Rahoitussektorin tase vahva: Shaktikanta Das – Banking & Finance News

Reserve Bank of India, RBI news, Shaktikanta Das, Shaktikanta Das news, M Rajeshwar Rao

Intian keskuspankki (RBI) jatkaa rahoitussektorin ”ennakoivaa” seurantaa ”hajutestien” avulla. Jos sääntelijä ”haisee stressin muodostumista”, se käsittelee sitä asianmukaisesti, kuvernööri Shaktikanta Das sanoi tiedotustilaisuudessa rahapoliittisen komitean kokouksen jälkeen perjantaina. Toistaiseksi Intian rahoitussektorin tase on edelleen vahva, hän sanoi.

Das: Osana rahoitussektorin ja yksittäisten rahoituslaitosten valvontaamme ja erittäin ennakoivaa seurantaamme pyrimme aina pysymään ajan tasalla ja käyttämään ”hajutestiä”. Aina kun haistamme stressin muodostuvan järjestelmän tai yksilön tasolla, käsittelemme sitä asianmukaisella tavalla. Tällä hetkellä Intian rahoitussektorin tase on edelleen vahva.

DG Michael Patra: Joulukuun ensimmäisten päivien aikana puhelukorko on jo alkanut painottua kohti repokorkoa. Joulukuun 4. tai 5. päivänä se oli 6,45 %. Tämä on sattumaa valtion menojen kanssa, koska julkisen talouden saldot ovat laskeneet. Aiempi kireys liittyi myös tasapainojen muodostumiseen.

Das: Olemme aina yrittäneet ottaa tasapainoisen puhelun. MPC:n ensisijainen tavoite on pitää inflaatio 4 prosentissa, mitä olen korostanut erittäin selvästi. Laki edellyttää myös, että pidämme mielessä kasvutavoite.

Viime vuoden toukokuussa totesimme, että olemme siirtäneet painopistettämme ja asettaneet inflaation kasvun edelle, ja sama lähestymistapa jatkuu. Inflaatio on tärkein prioriteettimme, ja meillä on vielä matkaa 4 prosentin tavoitteen saavuttamiseen. Joten ylikiristymisen riskiä tulisi lukea yhdessä väitteen kanssa, että muutaman kuukauden hyvä data ei saa saada meidät itsetyytyväisyyteen. Olisi väärin olettaa, että lähestymistapamme muuttuu tai minkäänlaista löystymistä on nurkan takana, se ei ole pöydällä ollenkaan.

Das: Säästötilien korot eivät ole juurikaan nousseet. Ymmärrät kuitenkin, että korkotasoa ei säännellä, ja minkä tahansa pankkitalletusten osan hallinnoitu korko olisi erittäin taka-askel. Meillä ei siis ole sellaisia ​​ideoita. Se on kaupallinen päätös, joka pankkien on tehtävä. Toisinaan useat pankit nostavat myös säästötilien korkoja oman likviditeettiarvionsa tai tasevaatimuksensa mukaan. Tämä päätös jätetään pankkien tehtäväksi, ja RBI:n osalta korkotaso on vapautettu.

Das: Meillä on kyky käsitellä tällaisia ​​tulovirtoja. Jos näet aiemman historiamme, olemme hallinneet näitä virtoja molempiin suuntiin – sisään- ja ulosvirtauksiin. Ja se on todennäköisesti vakaa tulovirta, jos se toteutuu kesäkuusta eteenpäin. Meidän pitäisi pystyä käsittelemään sitä.

DG T Rabi Sankar: Mielestäni meidän pitäisi ylittää silta, kun tulemme sille. Useimmat keskuspankit valvovat maailmanlaajuisesti yksittäisten sijoittajien omistusosuutta tietyssä arvopaperissa. Jos katsot historiaamme, joukkovelkakirjalainojen sisällyttämisestä johtuen odotettavissa oleva kokonaismäärä on 20–25 miljardia dollaria. Luulen, että vuonna 2013 menetimme lähes noin 20 miljardia dollaria ilman, että meillä oli liikaa ongelmia, onnistuimme siinä. Joten huolet siitä, että sisäänvirtaukset voivat aiheuttaa volatiliteettia, ovat hieman liioiteltuja.

DG M Rajeshwar Rao: Yhdistetty luotonanto on lähinnä lainaamista henkilöille, jotka voivat hallita lainanantajan päätöksiä tai vaikuttaa siihen. Tällä hetkellä säännökset vaihtelevat säänneltyjen yksiköiden välillä ja säännöksiä on hajallaan. Esittelemme joitakin suuntaviivoja yhtenäisyyden lisäämiseksi.

Samankaltaiset artikkelit