Omaisuuden jälleenrakennusyritykset haluavat suuremman osan stressaantuneesta omaisuudesta

banking

Asset Reconstruction Companies (ARC), jotka ostavat järjestämättömiä omaisuuseriä (NPA) tai huonoja lainoja pankeilta, katselevat suurempaa joukkoa stressaantuneita omaisuuseriä.

Intian keskuspankille (RBI) aiemmin tässä kuussa lähettämässään kirjeessä ARC:t ovat kehottaneet keskuspankkia sallimaan niiden hankkia rahoitusvaroja omaisuudenhoitoyhtiöiltä (AMC) ja vaihtoehtoisilta sijoitusrahastoilta (AIF). He sanoivat, että tämä ei ainoastaan ​​auta stressissä olevien omaisuuserien nopeassa ratkaisemisessa, vaan tarjoaa myös mahdollisuuden irtautua sijoitusrahastoista ja vaihtoehtoisista sijoitusrahastoista.

Lue myös

Luottokorttien kulutus kasvoi ennätysmäiseksi Intiassa stressin merkkinä

Tällä hetkellä ARC:t saavat hankkia stressaantuneita varoja vain pankeilta ja rahoituslaitoksilta. On tavallista, että AMC:t ja AIF:t sijoittavat yritysten debentuureihin ja joukkovelkakirjoihin. Kun nämä yritykset tai niiden varat muuttuvat NPA:iksi, AMC:t ja AIF:t juuttuvat niin huonoon omaisuuteen. Jos ARC:t saavat ostaa nämä omaisuuserät, se antaa tällaisille sijoittajille irtautumisvaihtoehdon.

”ARC:iden salliminen ostaa varoja AMC:iltä, ​​AIF:ilta ja FPI:iltä auttaa löytämään kokonaisvaltaisen ratkaisun kaikille rahoitusjärjestelmän toimijoille ja johtaa parempaan lopputulokseen omaisuuden ratkaisemisessa”, sanoi Hari Hara Mishra, intialaisen ARC-yhdistyksen toimitusjohtaja FE:lle.

Mishra lisäsi, että monissa tapauksissa pankkiirien ja AMC:iden ja vaihtoehtoisten sijoitusrahastojen edustajien välillä on erimielisyyksiä kriisinratkaisusuunnitelmasta, mikä aiheuttaa tarpeettomia viivästyksiä. Ja sallimalla ARC:iden ostaa myös heiltä prosessia voidaan nopeuttaa.

Kaksi vuotta sitten Sudarshan Senin komitea oli pitkässä suositusluettelossaan (42) sanonut, että ARC:iden pitäisi sallia sijoittaa vaihtoehtoisiin sijoitusrahastoihin. Vaikka muutamat näistä suosituksista toteutettiin, tämä meni kylmävarastoon.

Omalta osaltaan sijoitusrahastot ja vaihtoehtoiset sijoitusrahastot ovat usein valittaneet, että ei ole paljon ostajia papereille, joiden luottoluokitus on laskettu tai jotka ovat laiminlyötyjä, ja nämä paperit ovat yleensä epälikvidejä. Yrityslainamarkkinat ovat yleisesti ottaen suhteellisen epälikvidit ja huonomman luottotason papereille on vaikea löytää ostajaa.

”Likviditeetti on huono huonolaatuisille papereille, joten jos ARC:t saavat ostaa näitä papereita, se tarjoaa kipeästi kaivattua likviditeettiä ja auttaa myös laajentamaan yritysten joukkolainamarkkinoita”, Unionin sijoitusrahaston toimitusjohtaja G Pradeepkumar kertoi FE:lle. .

Samaan aikaan ARC:t jatkavat tervettä kasvua uusien omaisuuserien hankinnassa. Heidän hankkimiensa huonojen lainojen kirjanpitoarvo oli 7 66 915 ruplaa maaliskuussa 2023 maaliskuun 2022 5 88 706 miljoonasta rupiasta, mikä merkitsee lähes 30 prosentin kasvua Intian ARCs-yhdistyksen tietojen mukaan.

Samankaltaiset artikkelit