Tata Tech putosi 5 % sen jälkeen, kun avainasiakkaiden laskeminen vetää tuloksia – Market News

Tata Technologies, Tata Technologies Q3, profit after tax, top news, latest news, business news,

Tata Groupin äskettäin listattu IT-palveluliiketoimintayksikkö Tata Technologies kirjasi 5 %:n pudotuksen osakkeisiinsa pörssien avautuessa maanantaina sen jälkeen, kun yhtiön neljännen vuosineljänneksen nettovoitto laski 27 % edellisvuodesta ja 7 %. Perjantaina markkinoiden aukioloaikojen jälkeen. Marraskuisen listautumisen jälkeen osakkeet ovat pudonneet noin 13 prosenttia 1 045,5 rupiaan listaushinnastaan ​​1 200 ruplaa, mutta se on silti huomattavasti yli 500 rupiaa.

Yhtiö sanoi, että palvelusegmentin liikevaihto – joka laski 0,6 prosenttia vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä 995 miljoonaan rupiaan – vaikutti sen VinFast-tilin, joka on Tata Techin avainasiakas, laskeminen ja että se odottaa VinFast-tuottojen laskevan edelleen. Myös kesäkuun neljännes. Tämän tilin liikevaihdon laskun odotetaan heikentävän kuluvan tilikauden kokonaismyyntiä.

Välitys Kotak Institutional Equities arvioi, että Vinfastin osuus liikevaihdosta oli noin 6-7 miljoonaa dollaria neljännellä vuosineljänneksellä, mikä merkitsee lähes 60 prosentin laskua edelliseen vuosineljännekseen verrattuna ja noin 80 prosentin laskua viime vuoden vastaavaan neljännekseen verrattuna. Tilikaudella 24 tilikauden osuus palvelutuloista oli noin 70 miljoonaa dollaria, mikä on noin 40 % vähemmän kuin vuotta aiemmin.

”Palvelusegmentin liikevaihdon kasvun (ex-Vinfast) pitäisi kiihtyä 30 prosentista vuotta aiemmasta vuonna 2024”, Kotakin analyytikot sanoivat ja lisäsivät, että he odottavat 16,3 prosentin kasvua vuonna 25 koko palvelusegmentin osalta, mukaan lukien 35 prosenttia vuoden 2024 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Ex-VinFast-liiketoiminnan vuosikasvu. Lisäksi useat suuret sopimukset ja ankkuriasiakkaiden menojen voimakas nousu edistävät todennäköisesti palvelutulojen kasvua.

”Uskomme, että TTL (Tata Technologies) hyötyy ankkuriasiakkaiden kohonneista kuluista ja myötätuulista autoalalla. Asiakaskeskeisyyden lisääminen on kuitenkin riski”, tutkimus toteaa.

VinFast-tilin odotettua suuremman vastustuksen vuoksi välitys on laskenut EPS-ohjeistustaan ​​FY25-27 1-2 % ja säilyttänyt osakkeen ”Myy”-luokituksen. Samoin välitys JM Financial on alentanut osakekohtaisia ​​tulosarvioita FY25:lle ja FY26:lle 1-2%, mutta sillä on edelleen osakkeen ”Osta”-luokitus.

Samankaltaiset artikkelit