Olen MNC-johtaja ja ansaitsen 1,1 lakh kuukaudessa. Mitä minun pitäisi tehdä rakentaakseni tulevaisuudessa suuren korpuksen?

SIP investment strategy

Tervetuloa FE Moneyn Reader’s Query -segmenttiin. Viime viikolla Manoj Singhal kertoi meille, että hän työskentelee johtajana monikansallisessa yrityksessä (MNC) ja ansaitsee 1,1 lakhia kuukaudessa.

Manoj sanoi, että hänellä on velkoja, kuten asuntolainan EMI 26 000 Rs ja henkilökohtaisen lainan kuukausittainen EMI 23 000 Rs. Hän on myös aloittanut kuukausittaisen 5 000 Rs:n SIP:n sijoitusrahastossa, mutta yleensä hän tallettaa lisävaroja aina kun siihen tulee tilaisuus. Hän on myös sijoittanut kansaneläkejärjestelmään (NPS) viimeiset 2 vuotta. Manoj kysyi, mitä muuta hänen pitäisi tehdä rakentaakseen tulevaisuudessa suuren korpuksen.

Kiitos kysymästäsi. Ensinnäkin sinun on tyhjennettävä velkaosa huomattavasti, erityisesti henkilökohtainen laina, jolla on korkeat korot (yleensä se vaihtelee 12-17% luottopisteistäsi riippuen).

Ihannetapauksessa nettotuloistaan ​​tulisi säästää vähintään 25-30 % investointeihin. Equity Mutual Fund on hyvä lähtökohta rungon rakentamiselle, mutta sijoitetaan pidemmäksi ajaksi, kuten 10-15 vuodeksi, jotta saat lisäetua.

Voit harkita hajautettujen osakerahastojen ja keskisuurten/pienten yhtiöiden rahastojen yhdistelmää. Sijoitusmatkallasi älä unohda analysoida riskiprofiiliasi, mikä auttaisi päättämään osake- ja velkaallokaatiosta salkun tasolla.

Ota yhteyttä neuvonantajaasi/sijoitusrahastojen jakelijaan auttaaksesi sinua sijoitusmatkallasi.

Onko sinulla asuntolaina-, kiinteistö-, tulovero-, vakuutus- tai muita henkilökohtaiseen talouteen liittyviä kysymyksiä? Kirjoita osoitteeseen fe.money@financialexpress.com. Saamme henkilökohtaisen talouden asiantuntijoilta vastaukset asiaankuuluviin kysymyksiin.

Samankaltaiset artikkelit