7. Palkkapalkkio: DA korotti 4 % valtion työntekijöiden osalta NÄISSÄ osavaltioissa – Tarkista tiedot

Fixed Deposits: 40 banks offering up to 9% interest rates on FDs in June

7. Pay Commission News: Päiviä Lok Sabha -kyselyn tulosten jälkeen Länsi-Bengalin hallitus on korottanut yli miljoonan osavaltion valtion työntekijän palkkiota. DA korotetaan 4 prosentilla 42 prosenttiin, ja se astuu voimaan 1. huhtikuuta, mikä tarkoittaa, että työntekijät saavat myös 2 kuukauden maksurästejä, kun he saavat kesäkuun palkan.

Aiemmin kerrottiin, että DA-vaellus otetaan käyttöön toukokuusta 2024, mutta nyt se on voimassa huhtikuusta.

Valtiovarainministeri Chandrima Bhattacharya oli ennen Lok Sabhan vaaleja ilmoittanut valtion budjetissa työntekijöiden DA:n korotuksista. ”He saavat sen 1. kesäkuun palkasta”, uutistoimisto PTI lainasi valtion talousministeriön virkailijaa.

Sikkimin hallitus on myös hyväksynyt ehdotuksen korottaa DA:ta 4 prosentilla työntekijöidensä ja eläkeläistensä osalta. Palkkarahan korotus astuu voimaan takautuvasti 1.7.2023 alkaen, PTI kertoo virkamiehiin viitaten.

Tämä DA-vaelluspäätös tehtiin Sikkim Krantikari Morchan toisen hallituksen ensimmäisessä hallituksen kokouksessa maanantai-iltana. Kokouksen puheenjohtajana toimi pääministeri Prem Singh Tamang.

Neljän prosentin DA-korotuksen jälkeen Sikkimin valtion työntekijöiden ja eläkeläisten arvonlisävero on noussut 46 prosenttiin. Raportin mukaan DA:n korotus maksaa valtionkassalle kuluvana tilivuonna 174,6 miljoonaa rupiaa.

DA-vaellus valtionhallinnon työntekijöille

Valtionhallinnon työntekijät odottavat nyt vuoden toista DA-nousuaan. Valtionhallinnon henkilöstön päivärahaa korotettiin tämän vuoden maaliskuussa 4 prosentista 50 prosenttiin. Vaellus oli voimassa tammikuusta 2024. Keskus tarkistaa DA:n kahdesti vuodessa, ensin tammi-kesäkuun ja toisen heinä-joulukuun osalta.

Seuraava DA-vaellusilmoitus on odotettavissa Diwalin ympärillä tänä vuonna. Heinäkuusta 2024 alkaen yli 50 000 000 valtion työntekijää ja yli 68 000 eläkeläistä saavat kuitenkin rästit.

Lisäksi on spekuloitu, että hallitus voisi yhdistää DA:n peruspalkkaan, koska se ylittää nyt 50 prosentin rajan seuraavan korotuksen jälkeen. Vuonna 2004 viidennen palkkatoimikauden aikana, kun DA oli saavuttanut 50 prosentin ylärajan, keskus oli yhdistänyt sen peruspalkkaan. Tämä oli ainoa tapaus, jolloin DA yhdistettiin peruspalkkaan. Sen jälkeen 6th Pay Commission ei suositellut tällaisia ​​toimenpiteitä.

DA työntekijöille ja Dearness Relief eläkeläisille lasketaan All-India Consumer Price Indexin (AICPI) perusteella. Hallitus tarkistaa DA:n ja DR:n kahdesti vuodessa, vastaavasti tammikuussa ja heinäkuussa.

Dearness Allowance % = ((AICPI:n (Perusvuosi – 2001 = 100) keskiarvo viimeisten 12 kuukauden ajalta -115,76)/115,76) *100

Samankaltaiset artikkelit