ITR-arkistointi 2024: Lomakkeen 16 tiedot eivät täsmää lomakkeen 26AS kanssa? Tee TÄMÄ välttääksesi tuloveroviraston huomautuksen

8th Pay Commission: Big update! Modi govt gets proposal on revising pay, allowances under next commission - Check details

Tuloveroilmoituksen (ITR) jättöpäivä lähestyy, ja viimeinen päivä on 31. heinäkuuta. Suurin osa palkansaajista on saattanut jo kesäkuun 3. viikolla saada lomakkeen 16 työnantajaltaan ja ne, jotka eivät ole saaneet, voivat odottaa sitä ennen tämän kuun loppua.

Jos olet palkallinen veronmaksaja ja olet juuri saanut työnantajaltasi lomakkeen 16, sinun tulee ensin tehdä tärkeä tehtävä ennen kuin ryhdyt tekemään tuloveroilmoitusta tilikaudelta 2023-24 (Arviointivuosi 2024-25). Aivan ensimmäinen asia, joka sinun pitäisi tehdä, on verrata lomakettasi 16 26AS: ään.

Mitä lomake 26AS ja lomake 16 sisältävät?

Lomake 26AS sisältää tiedot kaikista verovelvollisen maksamista veroista. Asiakirja sisältää työnantajien, pankkien tai muiden vähentäjien vähentämät TDS:t. Kun lomake 16 on vastaanotettu, on tärkeää tarkistaa tulo- ja verotiedot lomakkeessa 26AS. Lomake 16, työnantajien palkkatyöntekijöille antama todistus, sisältää tietoja, kuten palkkatulot, työnantajan pidättämät TDS:t ja erilaiset korvaukset.

Lomakkeessa 26AS, konsolidoidussa vuotuisessa tiedotteessa tietyltä tilikaudelta (FY), on seuraavat tiedot:

 • Lähteellä vähennetty vero (TDS)
 • Lähteellä kerätty vero (TCS)
 • Ennakkovero / Itsearviointivero / Säännöllinen verotus talletettu
 • Tilikauden aikana saatu hyvitys (jos sellainen on)
 • Yksityiskohdat kaikista määritellyistä rahoitustransaktioista (SFT) (jos sellaisia ​​on)
 • Kiinteistön u/s194IA myynnin yhteydessä vähennetyn veron tiedot (jos kyseessä on tällaisen omaisuuden myyjä)
 • TDS-oletukset (jos sellaisia ​​on)
 • Kysyntään ja hyvitykseen liittyvät tiedot
 • Tiedot vireillä olevista ja päättyneistä menettelyistä

Toisaalta lomake 16 on vahvistus siitä, että työntekijän palkasta on vähennetty verot. Yksinkertaisesti sanottuna se on todistus siitä, että veroa ei ole vain vähennetty, vaan se on myös talletettu tuloveroosastolle.

Kuinka ladata lomake 26AS?

Vaihe 1: Käy tuloveroosaston sähköisessä arkistointiportaalissa

Vaihe 2: Anna käyttäjätunnus (PAN). Jos palvelutunnuksesi on virheellinen, näet virheilmoituksen. Anna kelvolliset käyttäjätunnuksen tiedot.

Vaihe 3: Jos muistat salasanan, anna salasana ja jatka. Muussa tapauksessa voit palauttaa salasanasi noudattamalla tiettyjä vaiheita.

Vaihe 4: Kun vaihe on suoritettu, siirry kohtaan ”e-file”.

Vaihe 5: Napsauta Tuloveroilmoitukset ja valitse avattavasta luettelosta Näytä lomake 26AS.

Mitä sinun tulee tehdä, jos lomakkeet 16 ja 26AS eivät täsmää?

Veronmaksajan kannalta on tärkeää korjata mahdolliset eroavaisuudet lomakkeiden 16 ja 26AS välillä varmistaakseen, että tulot ja maksetut verot ilmoitetaan oikein. Jos et löydä näiden kahden lomakkeen välisiä ristiriitoja, voit saada ilmoituksen tuloverovirastolta. Yhteensopimattomuus voi aiheuttaa komplikaatioita ja saada rangaistuksia. Siksi on erittäin tärkeää, että osallistut lomakkeiden 26AS ja 16 tarkistamiseen ja yhdenmukaistamiseen, jotta veroilmoitusprosessi sujuisi sujuvasti.

Toimenpiteet TDS-virheen korjaamiseksi:

 • Jos lomakkeet 16 ja 26AS eivät täsmää, ilmoita ensin työnantajallesi tai yrityksellesi, joka on vähentänyt TDS:n tuloistasi.
 • Jos kyseessä on työnantajan vika, sinun on ilmoitettava siitä työnantajalle, jotta he voivat helposti korjata virheen.
 • Kun työnantaja on tehnyt korjauksen jättämällä tarkistetun TDS-ilmoituksen, sinun on varmistettava, että tiedot ovat oikein, jotta vältytään toiselta ristiriidalta.
 • Jos olet saanut veroviranomaisilta ilmoituksen verohyvitysvirheestä, voit vastata siihen verkossa tuloveroviraston sähköisen hakuportaalin kautta.

Samankaltaiset artikkelit