Coomi Kapoorin sisäraita: Laita pitoon

Modi, India

Tämän vuoden kesäkuussa pääministeri Narendra Modi aiheutti värejä esittämällä ensimmäisen julkisen aloitteensa yhtenäisen siviililain (UCC) puolesta puoluetyöntekijöiden kokouksessa kyselyyn sitoutuneessa Madhya Pradeshissa. Se sai aikaan kiivaita keskusteluja tiedotusvälineissä UCC:stä. On huomattava, että viime aikoina BJP:n edustajat välttävät puhumasta kiistanalaisesta aiheesta. Uskotaan, että heitä on ohjeistettu olemaan hiljaa vuoden 2024 äänestyksen jälkeen. BJP pelkää, että oppositio yrittäisi saada pääoman BJP:n kannanotosta UCC:ssä suurien heimoäänestysten joukossa. Puolueen näkemys on, että jos jossain myöhemmässä vaiheessa UCC-lakia harkitaan, heimot tulisi ensin pitää sen toimivallan ulkopuolella.

Aikana, jolloin ratkaisevat Assemblyn äänestykset ovat tulossa, seikkailunhaluinen Rahul Gandhi lähti lyhyelle moottoripyörämatkalle vuoristoiseen Lehiin. Hänen puolueen spin lääkärien selitys oli, että Gandhi kunnioittaisi isäänsä Pangong Lakella hänen syntymäpäivänään. Kun kiertuetta jatkettiin vielä neljällä päivällä Nubraan ja Kargiliin, matkaa kuvattiin Bharat Jodo Yatran ”hybridiversioksi”.

Delhin korkein oikeus erotti äskettäin PWD-insinöörit, teki heitä vastaan ​​halveksuntaa ja uhkasi heitä vankilalla puiden katkaisemisesta katusuunnittelun aikana. PWD määrättiin istuttamaan satoja uusia puita ja esittämään julkinen anteeksipyyntö. Tehdäkseen selväksi, että se on sopivan katuva, PWD on pystyttänyt suuret mainostaulut, joissa lukee ”Maafinama Delhi High Court” ja ”Anteeksipyyntö menneistä virheistä: lupaus tehdä paremmin”. Mainostaulut eivät vain peitä pieniä, juuri istutettuja taimia, vaan ne sotkevat jalkakäytävän. PWD:n insinöörit eivät selvästikään ole koskaan lukeneet runoilija Ogden Nashin kuolemattomia rivejä: ”Luulen, että en koskaan tule näkemään/ Ilmestystaulu, joka on ihana kuin puu. Todellakin, elleivät mainostaulut putoa / en koskaan näe puuta ollenkaan.

Vishwajit Rane ja Pramod Sawant ovat vanhoja kilpailijoita Goan politiikassa. Pääministeri Sawantilla on etulyöntiasema vanhana BJP-käteenä, jolla on RSS:n tuki, mutta kongressista kotoisin oleva Rane loi äskettäin läheiset suhteet Amit Shahiin, kun hänestä tehtiin Goan rajaa rajoittuvan Karnatakan edustajakokouksen vaalipiirejä. . Kerran kuitenkin molemmat miehet ovat samalla puolella. He vastustavat yksimielisesti Bombayn korkeimman oikeuden määräystä, jonka mukaan Mhadein metsäsuojelualue on ilmoitettava kolmen kuukauden kuluessa tiikerisuojelualueeksi. Goa CM:llä ja metsäministerillä on vierekkäisiä vaalipiirejä Pohjois-Goassa, ja Rane protestoi, että jos se julistetaan tiikerien suojelualueeksi, kehitystyö pysähtyy ja tuhannet kyläläiset hänen vaalipiirissään joutuisivat siirtymään. Ranen argumentti on, että tiikerit eivät ole kotoisin alueella, vaan kulkevat kauttakulkumatkalla, ja hän aikoo tehdä valituksen korkeimpaan oikeuteen.

RK Dhawan oli Indira Gandhin vahvin factotum, jonka Rajiv Gandhi poisti äkillisesti pian äitinsä kuoleman jälkeen. Mutta neljä vuotta myöhemmin hänet tuotiin mystisesti takaisin Rajivin PMO:hon. Mani Shankar Aiyarin omaelämäkerrassaan Memoirs of a Maverickin mukaan syynä oli, että Dhawanin täytyi paikata katkera riitaa presidentti Zail Singhin kanssa, joka oli johtanut suureen poliittiseen ja perustuslailliseen kriisiin. Dhawan, Aiyar väittää, auttoi lopulta muotoilemaan Rajivin näkökulmaa Babri Masjid -kysymykseen pelaamalla molempia osapuolia toisiaan vastaan. Aiyarin vaimon Suneetin oli määrä huomauttaa ennakoivasti Dhawanin saapumisesta: ”Te (viittaen apoliittisiin Rajivin avustajiin) olette nyt valmiit.” Siihen mennessä sekä Arun Singh että Arun Nehru, joita pidettiin aikoinaan Rajivin lähimpänä luutnantteina, olivat jääneet armosta. Aiyar on epävarma, miksi Singh siirrettiin PMO:sta. Hän spekuloi kuitenkin, että Nehru poistettiin, koska Rajiv oli havainnut, että hän oli yllyttänyt mellakoihin sikhejä vastaan ​​ja oli ylittynyt sekä Babri Masjid -kysymyksessä että Bofors-huijauksessa.

BJP:n huhumylly on ollut aktiivinen väittäen, että Akalis ja puolue saattavat jälleen päästä eroon. Akalit ymmärtävät, että BJP:n pelisuunnitelma on demoralisoida se, kun se aikoo luovuttaa suuremman osuuden paikoista liittoutumassa kuin mitä se antoi aiemmin. Akalin päällikkö Sukhbir Singh Badal on vakaasti sitä mieltä, että alkuperäisen paikkojen jakamiskaavan muuttamisesta ei ole kysymys, varsinkin kun BJP:n maatalouspolitiikka heikensi suuren osan Akalisten perinteisestä tuesta. Akalit ovat tällä hetkellä sidoksissa Mayawatiin, joka on arvokas kumppani osavaltiossa, jossa on yli 32 prosenttia SC:itä ja valtava 44 prosenttia Doaban alueella. Jos kongressi ja AAP eivät pääse liittoutumaan, kuten näyttää todennäköiseltä, kolmisuuntainen kilpailu voisi auttaa akaleita enemmän kuin BJP:tä.

Samankaltaiset artikkelit