LIC putoaa 25 % kaikkien aikojen ennätyksestä; Selvitä, mitä analyytikot ajattelevat osakekurssista alle listautumiskurssin – Market News

Share Market Today, Share Market Live

Intian henkivakuutusyhtiön (LIC) osakkeet laskivat yli 2 % tiistaina 19. maaliskuuta ja saavuttivat päivän alimman 882,30 Rs:n. Tämä on kuudes peräkkäinen myyntipaineistunto yritykselle. Osake avautui 905 rupiaan ja havaitsi 2 prosentin laskun. Viimeisten kuuden istunnon aikana LIC:n osake on laskenut noin 12 %.

LIC:n osakkeiden laskusuuntaus johtuu suunnitelmista nostaa palkkoja noin 17 % sen 1,10 miljoonan työntekijän osalta. Tällä nousulla odotetaan olevan merkittävä vaikutus LIC:iin, ja sen arvioitu vuosivaikutus ylittää 4 000 miljoonaa rupiaa. Kun nämä korotukset otetaan käyttöön, LIC:n vuotuinen palkkasumma nousee yli 29 000 miljoonaan rupiaan.

Tämän päivän tappiot pakottavat osakkeen kaupankäyntiin 25 % alle kaikkien aikojen korkeimman 1 175 rupiansa, joka saavutettiin 9. helmikuuta 2024.

Intian suurimman vakuutuksenantajan LIC:n osakkeet ovat nousseet 6 % tähän mennessä vuonna 2024 ja lähes 60 % viimeisen vuoden aikana. Lisäksi osake on noussut 76 % 52 viikon alimmasta 530 rupiasta.

Erityisesti osake ylitti listauspäivän hintansa 904 rupiaa ensimmäistä kertaa 17. tammikuuta 2024. Lisäksi LIC:n osakkeet nousivat 12 prosenttia marraskuussa 2023 ja 22 prosenttia joulukuussa 2023 sen jälkeen, kun puheenjohtaja Siddhartha Mohanty ilmaisi optimismin kaksinumeroisen arvon saavuttamisen suhteen. uusien yritysten vakuutusmaksujen kasvu tilikaudella 2024.

LIC:n analyytikot

”LIC-osakkeiden lyhytaikainen korjaus johtuu yleisestä markkinatilanteesta. Heikko osakemarkkina erityisesti matalan kelluvan virtalähteen suhteen on jarruttanut LIC:tä. Pitkällä aikavälillä Intian vakuutussektori on lupaava. Kasvavat käytettävissä olevat tulot ja kasvava tietoisuus taloudellisesta turvasta voivat edistää vakuutustuotteiden leviämistä. LIC, jolla on määräävä markkina-asema, voisi hyötyä tästä kasvusta. Kuitenkin tekijät, kuten valtion säädökset, kilpailu ja LIC:n kyky sopeutua muuttuvaan markkinadynamiikkaan, vaikuttavat sen pitkän aikavälin suorituskykyyn”, sanoi Sonam Srivastava, Wright Researchin perustaja ja rahastonhoitaja.

Srivastava lisäsi myös, että lyhyen aikavälin sijoittajat, joilla on alhainen riskinsietokyky, voivat harkita markkinoiden vakauden odottamista ennen tuloaan. Pitkäaikaiset sijoittajat, joilla on hajautettu salkku ja keskittyvät LIC:n perustekijöihin ja vakuutussektorin potentiaaliin, voivat nähdä nykyisen tason mahdollisuutena.

Atul Parakh, Bigulin, Bonanzan salkun digitaalisen haaran, toimitusjohtaja sanoi, että osakkeen kehityskulkuun vaikuttavia tekijöitä ovat taloudellinen suorituskyky, hallintastrategiat, kilpailuympäristö ja sektorin dynamiikka. Lyhytaikaiset sijoittajat voivat hyötyä heilahduksista, kun taas pitkäaikaisten sijoittajien tulisi suorittaa perusteellinen due diligence.

MoneyFront kommentoi samaa Mohit Gangia, toimitusjohtaja MoneyFront sanoi, että LIC on edelleen numero uno toimija henkivakuutusmarkkinoilla Intiassa. Osakkeet olivat äskettäin repeytymässä hyvän markkinatilanteen ja yleisen myönteisen ilmapiirin vuoksi valtion omistamissa yrityksissä. Sen äskettäinen ilmoitus 17 prosentin palkankorotuksesta 1,1 miljoonalle työntekijälle voi kuitenkin olla suuri haitta kokonaislukuille.

Arvioiden mukaan kokonaiskustannukset ovat noin ruplaa. Tänä vuonna 7000 kr ja vuosittain yli 4000 kr. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä osakekurssin nykyiseen korjaukseen alle sen Rs:n IPO-hinnan. 904. Tämän ohella osakkeilla on myös hyvin vähän vapaasti kelluttavia osakkeita valtion suuren omistuksen vuoksi, ja siksi hintahetket voivat toisinaan olla äärimmäisiä.

”Lähellä aikavälillä, ainakin neljänneksen tai kaksi, osakkeissa voi jatkua suuria paineita. Osakekurssit 14-kertaisella tuotolla ovat moninkertaisia ​​ja voivat olla kohtuullinen veto vain pitkän aikavälin näkemyksessä. Vakuutusmarkkinat ovat Intiassa erittäin alituntuneita, ja LIC on edelleen eturintamassa vielä monta vuotta. Yksityiset pelaajat vahvistuvat päivä päivältä ja he varmasti hakevat kohtuullisen piirakan näiltä markkinoilta. Mutta perinteisillä markkinoilla LIC:n määräävä asema on edelleen vallassa”, Gang lisäsi myös.

Samankaltaiset artikkelit