Bullet Train: Koko projektin valmistumispäivä riippuu kaikkien tarjousten myöntämisestä, sanoo Indian Railways RTI-vastauksessa – Railways News

Mumbai-Ahmedabad bullet train project, Mumbai-Ahmedabad bullet train, bullet train project, bullet train, pm gati shakti plan, gati shakti plan, modi government, infrastructure, Japan International Cooperation Agency, jica india

National High-Speed ​​Rail Corporation Limited (NHSRCL) totesi RTI-vastauksessaan, että koko 508 kilometriä pitkän luotijunahankkeen valmistumisaikaa voidaan arvioida vasta, kun kaikki työtarjoukset on myönnetty. NHSRCL rakentaa käytävää.

Kunnianhimoiseen projektiin liittyvä virkamies kuitenkin sanoi, että Bullet Train -projekti on oikeilla jäljillä. Virkamies kertoi, että maasiltaa on rakennettu 163 km, laitureita 302 km ja perustuksia 323 km.

NHSRCL:n lähteiden mukaan maaliskuussa 2023 ensimmäinen siviilisopimus Maharashtran osuudesta tehtiin, koska merkittävä osa hankkeen Maharashtran maasta ei ollut käytettävissä.

Tiedonoikeuslain mukaisessa hakemuksessaan Madhya Pradeshissa toimiva Chandra Shekhar Gaur halusi tietää, pystyykö National High-Speed ​​Rail Corporation Limited antamaan lopullisen päivämäärän luotijunaprojektin valmistumiselle.

Vastatessaan samaan NHSRCL sanoi: ”Mumbai-Ahmedabad High Speed ​​Rail Projectin (MAHSRP) valmistumispäivä voidaan arvioida kaikkien tarjousten/pakettien myöntämisen jälkeen.”

Projekti käynnistettiin vuonna 2017, ja alun perin sen oli määrä olla valmis joulukuuhun 2023 mennessä. Maanhankintakysymykset sekä Covid kuitenkin hidastivat sen etenemistä merkittävästi.

Rautatieministeriö on virallisesti julistanut ensimmäisen vaiheen (50 kilometriä pitkä osuus Suratin ja Bilimoran välillä) valmistuneeksi elokuuhun 2026 mennessä. Tammikuussa 2024 se ilmoitti myös, että hanketta varten hankittiin 100 prosenttia maa-alueista.

(PTI-tuloilla)

Samankaltaiset artikkelit