”Nitish Kumarin eron jälkeen monet INTIA-blokissa huokaisivat helpotuksesta”: kongressi – Intian uutiset

'After Nitish Kumar's exit, many in INDIA bloc heaving sigh of relief': Congress

Kongressin pääsihteeri Jairam Ramesh vakuutti maanantaina, että Biharin pääministerin Nitish Kumarin äkillinen paluu BJP:n johtamaan NDA:han oli ”hyvä ero” oppositiopuolueelle INTIA-blokille, jossa monet johtajat nyt ”hukkaavat helpotuksesta”.

Puhuessaan toimittajille Kishanganjin alueella pian sen jälkeen, kun Rahul Gandhin ”Bharat Jodo Nyay Yatra” tuli Bihariin, Ramesh haastoi myös JD(U) presidentin hyödyntämään asemaansa NDA:n liittolaisena ja pakottamaan keskuksen Narendra Modin hallituksen julkistamaan raportti edellisen Manmohan Singhin hallinnon suorittamasta kastitutkimuksesta, PTI raportoi.

”Kumarin erolla ei ole minkäänlaista kielteistä vaikutusta Intiaan. Monet johtajat huokaavat helpotuksesta ja sanovat luojan kiitos, että tämä mies on poissa. Se on hyvä eroon pääseminen”, sanoi kongressin johtaja, jonka puolue menetti vallan Biharissa ja kaksi kabinettipaikkaa JD(U) supremon viimeisimmän jännitteen seurauksena.

Lok Sabhan vaalit: Nitish-vallankaappauksen myötä Modi saa Mandal-Kamandal-yhtälön Biharissa

”On totta, että Kumar oli isännöinyt oppositiojohtajien ensimmäistä kokousta Patnassa ja osallistunut kaikkiin seuraaviin konklaaveihin. Mutta vaikka emme saaneet tietää, mitkä olivat hänen suunnitelmansa, hänen käytöksensä ei viimeisen kahden tai kolmen kuukauden aikana herättänyt luottamusta, Ramesh sanoi.

Opetettu johtaja esitti useita värikkäitä epiteettejä pilkatakseen Kumaria ja sanoi, että vanha sananlasku ”Aaya Ram, Gaya Ram”, joka kuvaa sääkukkoja, tulisi korvata sanoilla ”Aaya Kumar, Gaya Kumar”, PTI raportoi.

Kumar vannoi sunnuntaina Biharin pääministeriksi ennätyksellisen yhdeksännen kerran dramaattisen jännityksen jälkeen, kun hän luopui ”Mahagathbandhanista” ja oppositioblokista INTIA ja muodosti uuden hallituksen BJP:n kanssa, jonka hän oli hylännyt alle 18 kuukautta. sitten.

Ramesh väitti myös, että pääministeri, joka on ”jhooth ke jagadguru (valehtelijoiden paavi)”, oli päättänyt JD(U) presidentin valitseman ajoituksen, joka oli ”vishwasghat ke visheshagya (petosasiantuntija)”.

”Paltu Chacha” ”toimitusjohtajien roolimalliksi”: Netizenit tekevät juhlaa Nitish Kumarin ”swingipolitiikasta”

”Kun ”Bharat Jodo Nyay Yatra” alkoi tammikuun 14. päivänä Manipurin Thoubalista, pääministeri Modi löysi ”muhuratin” houkuttelemaan Milind Deoran kongressista niin, että otsikoista tulee ”Milind Deora” eikä ”Bharat Jodo Nyay Yatra”, hän. väitetty.

”He (BJP) olivat huolissaan yatran saapumisesta Bihariin. Joten he pyysivät ”flipping-mestaria” (viittaen Nitish Kumariin) kääntämään… ja hän teki sen”, hän sanoi.

Ramesh sanoi myös, että nyt ei pitäisi kysyä, mikä vaikutus sillä olisi INTIA-blokille, vaan itse NDA:lle.

”Pääministeri Modi on tietoisesti istunut edellisen kongressin hallituksen teettämän kastitutkimuksen raportin ääressä. Käyttäisikö Nitish Kumar vaikutusvaltaansa varmistaakseen, että keskus julkistaa sen?

”Rahul Gandhi on painottanut tarvetta saada parempi edustus OBC:t, daliitit ja heimot vallan ylemmissä osissa. Tätä tarkoitusta varten hän on myös vaatinut kastilaskentaa. Myös Kumar vaati sitä ja kerskaili Biharissa tehdyllä kastitutkimuksella. Haluaisimme nyt nähdä, tarkoittaako hän bisnestä”, kongressin johtaja sanoi.

Nitish Kumar vannoo Biharin puheenjohtajana yhdeksännen kerran, Samrat Choudhary ja Vijay Kumar Sinha hänen sijaisensa

Ramesh väitti, että kongressi sai valtavan vastauksen Kishanganjin ihmisiltä sen jälkeen, kun ”Bharat Jodo Nyay Yatra” saapui alueelle tänä aamuna.

Myöhemmin illalla Gandhin yatra saapui Ararian alueelle.

Vuorovaikutuksessa toimittajien kanssa Ramesh sanoi: ”Suuri määrä ihmisiä osallistui padayatraan Arariassa… Biharin ihmiset toivottavat sen tervetulleeksi suurella innolla. Kuten Assam ja Bengal, yatra saa suuren vastaanoton myös Biharissa.

”BJP-johtajien, jotka istuvat Delhissä ja tekevät salaliittoa yatran pysäyttämiseksi, täytyy ymmärtää, että tämä ei lopu ennen kuin ihmiset saavat oikeutensa oikeuteen. Ihmiset ovat kyllästyneet BJP:n johtaman NDA-hallituksen 10-vuotiseen hallintoon Centerissä. Pääministeri kutsuu toimikauttaan ”Amrit Kaaliksi”, kun taas se on itse asiassa ”Anyay Kaal” (epäoikeudenmukaisuuden aika).

Vanhempi kongressin johtaja sanoi, että Gandhi puhuu megarallissa Purneassa tiistaina.

Hän puhuu toisessa mielenosoituksessa Ranchissa joko 5. tai 6. helmikuuta, ja kongressin presidentin Mallikarjun Khargen odotetaan myös osallistuvan siihen, Ramesh sanoi.

Samankaltaiset artikkelit