IMF:n toimitusjohtaja tapaa johtajia Kiinassa, mene Indonesiaan, Intiaan

IMF

Kansainvälisen valuuttarahaston toimitusjohtaja Kristalina Georgieva vierailee Kiinassa keskiviikosta alkaen tapaamaan huippujohtajia ennen kuin matkustaa Indonesiaan ja Intiaan ASEANin ja 20-ryhmän huippukokouksiin, IMF:n tiedottaja sanoi tiistaina.

”30. elokuuta – 3. syyskuuta toimitusjohtaja vierailee Kiinassa käydäkseen kahdenvälisiä keskusteluja Kiinan ylimmän johtoryhmän kanssa”, he sanoivat.

Georgieva matkustaa sitten Jakartaan osallistuakseen Kaakkois-Aasian maiden liiton (ASEAN) johtajien huippukokoukseen ennen kuin hän osallistuu G20-maiden valtion- ja hallitusten päämiesten kokoukseen New Delhissä.

Viime kuussa IMF nosti vuoden 2023 globaalin kasvun ennusteitaan hieman ensimmäisen vuosineljänneksen joustamattoman taloudellisen toimeliaisuuden vuoksi, mutta varoitti, että jatkuvat haasteet heikensivät keskipitkän aikavälin näkymiä.

Lainanantaja ennustaa maailman bruttokansantuotteen reaalikasvuksi 3 % vuonna 2023, mikä on 0,2 prosenttiyksikköä enemmän kuin huhtikuun ennusteessa, mutta jätti vuoden 2024 näkymät ennalleen, myös 3 %:iin.

Rahasto jätti Kiinaa koskevan ennusteensa ennalleen ja ennusti maailman toiseksi suurimman talouden kasvavan tänä vuonna 5,2 %, kun se vuonna 2022 oli 3 %, mutta laski 4,5 prosenttiin vuonna 2024, varoittaen Kiinan elpymisen heikkenemisestä. että kiinteistöalan syvempi supistuminen säilyi riskinä.

Georgieva on Jakartassa 4. – 7. syyskuuta ja New Delhissä 8. – 10. syyskuuta, tiedottaja lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit