NCLT ohjaa maksukyvyttömyyttä JP Associatesia vastaan ​​- Banking & Finance News

The ICICI Bank has claimed over Rs 3,000 crore to be recovered, including interest

National Company Law Tribunalin (NCLT) Allahabadin tuomioistuin määräsi maanantaina maksukyvyttömyysmenettelyn aloittamista velkaantuneesta Jaiprakash Associatesista (JAL). ICICI Bank ja State Bank of India nostivat yritystä koskevan maksukyvyttömyyskanteen vuonna 2018 ja vuonna 2022.

Määräyksen antaessaan kaksijäseninen NCLT-penkki, johon kuuluivat jäsenet Praveen Gupta ja Ashish Verma, nimitti myös väliaikaisen ratkaisun ammattilaisen (IRP).

Jaiprakash Associates, joka on Jaypee Groupin lippulaivayhtiö, toimii pääasiassa rakennus-, sementti- ja ravintola-alalla. JAL on myynyt useita sementtitehtaita viime vuosina vähentääkseen velkaansa.

ICICI-pankki on vaatinut kanneperusteessaan yli 3 000 miljoonan rupian takaisin perimistä korkoineen. ICICI Bank jätti ensimmäisen maksukyvyttömyyskanteen tuomioistuimeen vuonna 2018. Tämän jälkeen SBI jätti myös vuonna 2022 kanteen, jossa vaadittiin yhteensä 6 893,15 rupian laiminlyöntiä.

JAL oli osa Intian keskuspankin listaa 26 suuresta lainojen laiminlyönnistä liikepankeille konkurssimenettelyn aloittamiseksi elokuussa 2017.

Useita Jaypee-konsernin yrityksiä, kuten Jaypee Cement Corporationia, on nostettu NCLT:n maksukyvyttömyysmenettelyyn. Sen toinen yritys Jaypee Infratech on myös kesken maksukyvyttömyysmenettelyn, jossa viime viikolla National Company Law Appellate Tribunal (NCLAT) hyväksyi Mumbaissa sijaitsevan Suraksha-ryhmän tarjouksen.

Viime kuussa JAL oli ilmoittanut, että yhtiö oli 30. huhtikuuta laiminlyönyt 1 751 miljoonan ruplan pääoman takaisinmaksun ja 2 865 miljoonan rupian koron.

”Yhtiön lainan kokonaismäärä (korot mukaan lukien) on 29 805 miljoonaa ruplaa, joka maksetaan takaisin vuoteen 2037 mennessä, josta vain 4 616 miljoonaa on erääntynyt 30. huhtikuuta 2024”, JAL sanoi.

Lainat liittyivät eri pankkeihin ja velvoitteen luonne on rahastoperusteinen käyttöpääoma, ei-rahastopohjainen käyttöpääoma, määräaikaiset lainat ja valuuttamääräiset vaihtovelkakirjat.

JAL oli sanonut, että 29 805 miljoonan rupian kokonaislainasta siirrettäisiin 18 955 miljoonaa rupiaa ehdotettuun erityistarkoituksiin.

Tätä varten kaikkien sidosryhmien asianmukaisesti hyväksymä järjestelysuunnitelma odottaa NCLT:n sanktiota. Koko laina on joka tapauksessa saneerausvaiheessa, yhtiö sanoi.

”Vastuullisena lainanottajana yritys on ottanut konkreettisia toimenpiteitä lainojen vähentämiseksi. Kun ehdotettu sementtiliiketoiminnan myynti ja saneeraus on otettu huomioon, lainanotto jää lähes nollaan, JAL sanoi viime kuussa.

Samankaltaiset artikkelit