G20-huippukokouksen valmius: Delhin 4 päivän lukitus ja turvallisuusvalmistelut

SAUDI KING

G20-huippukokouksen lähestyessä New Delhi on valmis käymään läpi neljän päivän rajoituksen, jonka tarkoituksena on varmistaa tapahtuman turvallisuus ja sujuvuus. Keskiyöstä alkaen 7. päivänä otetaan käyttöön kattava liikenteenhallintasuunnitelma, joka kattaa New Delhin alueen ja muut strategisesti eristetyt alueet. Tänä aikana rajalta pääsevät vain rekat, jotka kuljettavat välttämättömiä hyödykkeitä, kuten maitoa, vihanneksia, ruoka-aineita, lääkkeitä ja öljytuotteita. Muita tavaroita kuljettavien raskaiden ja keskisuurten tavarankuljetusajoneuvojen sisäänpääsyä kuitenkin rajoitetaan. On tärkeää huomata, että Delhissä jo olevat ajoneuvot saavat poistua näiden neljän päivän aikana.

VIP-liike ja kaupungin sulkeminen

Yksi huippukokouksen pääpiirteistä on merkittävä VIP-liike, joka saa aikaan toimistojen, ostoskeskusten ja markkinoiden sulkemisen New Delhissä 8.-10. Tämä ennakoiva toimenpide toteutetaan helpottaakseen arvohenkilöiden ja virkamiesten turvallista ja tehokasta liikkumista tänä kriittisenä aikana.

Metroliikenne jatkuu

Hälinän keskellä metroliikenne jatkaa toimintaansa ja tarjoaa matkailijoille hengähdystaukoa. Liikennepoliisin erityiskomissaari SS Yadav on rohkaissut ihmisiä valitsemaan metromatkan teiden sijaan G20-huippukokouksen aikana mahdollisten ruuhkautumisten ja viivästysten välttämiseksi. Tämä suositus koskee tärkeitä kohteita, kuten lentokenttiä, rautatieasemia, bussipysäkkejä ja sairaaloita. On tärkeää tiedostaa, että tiukennettujen turvallisuuskäytäntöjen vuoksi tietyt metroasemat, kuten korkein oikeus, Khan Market, Mandi House ja Central Secretariat, voivat olla tilapäisesti suljettuina 8.–10. syyskuuta. Kaikki muut metroasemat pysyvät kuitenkin toiminnassa, mikä varmistaa saavutettavuus koko kaupungissa.

Delhin poliisi varautuu

G20-huippukokouksen kattavat turvallisuusjärjestelyt ovat olleet käynnissä useita kuukausia, ja Delhin poliisi on ottanut johdon. Tämä hyvissä ajoin alkanut valmisteluvaihe on nyt loppuvaiheessa, ja huippukokouksen alkamiseen on enää alle kuukausi. Delhin poliisi on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä eri turvallisuusvirastojen kanssa varmistaakseen yhtenäisen ja vankan turvallisuuskehyksen tapahtumalle.

Julkisten raporttien mukaan Delhin poliisin tiedottaja Suman Nalwa korosti, kuinka tärkeää on varustaa lähetetty henkilökunta tarvittavilla pehmeillä taidoilla. Tämä koulutus valmentaa henkilöstöä vuorovaikutukseen tahdikkaasti arvohenkilöiden, turistien ja tiedotusvälineiden kanssa ottaen huomioon heidän erilaiset kulttuuritaustansa. Pehmeiden taitojen koulutuksen lisäksi henkilöstön jäsenet ovat käyneet myös erityistä työpistekoulutusta varmistaakseen, että he ovat hyvin valmistautuneita tehtäviinsä.

Erikoisyksiköt tehostettuun tietoturvaan: Markswomen Commandos

Turvatoimien vahvistamiseksi on koottu erikoisyksiköitä, mukaan lukien Delhin poliisin ”markswomen”-kommentot sekä henkilöstöä CAPF:istä, kuten CRPF:stä, ITBP:stä ja muista. Nämä sisäministeriön alaisuudessa toimivat yksiköt ovat tehneet turvallisen ympäristön ylläpitoa, kunnes G20-huippukokous on päättynyt ja kaikki arvohenkilöt ovat turvallisesti lähteneet.

Näkyvien hotellien turvaaminen: High Alert Zones

Keskeinen turvallisuusnäkökohta on sellaisten näkyvien hotellien ympärillä olevien alueiden turvaaminen, joissa edustajat oleskelevat. Hotellit, kuten The Taj Palace, Ashoka Hotel, The Leela Palace ja muut, ovat saaneet korostettua huomiota varmistaakseen, että niiden ympäristö pysyy turvallisena ja häiriöttömänä.

Vaikutus kaupungin elämään: sulkemiset ja rajoitukset

G20-huippukokouksen merkityksen vuoksi on odotettavissa, että useat toimistot ja koulut kriisialueilla voidaan väliaikaisesti sulkea sujuvuuden varmistamiseksi. Syyskuun 9. ja 10. päivänä saattaa olla julistettu vapaapäiviä tietyissä Delhin osissa tapahtuman vuoksi. Turvallisuuskäytäntöjen mukaisesti mielenosoitukset Jantar Mantarissa eivät ole sallittuja, ja hakkurit pidättäytyvät pystyttämästä kojuja Lutyensin Delhiin koko huippukokouksen ajan.

Tärkeimmät tierajoitukset: Navigointi kaupungissa

Turvallisuuden parantamiseksi ja osallistujavirran hallitsemiseksi tietyille pääteille asetetaan raskaita liikennerajoituksia. Näitä teitä ovat Satya Marg, Shanti Path, Niti Marg ja muut. Tällaiset rajoitukset ovat välttämättömiä, jotta voidaan varmistaa toimintojen saumaton sujuvuus samalla kun ylläpidetään tapahtuman turvallisuutta.

Delhin hallitus tekee suuren päätöksen G20-ryhmää silmällä pitäen

Loma julistettu 8., 9. ja 10. syyskuutath. Delhin hallituksen ja MCD:n kaikki toimistot pysyvät suljettuina näiden kolmen päivän aikana.

Tämän lisäksi kaikissa kouluissa ja korkeakouluissa pidetään 3 päivän loma. Delhin poliisi oli lähettänyt ehdotuksen, pääministeri Arvind Kejriwal hyväksyi. Kaikki Delhin yksityiset toimistot ja laitokset pysyvät myös suljettuina tänä aikana.

Myös Delhin poliisin New Delhin kaupunginosan pankit ja rahoituslaitokset pysyvät suljettuina. Kaikki kaupat ja yritysten lähtöajat suljetaan myös Delhin poliisin New Delhin alueella.

Teemapuisto: Intian puheenjohtajakauden muistoksi

G20-huippukokousta odotellessa kansalaisviranomaiset työskentelevät ahkerasti luodakseen teemapuiston, joka muistelisi Intian liittopuheenjohtajuutta. Tämä aloite on osoitus Intian merkittävästä roolista G20-ryhmässä, ja sen tavoitteena on kiteyttää tapahtuman henki.

Kun lähtölaskenta G20-huippukokoukseen jatkuu, New Delhin valmistelut ovat täydessä vauhdissa, mikä takaa turvallisen, hyvin hoidetun ja onnistuneen tapahtuman, joka kokoaa yhteen maailmanlaajuiset johtajat käsittelemään kiireellisiä maailmanlaajuisia ongelmia.

Samankaltaiset artikkelit