markkinoilla lisäsi sijoittajien mielialaa, varsinkin kun USA:n PCE-inflaatio vastasi odotuksia”, sanoi Vinod Nair, Geojit Financial Servicesin tutkimusjohtaja.

Tärkeimmät asiat, jotka tulee tietää ennen osakemarkkinoiden avautumista 4.9.2023

Wall Street

S&P 500 -indeksi päätyi nousuun perjantaina sen jälkeen, kun työttömyyden nousu vahvisti odotuksia koronnostojen pysähtymisestä tässä kuussa, kun taas suoratoistoyritysten osakkeet putosivat Disneyn ja Charter Communicationsin välisen korkokiistan vuoksi. Dow Jones Industrial Average nousi 0,33 %, S&P 500 nousi 0,18 % ja Nasdaq Composite laski 0,02 % perjantaina.

Aasian markkinat

Aasian ja Tyynenmeren markkinoilla kauppa käytiin maanantaina vihreällä. Kiinan indeksit Shanghai Composite ja Shenzhen Component nousivat 1,23 % ja 1,22 %. Japanin Nikkei-225 nousi 0,58 %, kun taas Hongkongin Hang Seng -indeksi pysyi ennallaan. Myös Etelä-Korean KOSPI pysyi ennallaan.

Raakaöljy

Öljyn hinta nousi maanantaina Aasian aamukaupassa, kun markkinoiden tunnelmaa vauhdittivat positiiviset Kiinan ja Yhdysvaltojen taloustiedot sekä odotukset tärkeimpien tuottajien jatkuvasta raakaöljyn toimitusleikkauksesta.

FII/DII-tiedot

Ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat (FII) ostivat osakkeita nettomääräisesti 487,94 rupian arvosta, kun taas kotimaiset institutionaaliset sijoittajat (DII) ostivat osakkeita nettomääräisesti 2 294,93 rupian arvosta 1. syyskuuta NSE:n alustavien tietojen mukaan.

F&O:n kielto

Kansallisen pörssin F&O-kieltolistalla on Indiabulls Housing Financen arvopaperit 4. syyskuuta. NSE:n mukaan osakkeet ovat kiellettyjä F&O-sektorilla, kun ne ovat ylittäneet 95 % markkinoiden laajuisesta asemarajasta (MWPL). F&O-kieltojakson aikana kyseisessä varastossa oleviin F&O-sopimuksiin ei sallita uusia työpaikkoja.

Bank Nifty Outlook

”Sonnit ovat saaneet voimia ja puolustaneet onnistuneesti ratkaisevaa tukialuetta 44 000-43 800. Tämä alue on myös todistamassa tuoretta myyntiä, mikä osoittaa vahvaa tukea. Indeksin seuraava välitön este on 44 500. Onnistunut murtautuminen tämän tason yläpuolelle käynnistää todennäköisesti uuden nousuliikkeen. Bank Nifty -indeksin yleinen mieliala ja pohjasävy pysyvät nousujohteisena niin kauan kuin mainitut 44 000-43 800:n tukitasot säilyvät päätöksessä”, Kunal Shah sanoi. , LKP Securitiesin vanhempi tekninen ja johdannaisanalyytikko.

Tekninen näkymä

”Niftyn lyhyen aikavälin trendi on kääntynyt nousuun ja lyhyellä aikavälillä voidaan odottaa lisää nousua. Seuraavat ylimääräiset esteet ovat noin 19 600 ja 19 800 tasoa seuraavien parin viikon aikana. Välitön tuki on sijoitettu 19 350 tasolle”, sanoi Nagaraj Shetti, HDFC Securitiesin tekninen tutkimusanalyytikko.

Samankaltaiset artikkelit