Hallitus harkitsee helpotusta e-pelaamisen takautuvaan GST:ään

The retrospective tax imposition of 28% on the full face value of bets has created havoc in the online gaming industry, in view of the sheer magnitude of the tax demands involved

Hallitus harkitsee helpotuksen myöntämistä online-peliteollisuudelle vapauttamalla ne tavara- ja palveluverosta (GST), joka on 28 % panosten täydestä nimellisarvosta ennen 1. lokakuuta 2023, viralliset lähteet kertoi FE:lle nimettömänä.

Tämä merkitsisi sitä, että erittäin kiistanalainen veron ”taannehtiva verotus” mitätöidään riippumatta siitä, mihin ratkaisuun Korkeimman oikeuden asiassa on päädytty.

– Tällä hetkellä asia on korkeimman oikeuden käsissä, joten hallitus jää odottamaan korkeimman oikeuden päätöstä. Tuomion jälkeen hallitus ryhtyisi tarvittaviin toimiin, lähde sanoi. ”Tämä vaatisi kuitenkin GST-neuvoston päätöksen”, henkilö lisäsi.

Helmikuussa tuloministeri Sanjay Malhotra oli kertonut FE:lle: ”Asia (28 % GST:n vetojen täydestä nimellisarvosta ennen lokakuuta 1. päivää) on oikeudessa. Tuomioistuimet ja tarvittaessa GST-neuvosto ratkaisevat tämän asian. Oikeuslaitos ja neuvosto suhtautuvat asioihin aina järkevästi ja tasapainoisesti.”

Korkein oikeus ilmoitti perjantaina, että se käsittelee useita vetoomuksia, jotka kiistävät verovaatimuksia koskevat ilmoitukset, jotka vaativat online-peliyrityksiä maksamaan 28 % GST:n vedon täydestä nimellisarvosta. Nämä vetoomukset sisältävät 30 tapausta, jotka online-oikealla rahalla pelaavat yritykset ovat jättäneet. He ovat kiistäneet takautuvat GST-ilmoitukset, joissa vaaditaan tuhansien kronojen suuruisia maksuja, jotka lasketaan 28 prosentin korolla panosten nimellisarvosta. Nämä tapaukset odottavat parhaillaan korkeimman oikeuden ratkaisua.

Takautuva 28 prosentin veron määrääminen vedon täydestä nimellisarvosta on aiheuttanut tuhoa online-pelialalla, kun otetaan huomioon siihen liittyvien verovaatimusten suuri määrä. Valtiovarainministeri Pankaj Chaudhary sanoi joulukuussa, että peräti 71 online-peliyhtiöille lähetetyssä esittelyilmoituksessa on väitetty 1,12 biljoonan rupiaa veropetoksia vain 23 ja 24 FY:lle (lokakuuhun 2023 asti).

Asiantuntijoiden mukaan perittävien korkojen ja sakkojen yhteenlaskettu verovaatimusten kokonaissumma voi todennäköisesti ylittää 2,3 biljoonaa rupiaa, mikä on paljon enemmän kuin online-peliyritysten kokonaisarvo.

Online-peliyritykset ovat velvollisia maksamaan 28 % GST:n panosten koko nimellisarvosta. Vaikka tätä koskeva ilmoitus tuli voimaan vasta 1. lokakuuta GST-neuvoston heinäkuussa tekemän päätöksen jälkeen, hallitus väittää, että tällainen verovelvollisuus oli olemassa jo ennen sitä. Teollisuus kuitenkin väittää, että GST-laissa lokakuun 2023 muutokseen asti määrättiin vain 18 prosentin vero pelien bruttotuloista tai GGR:stä (platform fee).

Asiantuntijat sanovat, että koko lakisääteinen kehys 28 prosentin GST:n perimiselle verkkopelaamisesta verollisena tapahtumana on otettu käyttöön ensimmäistä kertaa GST-lakien muuttamisella lokakuusta 2023 alkaen. jopa termi ”online-rahapelit” on otettu käyttöön ensimmäisen kerran lokakuussa 2023. Näillä tarkistuksilla tunnustetaan, että verkkopelit voivat olla ”taitopeliä” tai ”onnenpeliä”, ja nimenomaisesti poistetaan tämä ero veron perimisen kannalta. GST lokakuusta 2023 alkaen. Ennen lokakuuta 2023 GST-laissa ei ollut säädetty 28 %:n GST:n perimisestä verkossa pelatuista taitopeleistä. se soveltui vain ”vedonlyöntiin ja uhkapeleihin”.

”Hallituksen puolelta on toistuvasti selvennetty, että nämä muutokset eivät ole luonteeltaan taannehtivia – näin ollen on vaikea ymmärtää, kuinka GST 28% kaikista pelaajien tallettamista summista voidaan vaatia ennen lokakuuta 2023”, sanoi Sudipta Bhattacharjee, Khaitan & Co.

Yogesh Kale, toiminnanjohtaja, Nangia Andersen Intia, sanoi, että takautuva maksu on luonut paljon epävarmuutta joidenkin online-pelaamisyritysten perusolemassaoloon, puhumattakaan niiden tulevasta kasvusta. ”Mielenkiintoista on, että CBIC:n ilmoitus, jossa peritään 28 % GST:tä online-pelaamisesta, ja GST-neuvoston asiaa käsittelevän kokouksen pöytäkirja eivät mainitse mitään takautuvasta sovellettavuudesta”, hän sanoi.

Vuodesta 19 lähtien ala on johdonmukaisesti lähestynyt GST-neuvostoa saadakseen selvyyttä verkkopelaamisen ”tarjontaarvon” määritelmästä, kertovat raportit. Termi koskee toimittajan ja vastaanottajan välillä vaihdettujen tavaroiden tai palvelujen rahallista arvoa, mikä on ratkaisevan tärkeää liiketoimien GST-vastuiden määrittämisessä.

Verkkopeliala on jättänyt palautuksia vuodesta 2017 lähtien ja maksanut GST:n 18 %:n korolla, ja GST-neuvosto on tämän tietoinen. Bombay High Courtin, Karnataka High Courtin ja Madras High Courtin oikeudelliset päätökset ovat tehneet selvän eron online-taitopelaamisen ja ”vedonlyönnin tai uhkapelaamisen” välillä, mikä estää alaa luokittelemasta itseään jälkimmäiseen verotustarkoituksessa.

Vuonna 2022 Karnatakan korkein oikeus peruutti Gameskraftille annetun GST-show-ilmoituksen väitetyn 21 000 miljoonan rupian kiertämisen vuoksi ja oli sanonut, että rommi oli ”taitopeli”. Mutta myöhemmin, vuonna 2023, korkein oikeus jäi antamaan määräyksen.

Suurimpien verkkopeliyhtiöiden joukossa Dream Sports, Dream 11:n emoyhtiö, on saanut tiedoksi 25 000 rupian GST-vastuuilmoituksen. Delta Corp:lle on ilmoitettu 1 140 miljoonan rupiaa.

”Online-pelaamisen ehdotetun taannehtivan GST-veron luopuminen antaa paljon varmuutta online-peliyhtiöille, erityisesti startupeille. Yritykset saisivat hengähdystaukoa kehittääkseen sopivaa liiketoimintamallia, lähde sanoi.

Khaitan & Co:n Bhattacharjee sanoi, että hallitus voi myöntää helpotusta teknisesti ”vaikeuksien poistomääräyksellä” tai ”erityismääräyksellä”, joka vapauttaa verkkopeliyhtiöiden GST:n maksusta lokakuuta 2023 edeltävältä ajalta. ”Kaikki tällaiset helpotukset edellyttävät GST-neuvoston suositusta”, hän sanoi.

Elokuussa 2023 GST-neuvosto oli ilmoittanut tarkistavansa kasinoiden, verkkopelaamisen ja hevoskilpailujen 28 prosentin GST-veroa kuuden kuukauden kuluttua, mutta nyt se tapahtuu todennäköisesti vasta heinäkuussa.

ViserrysInstagram, LinkedIn, Facebook

Samankaltaiset artikkelit