Yono 2.0 voi sisältää 75-100 fintechiä: SBI MD

SBI Funds Management, cash holdings, higher yields, borrowing costs, rate hike, inflation, food prices, RBI, vigilance

Intian valtionpankki (SBI), maan suurin lainanantaja, odottaa jatkavansa määräävää asemaansa Unified Payments Interface (UPI) -tapahtumaympäristössä ja olevan 30–32 %:n markkinaosuus. CS Setty, MD, SBI, kertoo Piyush Shuklalle eksklusiivisessa haastattelussa, että Yono 2.0:n lanseerauksella on potentiaalia saada vuorovaikutusta 75–100 fintech-pelaajan kanssa – maan suurimman. Otteita:

Ensimmäinen asia, jota tarkastelimme, oli tapoja tehdä fintechin perehdyttämisestä tai sitoutumisesta paljon helpompaa kuin nykyään. Olemme tehneet laajan tutkimuksen fintech-ekosysteemistä ja tunnistaneet alueet, joilla voimme tehdä yhteistyötä. Se voi olla asiakasmatkoilla, asiakaslähtöisyydessä, riskienhallinnassa, kokoelmissa, asiakaskokemuksessa tai digitaalisessa markkinointitilassa.

Skaalautuvuus on myös tärkeää, koska kun on tekemisissä SBI:n kanssa, jolla on 470 miljoonaa asiakasta, volyymit ovat erittäin merkittäviä. Esimerkiksi Yono 1.0:n päivittäiset kirjautumiset ovat lähes 12–15 miljoonaa. Joten jos meidän on tarjottava palvelu niin suurelle määrälle asiakkaita, meidän on oltava yhteydessä fintechiin, joka pystyy skaalaamaan sen. Kerromme myös fintechille, että tietoturvan prioriteetti on meille kriittistä.

Nykyiset kumppanuudet liittyvät olennaisesti asiakasmatkoihin – KYC, erityisesti C-KYC ja siihen liittyvät alueet. Meillä on myös riskienhallintasuhteita monien ihmisten kanssa. Riskienhallintaan kuuluu muun muassa taustatarkistusten tekeminen lainojen luovutuksen yhteydessä. Meillä on yhteistyötä joidenkin fintech-yritysten kanssa, jotka toimittavat GST-tiedot pankin vaatimusten mukaisessa muodossa.

Mutta Yono 2.0:ssa arviomme on, että meillä on potentiaalia olla tekemisissä useamman fintechin kanssa, ainakin 75–100 erilaista fintechiä voidaan ottaa mukaan. Tästä tulee siis maan suurin fintech-sitoutumisohjelma. Tällä hetkellä meillä on noin 12-15 erittäin aktiivista kumppanuutta, ja niitä voisi olla enemmän.

Yono 2.0 julkaistaan ​​eri vaiheissa. Ensimmäinen vaihe sisältää viisi tärkeintä ja eniten käytettyä asiakasmatkaa. Näitä ovat maksut, pankkien väliset siirrot, varojen siirrot tai ennalta hyväksytty laina. Haluamme tuoda nämä palvelut markkinoille seuraavan 12 kuukauden aikana.

Yono 2.0 on tarkoitettu personointiin ja hyperpersonalisointiin. Asiakaslähtöisyys olisi painopiste. Jos käytät Yonoa, sinulle sopivat tuotteet näytetään ensin. Integroimme vahvan markkinointiteknologian saavuttaaksemme tämän.

Elokuun 10 miljardista UPI-tapahtumasta 3,8 miljardia tapahtumaa tehtiin pelkästään SBI:n kautta. Joinakin huippupäivinä se on huomattavasti korkeampi. Olemme tehneet teknologian parantamisen lisäksi myös kykyämme käsitellä tällaisia ​​määriä. En näe 30–32 prosentin markkinaosuutemme laskevan.

Keskitymme nyt UPI Liten laajempaan käyttöönottoon lompakkona, koska se vähentää järjestelmiin kohdistuvaa painetta. Haluaisimme hyödyntää kaikkia UPI:n uusia mahdollisuuksia. Työskentelemme esimerkiksi etukäteen hyväksyttyjen UPI:n luottorajojen parissa. Haluamme olla yhtä suurempi markkinaosuus kuin mitä meillä on maksualueella. Yksi luottorajatuotteista on lanseerattu Global Fintech Fest -tapahtumassa. Mutta meillä on monia tällaisia ​​tuotteita tulossa.

UPI Lite -rekisteröinnit ovat tärkeitä. Teemme yhteistyötä maksusovellustarjoajien, kuten Google Payn ja muiden kanssa, lisätäksemme UPI Liteen tulevien ihmisten määrää.

Minulla ei ole tämänhetkisiä lukuja, mutta pito on ollut hyvä. Kun tapahtumarajaa nostetaan 200 rupiasta 500 rupiaan, asiat vain paranevat.

Samankaltaiset artikkelit