UGC julkaisee ohjeet kansainvälisten opiskelijoiden pääsystä Intian korkeakouluihin

UGC

University Grants Commission (UGC) on julkaissut ohjeet kansainvälisten opiskelijoiden pääsystä ja lisäpaikkojen perustamisesta sekä perustutkinto- että jatko-ohjelmiin Intian korkeakouluissa.

Korkeakouluilla on valtuudet luoda enintään 25 % ylimääräisiä paikkoja kansainvälisille opiskelijoille, mikä ylittää niiden hyväksytyn ilmoittautumiskiintiön perustutkinto- ja jatko-ohjelmissa. Näiden 25 % lisäpaikkojen jakamisesta vastaavat korkeakoulut päättävät sääntelyelinten antamien erityisten ohjeiden ja määräysten mukaisesti ottaen huomioon muun muassa infrastruktuurin, tiedekunnan ja muut vaatimukset, virkamieslausunnon mukaan.

On kuitenkin tärkeää huomata, että nämä määrätyt 25 prosentin ylimääräiset paikat kansainvälisille opiskelijoille eivät kata vaihto-ohjelmissa olevia opiskelijoita tai oppilaitosten välisten tai Intian hallituksen ja muiden maiden välisten yhteisymmärryspöytäkirjan (MoU) sopimusten kautta toteutettuja opiskelijoita.

Lisäksi korkeakouluja kehotetaan jakamaan nämä ylimääräiset paikat suhteellisesti kaikkien oppilaitoksen osastojen, koulujen, keskuksien tai muiden akateemisten yksiköiden kesken.

UGC korostaa, että nämä ylimääräiset paikat on varattu yksinomaan kansainvälisille opiskelijoille perustutkinto- ja jatko-ohjelmissa. Jos jokin näistä paikoista jää tyhjiksi, niitä ei saa täyttää kenenkään muun ehdokkaan ulkomaisen opiskelijan lisäksi.

Ylimääräisten paikkojen jakamista ammatti- ja teknisissä oppilaitoksissa säätelevät niiden lakisääteiset elimet, kun taas tohtorin paikat noudattavat UGC:n sääntöjä.

Lisäksi kaikkien tällaisten oppilaitosten on perustettava kansainvälisten opiskelijoiden toimisto, jonka tehtävänä on ylläpitää kattavia vuosittaisia ​​tietoja, mukaan lukien alkuperämaa, opiskelijoiden määrä, koulutusohjelma/aihe ja ilmoittautumisen kesto.

Samankaltaiset artikkelit