Raaka mielenosoitus tarjonnan kiristymisestä ja kysynnän kasvusta; konsolidointi todennäköisesti korjauksen jälkeen

Crude oil prices

Raakaöljymarkkinat ovat heränneet siihen, että vuoden toisella puoliskolla tulee olemaan tarjontatiheys ja taantuman peloista johtuva kysynnän tuhoutuminen on osoittautunut täysin vääräksi. Tämä on johtanut äskettäiseen raakaöljyn ralliin, jossa se on noussut 67 dollarista 85 dollariin kuukaudessa. OPEC:n mukaan mahdolliset polttoaineen tuotannon seisokit Yhdysvaltain tulevan hurrikaanikauden aikana voivat kiristää Atlantin altaan markkinoita tulevina viikkoina. Maailman raakaöljyvarastot, joilla käytiin kauppaa yli 5 vuoden keskiarvon, pienenevät, kun OPEC+ on alkanut leikata tuotantoaan, kun taas Yhdysvaltain tuleva hurrikaanikausi vähentää liuskeen tuotantoa.

OPEC jätti ennusteensa maailmanlaajuisesta öljyn kysynnän kasvusta vuonna 2023 ennallaan viime kuun raportista ja odottaa kysynnän kasvavan 2,4 miljoonaa barrelia päivässä (bpd). Olimme nähneet öljyn maailmanlaajuisen kysynnän ennätyksellisen jo heinäkuussa, eikä ole merkkejä öljyn kysynnän heikkenemisestä lähiaikoina. OPEC näkee maailman öljykysynnän kasvavan ensi vuonna vielä 2,2 miljoonalla barrella päivässä vuoteen 2023 verrattuna, mikä johtuu vakaasta maailmantalouden kasvusta ja Kiinan jatkuvista parannuksista, joiden odotetaan lisäävän kulutusta.

Raakaöljyn hinnoissa saatamme nähdä jonkin verran korjausta, kun ensi kuun sopimukset käyvät laskussa, mikä on merkki jonkinasteisesta voitonvarauksesta ja heikentyneistä vahvoista ensi kuun näkymistä. Hinta MCX:ssä on yliostetulla vyöhykkeellä, joten pidättäydymme ottamasta pitkiä positioita, mutta voimme suositella lyhyiden positioiden ottamista optioiden kautta, mikä on turvallisempi veto. Jotta hinnat nousevat 85 dollariin WTI:ssä ja 7 000 dollariin MCX:ssä, tarvitaan yksi korjaus, koska härkäpuoli alkaa olla täynnä. Pientä ravistelua tarvitaan sieltä, missä heikommat kädet saattavat lähteä ja sitten nähdään taas rallin jatkuminen.

Älä odota korjausten olevan jyrkempiä, mutta korjauksen jälkeen saatamme nähdä jonkin verran vahvistumista. 6500 Rs/bbl on seuraava tukivyöhyke, jossa odotamme hinnan saavan tukea. Jos korjausta ei tule, odota meneillään olevan rallin jatkuvan hintaan 7200 Rs/bbl. Haluaisimme kuitenkin saada hieman voittoa pöydältä ja mennä lyhyeksi PE-option kautta, jonka MCX:n tappio on 7200 Rs/bbl ja odotettu tavoite 6700-6600 Rs/bbl.

Samankaltaiset artikkelit