RBI keskeyttää Mastercardin, Visan korttipohjaiset kaupalliset maksut – Banking & Finance News

visa, mastercard, commercial payments, rbi, reserve bank of india

Intian keskuspankki (RBI) on pyytänyt Mastercardia ja Visaa keskeyttämään yritysten kaupalliset maksut korteilla.

Helmikuun 8. päivänä lähetetyn kirjeen mukaan pankkialan sääntelyviranomainen määräsi nämä yritykset keskeyttämään kaikki yritysmaksuratkaisujen tarjoajien (BPSP) liiketoimet toistaiseksi.

Nämä pelaajat, mukaan lukien jotkut pankkiirit, ottivat yhteyttä RBI:hen keskiviikkona (14. helmikuuta) selventääkseen liiketoimintamallia, jota on noudatettava, jos yrityskortilta yritystilille siirretään rahansiirtoja.

”Visa sai RBI:lta torstaina 8. helmikuuta tiedonannon, joka näyttää olevan alan laajuinen pyyntö saada tietoja yritysten maksuratkaisujen tarjoajien (BPSP) roolista kaupallisissa ja yritysmaksuissa. Tämä viestintä sisälsi ohjeen, että pidätämme kaikki BPSP-tapahtumat keskeytettynä”, Visa sanoi sähköpostissa.

Lausunnossa lisättiin myös, että RBI sääntelee ja lisensoi BPSP:itä PA PG:n (payment aggregator/ payment gateway) -ohjeiden mukaisesti. ”Visa on aktiivisesti mukana ja jatkaa keskusteluja RBI:n ja ekosysteemikumppaneiden kanssa varmistaakseen vaatimusten noudattamisen. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, ne voidaan osoittaa paremmin BPSP:lle”, se lisäsi.

Vaikka yritykset tyypillisesti suorittavat maksuja verkkopankin tai reaaliaikaisen bruttomaksun (RTGS) kautta, jotkin fintech-yritykset, kuten Enkash, Karbon ja Paymate, helpottavat maksuja korttien kautta esimerkiksi maksujen toimittajille ja myyjille. Tällaisten maksujen kuukausittainen kokonaismäärä on yli 20 000 miljoonaa rupiaa, sanoivat alan toimijat.

Enkashille ja Mastercardille osoitetut kyselyt eivät saaneet välitöntä vastausta. Paymate kuitenkin paljasti, että se on tehnyt vaihtoehtoisia järjestelyjä noudattamisen varmistamiseksi.

Vaikka RBI ei ole paljastanut näiden toimenpiteiden perusteita, alan asiantuntijat uskovat, että rahavirta korttireitin kautta kohti KYC-valvojattomia kauppiaita on saattanut ärsyttää sääntelijää. Tämän lisäksi muuton saattoivat herättää epäilyt petoksesta tai rahanpesusta joissakin arvokkaissa liiketoimissa.

Alan toimijat sanoivat, että pankit myöntävät näitä kortteja suuryrityksille maksujen suorittamiseksi pienyrityksille ja osan luottorajasta entiselle.

Huippupankki hakee selvyyttä pienistä yrityksistä, jotka saavat rahaa ja haluaa tietää, onko näille loppukäyttäjille tehty asianmukainen KYC. Näyttää olevan huolia siitä, että jotkut näistä loppukäyttäjistä eivät ole aitoja ja osa yritysten myyjä-/toimittajaekosysteemiä. Pankkien ja fintechin on selvitettävä nämä tilit sääntelyviranomaisen kanssa.

”Vaikka kahdesta kolmeen pelaajaa olisi mukana, he lopettavat sen, kunnes täydellinen tutkinta on saatu päätökseen”, sanoi nimettömänä pysyttelevä maksuasiantuntija.

On mahdollista, että joitain kaupallisia kortteja käytettiin yleishyödyllisten maksujen suorittamiseen, mikä aiheutti epäilyksiä, johtavan yksityisen pankin johtava virkamies sanoi.

Toisin kuin yksityisasiakaskorttia, kaupallista luottokorttia voi käyttää vain tiettyihin tarkoituksiin ja yritysmaksuihin. Kortin myöntää yhtiön käyttötilipankki. Viime aikoina monet pankit ovat tehneet yhteistyötä fintechin kanssa tällaisten korttien myöntämiseksi.

”RBI:n jatkuva keskittyminen vahvaan vaatimustenmukaisuusmekanismiin käytössä olevan vankan KYC-ratkaisun avulla tarkoittaa, että yritysten on omaksuttava noudattaminen ensin kestävän kasvun saavuttamiseksi”, sanoo Ankit Ratan, Signzyn toimitusjohtaja ja toinen perustaja.

Ratan lisäsi, että rahoituslaitosten ja fintech-toimijoiden on välttämätöntä varmistaa, että kaikki tapahtuvat rahoitustapahtumat ovat sääntelyn piirissä ja että digitaalisella alustalla ei tapahdu vilpillisiä tai luvattomia tapahtumia.

Samankaltaiset artikkelit