PSU-pankit keskittyvät aloittavien konttoriverkoston laajentamiseen

SBI, PSBs

Julkisen sektorin pankit (PSB) keskittyvät yhä enemmän avaamaan uusia erikoistuneita sivukonttoreita, kun ne saavat valtion kannustimia, mukaan lukien luottotakaus, kun ne rahoittavat tällaisia ​​yksiköitä, vanhempi pankkiirit kertoivat. esim.

Esimerkiksi Bank of India avasi viime kuussa kolme startup-konttoria Mumbaissa, Bengalurussa ja Delhissä ja aikoo avata vielä 10 konttoria ensi vuoden aikana, sanoi Rajneesh Karnatak, MD & CEO.

Bank of Barodan virkamies sanoi, että lainanantaja on avannut 11 startup-konttoria jo viime vuosina ja myöntää startup-yrityksille heidän vaatimustensa mukaisia ​​muokattuja paketteja, jotka sisältävät tiettyjä myönnytyksiä alhaisempien korkojen, valuuttamääräisten käyttötilojen, omistautuneiden suhdepäälliköiden ja yrityspreemion suhteen. luottokortit mm.

Jopa maan suurin pankki on kasvattanut aloituskonttoriaan. SBI:n puheenjohtaja Dinesh Khara sanoi pankin FY23-vuosiraportissa, että lainanantaja on avannut erikoistuneet start-up-konttorit Bengalurussa, Mumbaissa, Gurugramissa ja Chennaissa tarjotakseen yhden luukun ratkaisuja aloittaville yrityksille.

”Pankkisi etsii aktiivisesti yhteistyötä maataloustekniikkojen ja start-up-yritysten kanssa vastatakseen taloudellisiin tarpeisiin koko maatalouden arvoketjussa. Pankkisi on avannut erikoistuneet Start-up-konttorit Bengalurussa, Mumbaissa, Delhissä ja Chennaissa tarjotakseen yhden luukun ratkaisuja start-upeille”, Khara sanoi.

Startuppeja rahoitetaan keskuksen teollisuuden ja sisäisen kaupan edistämisosaston (DPIIT) Startup India -aloitteesta. ”Intian hallituksen politiikan mukaan siellä on kolme kannustinta (käynnistysyrityksille). Yksi on pääomasijoitus, joka menee startupeille, toinen on tuloveroetuus ja numero kolme on luottotakuu”, Karnatak sanoi.

Järjestelmän puitteissa pankki saa luottotakuun jopa 100 miljoonaa ruplaa lainanottajaa kohden. Pankki keskittyy myös enemmän startup-rahoituksen lisäämiseen, koska se lisää mikro-, pien- ja keskisuurten yritysten (MSME) määrää, luo yrittäjiä, jotka mahdollistavat suuremman itsenäisen ammatinharjoittamisen ja lisää työpaikkoja, Karnatak sanoi.

Hän kertoi, että he ovat jo hyväksyneet 7-8 tiliä ensimmäisen päivän aikana ja aikovat saada vielä 10 konttoria seuraavan 12 kuukauden aikana.

Kauppa- ja teollisuusministeriön tiedotteen mukaan keskus oli ottanut käyttöön Credit Guarantee Scheme for Startups (CGSS) -järjestelmän 1. huhtikuuta ja 30. kesäkuuta mennessä yhteensä 10 takausta on jatkettu startup-yksiköille Delhissä, Haryanassa. , Kerala, Madhya Pradesh, Maharashtra ja Uttar Pradesh, yhteensä 304 miljoonaa rupiaa. Tiedotteessa kerrottiin, että 98 119 startuppia on tunnustettu keskuksen startup India -aloitteessa 30. huhtikuuta. Maharashtra 17 981 startupineen on osavaltio, jossa on eniten tunnustettuja startuppeja, jota seuraa Karnataka 11 080 startupilla ja Delhi 10 812 startupilla. startupeista.

Indian Bank puolestaan ​​käynnisti 10 käynnistyssolua Ahmedabadissa, Bengalurussa, Chennaissa, Coimbatoressa, Delhissä, Gurgaonissa, Guwahatissa, Hyderabadissa, Kanpurissa ja Mumbaissa aiemmin tässä kuussa. Lainanantaja tarjoaa joukon räätälöityjä pankkituotteita ja -palveluita, jotka on suunniteltu erityisesti aloittaville yrityksille, jotka sisältävät maksuyhdyskäytäviä, yritysluottokortteja ja luottolimiittejä pankin muiden olemassa olevien tuotteiden lisäksi.

Pankki on muotoillut räätälöidyn lainatuotteen nimeltä ”IND SPRING BOARD” luottovaatimuksen täyttämiseksi, olipa kyseessä sitten käyttöpääoma tai kasvurahastot start-upille. PSB sanoi, että se on myös aloittanut strategisen yhteistyön oppilaitosten, kuten IIT:iden, IIM:iden ja muiden aloittavien inkubaatiosolujen kanssa.

”Startup-solujen käynnistäminen on tärkeä virstanpylväs Indian Bankin matkalla tukea startup-ekosysteemin kasvua Intiassa”, sanoi SL Jain, MD ja toimitusjohtaja Indian Bankista. Aloitustoimialoilla on myös omistautuneita suhdepäälliköitä, jotka tekevät yhteistyötä start-up-yritysten kanssa ja rakentavat heidän kanssaan elinkaariajattelua.

”Intiassa startup-ekosysteemi kasvaa erittäin nopeasti, ja monet startup-yritykset ovat muotoutumassa ja yrittäjyyttä vauhdittaa myös hallitus. Myös pankkijärjestelmänä meillä on oltava jokin mekanismi, joka tukee MSME:n kasvua, ja monet näistä startup-yrityksistä ovat MSME-yrityksiä”, Bank of Barodan johtava virkamies sanoi.

Samankaltaiset artikkelit