Paytm-kauppiaille suuri mahdollisuus, mutta he tarvitsevat NPCI:n hyväksynnän: Kyllä Bank MD – Banking & Finance News

yes bank, paytm, paytm crisis, npci, banking

Kyllä Bank näkee valtavan mahdollisuuden Paytm Payments Bankin kauppiaiden hankkimisessa, mutta Intian National Payments Corporationin (NPCI) on annettava lainanantajalle virallinen hyväksyntä kriisin koetteleman maksupankin kauppiaille, yksityisen sektorin pankin MD ja toimitusjohtaja, Prashant Kumar, kertoi toimittajille.

”Jos ajattelet 10 miljoonaa (maksupankin) kauppiasta, jos heidän virtansa tulevat sinun kauttasi, ja vaikka se olisi keskimäärin 25 000 rupiaa, kerro se vain, se on pankille valtava float”, hän sanoi. . ”Sen lisäksi sinulla on jatkossa mahdollisuus ristiinmyynnistä ja lainakysynnän täyttämisestä tarvittaessa, he voivat myös avata vastuutilejä”, hän lisäsi.

RBI sanoi 31. tammikuuta, että jatkuvan noudattamatta jättämisen ja jatkuvien olennaisten valvontaongelmien vuoksi Paytm Payments Bank ei voi ottaa vastaan ​​uusia talletuksia, luottotapahtumia tai lisäyksiä millekään asiakastilille, ennakkoon maksetuille instrumenteille, lompakolle tai FasTageille. , NCMC-kortit helmikuun 29. päivän jälkeen. Sääntelyviranomainen pidensi myöhemmin 15 päivällä määräaikaa, jonka kuluessa pankki lopetti uusien talletusten hyväksymisen tileilleen ja lompakoihinsa.

Työnnä kannattavuutta

Kumar sanoi, että Yes Bank keskittyy kasvattamaan edullisia käyttötili- ja säästötili (CASA) -suhdetta lähes 30 prosentista 31. joulukuuta 40 prosenttiin tietyn ajan kuluessa parantaakseen pankin tulosta. Kyllä Pankin kokonaistalletusten määrä oli 2,41 biljoonaa rupiaa 31. joulukuuta, eli 13 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Lisäksi tavoitteena on kasvattaa korkeatuottoisten vähittäislainojen osuutta koko lainakannasta marginaalien parantamiseksi. Kommentti on linjassa Kumarin aiemmin tällä viikolla antamien kommenttien kanssa. Vuorovaikutuksessa FE:n kanssa Kumar sanoi, että pankki siirtyy tuotteisiin, joissa tuotto olisi vähän korkeampi. Esimerkiksi lainavalikoiman muuttaminen uuden autolainasta käytettyyn autolainaan ja prime-asuntolainasta edulliseen asuntolainaan parantaisi tuottoa.

Lisäksi siirtyminen pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) ja keskisuurten yritysten segmenttiin lisää pankin kannattavuutta entisestään, hän sanoi.

Suuri haitta Yes Bankin kannattavuudelle, Kumar sanoi, oli ensisijaisen sektorin lainojen (PSL) puute, mikä johti pankin varaamaan varoja matalatuottoiseen maaseudun infrastruktuurin kehittämisrahastoon (RIDF). Pankki on kuitenkin saavuttamassa 40 %:n PSL-yhteensopivuuden, ja jatkossa lainanantajan on varmistettava, että sillä on riittävästi PSL-alttiutta välttääkseen rahojen pysäköinnin RIDF:ään, mikä parantaa näin tulosta.

Kyllä Pankin kokonaisennakot olivat `2,17 biljoonaa joulukuun 31. päivänä, 12 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Samankaltaiset artikkelit