Hinduja Group hakee muutosta RCap-sopimusrakenteeseen – Banking & Finance News

IIHL, hinduja group, industry, industry news

Kehitys, joka voisi edelleen viivyttää Reliance Capitalin (RCap) maksukyvyttömyysprosessia, Hinduja Group on pyrkinyt muuttamaan niiden yritysten omistusrakennetta, joiden kautta se aikoo ottaa haltuunsa velkaantuneen yrityksen. Tämä tapahtuu pari viikkoa ennen National Company Law Tribunalin (NCLT) helmikuussa asettamaa määräaikaa 27. toukokuuta päätöksen tekemiselle.

Äskettäin RBI:lle lähettämässään kirjeessä IIHL on myös hakenut hyväksyntää uudelle yritysrakenteelle, jossa todetaan, että muutoksen tarkoituksena on virtaviivaistaa koko prosessia, kehitystä lähellä olevat lähteet sanoivat.

IndusInd International Holdings (IIHL), tarjouskilpailun voittaneen Hinduja Groupin haara, on ehdottanut neljää uutta yritystä – Cyqure India, Ecopolis Properties, Cyqurex Technologies ja IIHL BFSI Holding – osaksi kauppaa, lähteet lisäsivät.

Intian keskuspankille esitetyn ehdotuksen mukaan Cyqure India on Aasia Enterprisesin, yksityisen perheyrityksen holdingyhtiö, josta 90 % omistaa Ashok P. Hinduja (Hinduja Groupin puheenjohtaja) ja 5 % Harsha A Hinduja. (Hinduja-säätiön toimitsijamies) ja Shom A Hinduja (presidentti, vaihtoehtoinen energia ja kestävä kehitys Hinduja Groupissa).

Lisäksi kaksi uutta yritystä – Cyqurex Technologies ja Ecopolis Properties – ovat Aasia Enterprisesin kokonaan omistamia tytäryhtiöitä, kun taas IIHL omistaa 100 % IIHL BFSI Holdingista.

IIHL on yritys, jonka kautta Hinduja Group – velkaantuneen yrityksen menestynyt hakija – oli tehnyt tarjouksensa velkaantuneesta RCap:sta.

Cyqure Indian sidosryhmät ja kumppanit ovat samat kuin Aasia Enterprisesin, se sanoi.

Muutto tulee 20 päivää ennen kriisinratkaisusuunnitelman sulkemisen määräaikaa.

Aiemman rakenteen mukaan Hinduja Group oli ehdottanut koko kaupan toteuttamista kahden yrityksen kautta – IIHL BFSI (Intia) ja Aasia Enterprises. RBI:n hyväksyntä, joka myönnettiin marraskuussa ja oli voimassa kuusi kuukautta, joka päättyy 17. toukokuuta, perustui tähän rakenteeseen.

Lähteiden mukaan tässä vaiheessa tapahtuvilla yritysrakenteen muutoksilla olisi haitallinen vaikutus kriisinratkaisuprosessiin sen lähestyessä määräaikaa. Lisäksi tämä edellyttää uusien hyväksymishakemusten jättämistä IRDAI:lle, SEBI:lle, CCI:lle ja muille sääntelyelimille.

Tämä tapahtuu myös aikana, jolloin EPFO:n, LIC:n ja Provident Fundsin johtamat RCAP:n lainanantajat, jotka ovat vaatineet IIHL:ää sulkemaan kriisinratkaisusuunnitelman ennen 27. toukokuuta asetettua määräaikaa ja suorittamaan lainanantajille aikaisintaan 9 661 miljoonan rupiaa. Lainanantajat – EPFO, LIC ja Provident Funds – omistavat yli 50 % RCapin kokonaisvelasta.

Hyväksynnän saaminen kaikilta sääntelyelimiltä vie aikaa, eikä järjestelmänvalvojalle ja CoC:lle jää muuta vaihtoehtoa kuin kääntyä NCLT:n puoleen ja hakea uutta pidennystä RCapin ratkaisuprosessin päättämisen määräajalle.

Samankaltaiset artikkelit