Säiliön vedenpinnat paranevat, nyt vain 7 % alhaalla

rservoir, economy

Monsuunisateet eteläisellä niemimaalla viimeisen kahden viikon aikana ovat kaventaneet vedenkorkeuden yleisen eron tärkeimmissä altaissa vain 7 % alle viime vuoden torstaina ennätyksen, kun se oli viikko sitten 15 %.

Eteläisten alueiden 40 altaalla vedenpinnat ovat 26 % viime vuoden tason alapuolella, kun taas viime viikolla ne olivat 37 % alempana kuin vuosi sitten.

Central Water Commissionin (CWC) mukaan maan 146 säiliön vedenkorkeus oli torstaina 99,84 miljardia kuutiometriä (bcm) eli 56 % niiden yhteenlasketusta kapasiteetista. Viikko sitten tämä oli 48 %.

Vuosi sitten näiden altaiden vesimäärä oli 107,34 miljardia kuutiometriä ja viimeisen 10 vuoden keskiarvo oli 88,66 miljardia kuutiometriä. ”Altaiden nykyinen vedenkorkeus oli 93 % viime vuoden vastaavan ajan elävistä varastoista ja 113 % viimeisen 10 vuoden keskiarvosta”, CWC sanoi.

Se sanoi, että Himachal Pradeshin, Punjabin, Rajasthanin, Jharkhandin, Odishan, Nagalandin, Biharin, Gujaratin, Uttarakhandin, Chhattisgarhin ja Telanganan säiliöillä on tällä hetkellä parempi varastointi kuin viime vuonna.

Länsi-Bengalin, Tripuran, Maharashtran, Uttar Pradeshin, Andhra Pradeshin, Telanganan, Karnatakan, Keralan ja Tamil Nadun säiliöissä on vähemmän vettä kuin viime vuonna. CWC:n muistiinpanon mukaan altaita, joissa on enemmän varastoa kuin viime vuonna, on 67 ja altaita, joissa on keskimäärin enemmän varastoja viimeisen 10 vuoden aikana, on 92.

Itäisen alueen suurten patojen vedenpinnat, erityisesti Länsi-Bengalissa, Biharissa, Jharkhandissa ja Odishassa, ovat nousseet 11 % viime vuoden tasosta, mutta vain 3 % vähemmän kuin viimeisen 10 vuoden keskiarvo. Näissä valtioissa suuri osa viljelyalasta on edelleen sadetta.

Luoteisosavaltioiden ylimääräisten sateiden vuoksi Himachal Pradeshin, Punjabin ja Rajasthanin 10 säiliössä on 27 % enemmän vettä kuin viime vuonna ja 23 % enemmän kuin viime vuosikymmenen keskiarvo.

Intian ilmatieteen laitoksen (IMD) mukaan monsuunisateet ovat olleet ”normaalia korkeammat” 5 % yli pitkän ajanjakson keskiarvon (LPA) torstaihin asti.

Viime kuusta lähtien riittämättömänä sademäärä eteläisellä niemimaalla on toistaiseksi ylittänyt LPA:n prosentin. Luoteis-Intian alueilla ja Keski-Intian alueilla on satanut 26 % ja 15 % vertailuarvoa enemmän.

Elokuun 1. päivänä maan kokonaissademäärä oli 7 % vertailuarvon yläpuolella. Sademäärä välillä 96-104 % LPA:sta katsotaan ”normaaliksi”.

Samankaltaiset artikkelit