RIL-osakkeen näkymät: Analyytikot vetoavat yhtiön uuden aikakauden teknologioihin

RCPL has been stitching up manufacturing and distribution tie-ups as part of its national ramp-up of operations for Campa Cola

RIL-osakkeen kauppa on laskenut, vaikka yhtiö toisti aggressiiviset kasvusuunnitelmat eri liiketoiminta-alueilla ja julkisti suunnitelmansa uudesta energiarintamasta yhtiökokouksessa 28. elokuuta. Vaikka katu näytti pettyneeltä, koska televiestintä- ja vähittäiskaupan listautumisannissa ei ollut selkeitä aikatauluja, RIL suunnittelee perustaa giga-akkutehtaan vuoteen 2026 mennessä ja sen ensimmäinen CBG-tehdas otetaan käyttöön Uttar Pradeshissa. Vähittäiskauppa keskittyy nopeaan myymälöiden laajentamiseen ja brändikumppanuuksiin/-hankintoihin kasvun kiihdyttämiseksi.

Pitkällä aikavälillä markkina-analyytikot uskovat kuitenkin, että keskittyminen uuden aikakauden teknologioihin saattaa olla hyödyllistä. Swarnendu Bhushan – tutkimuspäällikkö, Prabhudas Lilladher korostaa RIL:n jatkuvaa painotusta uuden aikakauden teknologioihin: ”Uskomme, että RIL tarjoaa hyvän sijoitusmahdollisuuden, kun otetaan huomioon 1) siirtyminen uuden aikakauden teknologioihin ja 2) perinteisistä kasvusta rahoitettu kassavirta. jalostus ja petrokemian segmentti. Yhtiön kaupankäynti on 12,8x FY24 konsolidoitu EV/EBITDA ja 22,7x FY24 konsolidoitu PE. Arvioimme konsolidoidun EPS CAGR:n olevan 10,7 % FY23-FY25E ja arvo Jalostus ja petrokemian segmentti on 7,5x FY25 EV/EBITDA, Digitaaliset palvelut 15x FY25 EV/EBITDA ja Vähittäiskaupan 37x FY25 EV/EBITDA. Keskeisiä riskejä ovat projektien toteutus ja uuden energian teknologiariski.

ICICI Securities on kuitenkin huolissaan siitä, että tuotot pysyvät taustalla ja säilyttävät osakkeen ADD-luokituksen. ”Huolimatta lähes 18 prosentin CAGR:stä liikevoitossa FY20-FY23, FCF ansaittu kauden aikana on pysynyt vaimeana. Vaikka arviomme viittaavat vakaaseen 18,6 %:n CAGR-tuloon yli 23–25 FY, huolemme vaimeista tuottosuhteista ja rajoitetusta FCF-tuotosta on edelleen olemassa ja toistamme ADD. Keskeisiä riskejä ovat vahvempi OTC-marginaali, alhaisempi käyttöomaisuus, voimakkaampi ARPU:n kasvu Jiossa ja vihreän energian suunnitelmien arvioitua nopeampi toteuttaminen.

JM Financial -analyysin mukaan ”Yhtiö toisti suunnitelmansa muuttaa O2C-liiketoimintansa kestäväksi, vihreäksi, kierto- ja kuluttajaintegroiduksi kemikaalien ja materiaalien liiketoiminnaksi. Se myös toisti New Energy -liiketoimintasuunnitelmansa ja 75 000 rupian investointisitoumuksensa ja ilmoitti panostuksestaan ​​tuulivoiman tuotantoon. Ylläpidämme BUY on RIL (TP 2 900 Rs/osake), koska uskomme, että nettovelkaan liittyvät huolet ovat liioiteltuja, ja myös siksi, että RIL:llä on alan johtavia kykyjä eri yrityksissä saavuttaa vahva 14–15 % EPS CAGR seuraavien 3–5 vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit